Dünyanın En Gizemli 10 İnsanı

Dünyada meydana gelen gizemli olaylar kadar, birçok sansasyonel olaya ya da farklılığa imza atan gizemli insanlar da mevcuttur. İşte dünyada iz bırakan en gizemli 10 insan...
Dünyanın En Gizemli 10 İnsanı

Dünyanın En Gizemli İnsanları

Dünya üzerinden birbirinden ilginç olaylar meydana gelirken, aynı zamanda bu olayların yaşanmasına neden olan bazı gizemli insanlar yer almaktadır. Bu gizemli insanların bazılarının kim olduğu ortaya çıkarken, bazılarının ise halen daha kim olduğu belli değildir.

Bizler de bu içerikte, dünya üzerinde ilginç olaylara neden olan gizemli insanların bir araya getirdik.


1. Babushka Lady

Bilindiği üzere 1963 yılında Amerika'da John F. Kennedy suikastı meydana gelmişti. Bu suikast sırasında olayı fotoğrafladığı düşünülen bir kişi fark edilmiştir. Gerçekleşen suikastın analizleri yapılırken olayın meydana geldiği yerde ilginç bir kadının olduğu fark edilerek, bu kadının suikast anında önünde tuttuğu cismin bir kamera olduğu düşünülmüştür. Bundan da ilginci, suikast sırasında çevrede bulunan insanlar sağa sola kaçarlarken, gizemli kadın sabit durarak çekimlerine devam etmiştir.

dünyanın en gizemli insanları


2. Woolpit'in Yeşil Çocukları

Kral Stephen zamanında yani 1100 yılında, yeşil renkte iki küçük çocuk bulundu. O dönemde görevli rahip William'a göre, bu çocukların dillerini bilen hiç kimse olmamıştır. Çocuklar, sadece kendi aralarında konuşup ağlamış ve önlerine bırakılan ekmek vb. yemeklere hiç dokunmamışlardır. Erkek olan kısa süre sonra ölmüş, kız çocuk ise İngilizceyi öğrenerek Aziz Martin ülkesinden geldiğini söylemiştir.

dünyanın en gizemli insanları


3. Gil Perez

Filipin hükümet binasında görevini yaparken kendisini ansızın Mexico Cty'de bulan Gil Perez, kendisini bir gün önce Filipinlerde görenlerin olduğu gizemli bir kişiliğe sahiptir. Geldiği ülkeye geri gönderilen Gil Perez'in, arada okyanus bulunan bir ülkeden diğerine nasıl gittiği hala çözülememiştir.

dünyanın en gizemli insanları


4. Karındeşen Jack

Dünyanın en ünlü seri katili olarak bilinir. En önemli özelliği, hayat kadınlarını öldürerek karınlarını deşmesidir. Yakalanması için büyük çaplı çalışmalar yapılmış olsa da, hiçbir sonuç alınamamış ve kim olduğu anlaşılamamıştır.

dünyanın en gizemli insanları


5. Kaspar Hauser

1800'lü yıllarda aniden sokakta beliren Kaspar Hauser, nereden geldiği bilinmeyen gizemli bir kişidir. Baden Prensi olduğu düşünülen Kaspar Hauser, tüm araştırmalara rağmen asıl kimliğine ulaşılamayan biridir.

dünyanın en gizemli insanları


6. Demir Maskeli Adam

Filmlere ve romanlara konu olan demir maskeli adam, Kral 14. Louis'in kardeşidir. Taht konusunda bir karışıklık olmasın diye kardeşlerden biri ayrı büyütülerek, yüzü maskeyle kapatılmıştır.

demir-maskeli-adam.jpg


7. D.B Cooper

Dünyanın en ünlü uçuk korsanıdır. 24 Kasım 1971 yılındaki Amerikan uçağını kaçırmakla dikkat çekmiştir. Meksika'ya gitmek için uçağı kaçıran D.B Cooper, paraşütle atlayarak kimliğini gizemini korumayı başarmıştır.

dünyanın en gizemli insanları


8. Fulcanelli

1922 yılında yazdığı kitapla çok sayıda kimyacının dikkatini çeken Fulcanelli, kurşunu altına çevirdiği iddia edilen gizemli bir kişidir. 1926 yılında Paris'ten ayrılan Fulcanelli'yi daha sonra kimse görmemiştir.

-fulcanelli.jpg


9. Saint-Germain Kontu

300 yıl Avrupa saraylarında tanınan bu gizemli kişi, simyacı, milyarder, tıp adamı ve büyücü olarak bilinmiştir. Ancak böyle bir adamın gerçekte var olup olmadığını da kimse bilmiyor.

dünyanın en gizemli insanları


10. Freddy Jackson

İngiliz ordusunda 1. Dünya savaşı sırasında görev alan Freddy Jackson, bir gün uçağın pervanesine kapılarak hayatını kaybetti. Onun ölümünden iki gün sonra ise arkadaşları toplu halde fotoğraf çektirdi. Çekilen fotoğrafta ise tuhaf bir şekilde Freddy Jackson’ın silüeti bulunuyordu.

Freddy Jackson

Önerilen İçerik: Dünyada Gerçekleşen Sıra Dışı ve Tuhaf Doğa Olayları

NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum