Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Meydanları

Görkemleriyle göz kamaştıran ve en çok ziyaret edilen meydanları sizler için derledik.
Dünyanın En Çok Ziyaret Edilen Meydanları

TİMES SQUARE / NEW YORK

Meydanda bulunan gökdelenleri, büyük led ekranları ve neon ışıkları ile 24 saat boyunca hayat dolu bir meydan.  “Asla Uyumayan Şehir” olarak anılan New York’un Times Square meydanı yılda 40 milyon ziyaretçiyi ağırlıyor.  Tüm dünyaca ünlü olan Times Square meydanında bulunan pek çok sayıda otel ve restoran meydanın sürekli canlı kalmasına katkı sağlıyor.

new-york-001.jpg

GRAND PLACE / BRÜKSEL

Grand place, Belçikanın başkenti olan Brüksel’de bulunan bir meydan.  Meydanda pek çok sayıda 17.yy’dan kalma binalar bulunuyor. Ayrıca kralın evi Maison Du Roi de bulunuyor.  Yaz aylarında pek çok konser ve festivale ev sahipliği yapan meydanda iki senede bir Ağustos ayında, çiçeklerden oluşan devasa bir halı seriliyor.  Halının ebatı 77m x 24m büyüklüğünde. Son derece süslü bu meydanı görmekte fayda var.

grand-place.jpg

PLAZA MAYOR / MADRİD

İspanyanın başkenti Madrid’te bulunan ve İspanyanın en ünlü meydanı olan Plaza Mayor, turistlerin ilk durağı oluyor.  Birçok tarihi olaya tanıklık etmiş bu meydan geçmiş yıllarda boğa güreşleri arenası, Pazar yeri ve konser alanı olarak kullanırken aynı zamanda idamlarada tanıklık ettiği belirtiliyor.

madrid-001.jpg

TRAFALGAR MEYDANI / LONDRA

Londra’nın en büyük ve en önemli meydanlarından biri olan Trafalgar Meydanı, 1805’te kazanılan Trafalgar Muhaberebesi zaferine karşı saygı duruşunda bulunduğu söyleniyor. Devasa boyuttaki aslan heykelleri ve çeşmeleri ile çevrili olan meydan görkemi ile büyülüyor.

londra-004.jpg

PİAZZA SAN PİETRO / ROMA

Roma’yı ziyaret edenlerin kesinlikle görmesi gereken bir meydan. Elips şeklindeki meydanın ortasında İmparator Augustus zamanında Mısırdan getirilen Mısır obeliski bulunuyor. Yıl içerinde milyonlarca turiste ev sahipliği yapan bir meydan.

roma-002.jpg

MAKEDONYA MEYDANI / ÜSKÜP

1963 yılında oldukça büyük olan ulusal banka ve ordu evinin yıkılmasıyla daha da genişleyen meydan, şimdilerde Makedonyada turizimi canlandıran ve ülkenin ekonomisine önemli ölçüde katkı sağlıyor.  Noel pazarları, şenlikleri ve çeşitli festivallerin gerçekleştirildiği meydan, Üsküp’e yolu düşen herkesin ziyaret etmesi gereken bir yer.

makedonya.jpg

HÖSÖK TERE / BUDAPEŞTE

“Kahramanlar Meydanı” anlamına gelen ismiyle 19. Yüzyıldan kalma yapılara ev sahipliği yapan meydanın en önemli yapıtı; 1900 yılında tamamlanan Milenyum Anıtıdır.  Turist akınına uğrayan bu meydanın hemen yakınında ise bir kent parkı bulunuyor.

budapeste-001.jpg

ESKİ KENT MEYDANI (STAROMESTSKE NAMESTİ) / PRAG

Avrupa’nın en güzel Orta Çağ örneklerinden biri olan meydan, Wenceslas Meydanı ve Charles Köprüsü arasında bulunuyor.  Meydanla bulunan dükkanlar ve kafeler meydanın her daim canlı kalmasını sağlıyor. Meydanın simgesi ise devasa bir saat.

prag.jpg

KIZIL MEYDAN / MOSKOVA

Adını komünizmden ve etrafını çevreleyen kırmızı tuğlalı duvarlardan alan meydan, dünyanın en turisttik meydanlarından biri. Meydanda bulunan Saint Basil Katedrali, Devlet Tarih Müzesi, Lenin’in Mozolesi ve tarihi yapıları ile göz kamaştıran bir meydan.  Kış aylarında ışıl ışıl olan ve puz pistine dönüşen meydan da keyifli anlar yaşayabilirsiniz.

moskova-002.jpg

TİANANMEN MEYDANI / PEKİN

Adı kanlı bir katliama karışan Tiananmen Meydanı günümüzde  turist akınına uğruyor. Dünyanın en büyük meydanı olan Tiananmen Meydanı, girişinde  mermerden yapılmış 4 aslan heykeli ile konuklarını karşılıyor. Meydanın kuzey tarafında her sabah ve akşam bayrak törenleri yapılıyor.

pekin.jpg

Cansu YAVAŞ / NeOldu.com

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.