Dünyanın En Az Ziyaret Edilen Ülkeri

Farklı ülkelere gidip görmek ve onların kültürünü öğrenmek paha biçilmez fakat bunlar birçoğumuzun daha ismini bilmediği ve tatilinizi yaparken tehlikeye düşebileceğiniz ülkeler.
Dünyanın En Az Ziyaret Edilen Ülkeri

Orta Afrika Cumhuriyeti: 72.000 Turist

Ülkede devam eden iç savaş nedeniyle birçok bölge karışık durumdadır. Sokak çeteleri, insanların yoğun olduğu yerlere ve hava alanlarının bulunduğu bölgelere saldırıda bulunabiliyorlar. Pygmy olarak adlandırılan toplulukların yaşadığı bölgelerde Fransızca konuşmanız size avantaj sağlasa da uyarılara göre çetelerin ve sinirli insanların fotoğraflarının çekilmesi pek hoş karşılanılmamaktadır. Bu yüzden gezmek ve görmek için tavsiye edilen ülkeler arasında değildir.

Saint Vincent ve Grenadinler: 71.000 Turist

Yeşilliğin ve denizin bir arada bulunduğu bu ülke, dünyanın en uzun ismine sahiptir ve insanların yarısı tam olarak ismini hatırlayamamaktadır. Her yıl Haziran ve Temmuz aylarında gerçekleştirilen Vincy Mas Festivali ile ünlü ülkede yeni bir havalimanı yapılmak üzeredir. Ek olarak Karayip Korsanları filminin bazı bölümleri bu ülkede çekilmiştir.

Sierra Leone: 44.000 Turist

Ada olma özelliğine sahip ülkede ulaşım oldukça zordur ve sadece botlarla yapılmaktadır. Eski tarihi ve doğasıyla ziyaretçileri kendine çeken bu ülkede hava koşulları her dönem tatil yapmanız için uygundur. Ada insanlarının misafirperverliği ve konuşulan dilin İngilizce olması iletişiminizi kolaylaştırsa da Ebola salgınının bu ülkeye de sıçramış olması gelen turist sayısını oldukça azaltmıştır.

Solomon Adaları: 24.400 Turist

Komşuları Yeni Gine ve Avustralya’ya göre az turistin gelmesi haksızlık olsa da gezip görülmesi gereken ülkelerin başında yer almaktadır. Tam bir tatil cenneti olan adada ziyaret edebileceğiniz eşsiz plajlar, şelaleler, volkanlar ve dalış yapabileceğiniz pek çok lagün bulunmaktadır. Ayrıca bölge pazarlarından taze balık aldıktan sonra sevdiklerinizle güzel bir ziyafet çekebilirsiniz.

Komorlar: 21.000 Turist

800.000 bin nüfusun yaşadığı ada ülkesinde 1975’ten günümüze kadar 20 kez darbe girişiminde bulunulmuştur. Dünyanın en büyük ylang-ylang (parfüm yapımında kullanılan çeşitli yağlar) üreticisidir ve ülkeye gelen turistlerin birçoğu volkanlara yolculuğu ve dalışı tercih etmektedir.

Sao Tome ve Principe: 10.000 Turist

Eskiden dünyanın en büyük kakao üreticilerinden biri olan ülkeye ulaşım oldukça zordur. Tam bir misafirperver olan ülke insanın yanında eşsiz Portekiz mimarisi, renkli mahalleleri ve balinaların gün batımına doğru yapmış olduğu dansları izlemek için harika bir yerdir.

Ekvator Ginesi: 5.700 Turist

Vize alırken en çok zorlanacağınız ülkelerden birisidir ve turizm alt yapısının yeterli olmaması tatilinizi eziyete dönüştürebilir. Ülke Teodoro Obiang Nguema isimli diktatör tarafından yönetilmektedir ve fotoğraf çekmek yasaktır.

Tuvalı: 1.200 Turist

Fiji Havayolu’nun pervaneli uçakları tarafından haftada sadece iki kez bu ülkeye gidilebiliyor. İnsanlarının misafirperverliği ve otantik bir yapıya sahip olması tatil seçiminiz için iyi bir neden olabilir fakat sadece nakit para geçerli olan bu ülkede hiçbir çeşit kredi kartı kullanımı yoktur.

Somali : 400 Turist

Hükümetin yetersizliği, savaş ve kargaşanın yaygın olduğu bu ülkede turizm oldukça geri kalmıştır. Pek çok havayolu şirketi sadece Mogadişu bölgesine yatırım yaparak turist göndermektedir çünkü diğer bölgelere nazaran daha güvenlidir.

Nauru: 160 Turist

21 kilometre kare içinde 10.000 insanın yaşadığı bu ülkenin henüz bir başkenti yoktur. Dünyanın en az ziyaretçisinin geldiği bu ülkede sadece 2 tane otel bulunmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.