Dünyanın En Güçlü 10 Kadını

Güçlü ve zeki kadınlardan oluşan bu liste, yaşadıkları cinsiyet ayrımına karşı dünyaya büyük katkıları olan isimlerden oluşuyor. Bizde sizler için dünyanın en güçlü 10 kadınını derledik. Haydi beraber göz atalım.
Dünyanın En Güçlü 10 Kadını

Güçlü ve zeki kadınlardan oluşan bu liste, yaşadıkları cinsiyet ayrımına karşı dünyaya büyük katkıları olan isimlerden oluşuyor. Bizde sizler için Dünya'nın en güçlü insanları derledik. Haydi beraber göz atalım.


1. Ana Patricia Botin

İspanyol bir bankacı olan Ana Patricia, 4 Ekim 1960'da doğdu. Santander Group'un yönetim kurulu başkanlığına yapan Botin, Forbes tarafından dünyanın en güçlü kadınların biri seçildi.

guclu-kadinlar1


2. Meg Whitman

Asıl adı Margaret Cushing olan başarılı isim 4 Ağustos 1956'da doğdu. Harvard Üniversitesi mezunu olan Cushing, 10 yıl boyunca eBay'de genel müdürlük yaptıktan sonra Hewlett Packard (HP) kuruluşunun genel başkanı oldu.

guclu-kadinlar2


3. Susan Wojcicki

5 Temmuz 1968'de yılında dünyada gelen Susan Diane Wojcicki, Time dergisi tarafından "internetteki en güçlü kadın" seçildi. Google'da Reklamcılık ve Ticaret'in başkanlığını yaptığı dönemde YouTube'u satın alan kişi olarak bilinen Wojcicki, daha sonra YouTube'un CEO'su oldu.

guclu-kadinlar3


4. Sheryl Sandberg

Yazar ve aktris olan Sheryl Kara Sandberg 28 Ağustos 1969'da doğdu. ABD Hazine Bakanlığında görev aldıktan sonra Google'da çalışmalarını sürdüren Sandberg, daha sonra COO görevi ile Facebook'ta Mark Zuckerberg’den sonraki en güçlü yönetici oldu.

guclu-kadinlar4


5. Christine Lagarde

Avukat ve politikacı olan Christine Lagarde 1 Ocak 1956'da doğdu. 2007 yılında Nicolas Sarkozy tarafından Fransa Ekonomi, Maliye ve Sanayi Bakanlığına atanan Lagarde, 2011 yılında tarihe geçerek IMF'nin ilk kadın başkanı görevine seçildi.

guclu-kadinlar5


6. Mary Barra

24 Aralık 1961'de doğan Mary Teresa Barra, General Motors Company'nin (GM) yönetim kurulu başkanı ve genel müdürü oldu. 2014 yılında CEO görevini üstlenen Barra, büyük bir küresel otomobil üreticisinin ilk kadın CEO'su oldu.

guclu-kadinlar6


7. Melinda Gates

Hayırsever olan Melinda French Gates, 15 Ağustos 1964 yılında dünyaya geldi. Microsoft'un eski ürün birim yöneticisi olan Gates, daha sonra Bill & Melinda Gates Vakfı'nın kurucusu ve başkan yardımcısı oldu.

guclu-kadinlar7


8. Janet Yellen

İktisatçı olan Janet Louise Yellen, 13 Ağustos 1946'da doğdu. Berkeley Üniversitesi'nde işletme profesörü olan Yellen, daha sonra Federal Rezerv Sistemi'nin ilk kadın başkanı olarak yönetim kurulunda görev aldı.

guclu-kadinlar8


9. Hillary Clinton

26 Ekim 1947'de dünyaya gelen siyasetçi, Amerika Birleşik Devletleri'nin 67. Dış işleri Bakanı oldu. Daha sonra 2016 ABD başkanlık seçimleri için Demokrat Parti'den başkan adayı oldu fakat seçimler sonucunda ikinci sırada yer aldı.

guclu-kadinlar9


10. Angela Merkel

Leipzig Üniversitesinden mezun olan Angela Dorothea Merkel, 17 Temmuz 1954'te dünyaya geldi. Almanya'yı yöneten ve yeniden birleştiren ilk kadın şansölye olan Merkel, ayrıca II. Dünya Savaşından beri Alman şansölyesi olan en genç kişi oldu.

guclu-kadinlar1-001

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum