Dünyada Var Olan 25 Mide Bulandırıcı ve Yasaklı Yemek

Dünya'nın her yerinde farklı bir yemek kültürü söz konusudur. Bu içeriğimizde bir yerlerde yapılan ve yenen en ilginç yemekleri derledik.
Dünyada Var Olan 25 Mide Bulandırıcı ve Yasaklı Yemek

Dünyada Var Olan 25 İlginç Yemek Çeşidi

Bu yemeklerin bir çoğunu tüketmek aslında yasak! Kızarmış beyinler, martı kalpleri ve sarhoş karideslerin ortak özellikleri nelerdir? Hepsi dünyanın bir yerlerinde sevilen lezzetler olarak tüketilmektedir. Çoğu insan büyük olasılıkla yemek kitaplarının içeriğini çok tuhaf görmese de, bir yabancıya öğle yemeği bir kabusun karşılığı olabilir. Bu yüzden, dünyanın dört bir yanından gelen oldukça garip yiyeceklerden oluşan yemek turumuza dalmadan önce, diğer insanların yeme alışkanlıkları hakkında ne bilmek istediğinizi kendinize sormalısınız.

İşte kendi kültürlerine göre normal karşılanan dünyanın dört bir yanındaki garip yiyecekler;

1. Kızarmış Beyinli Sandviç

İlginç Yemekler

Geçmişte çok popüler olan bu yemek, çılgın inek hastalığı bir korku haline gelene kadar Orta Amerika’da oldukça popüler bir yemekti. İnsanların hala tükettiği bir yemek olmasına rağmen, 30 aylıktan büyük bir ineğin beyninin yemekte kullanılması ABD’de yasal değildir.

2. Escamole

İlginç Yemekler

Agave bitkisinin köklerinden toplanan karınca larvaları, Meksika'da bir incelik olarak kabul edilir. Hatta bazen “böcek havyarı” olarak da anılırlar. Hafif tava tereyağı gibi bir tada sahiptir.

3. Hakarl

İlginç Yemekler

İzlanda’ya özgü tipik bir yemektir. Şey Anthony Bourdain, bu yemeği yediği en kötü, en iğrenç ve en korkunç tatma olayı olarak nitelendirmiştir.

4. Bird’s Nest Soup

İlginç Yemekler

Yüzlerce yıldır Çinliler, bu çorbada ve yemeklerinde tükürüklerini kullandılar. Birçok çeşit olsa da, kuş yuva kuşu bütün olarak gezegendeki en pahalı yiyeceklerden biridir. Kırmızı yuva çeşidi kase başına 10.000 $ 'a kadar fiyatlandırılabilmektedir.

5. Drunken Shrimp

İlginç Yemekler

Çin'in bazı yerlerinde popüler bir yemek olan karides canlı olarak yenir, ancak tüketilmeden önce güçlü bir likörde sersemletilir. Aynı zamanda ABD’nin bazı bölgelerinde de popülerdir, ancak “pişirme” olarak bilinen ara bir adımı içerir.

6. Surstromming

İlginç Yemekler

Fermente Baltık ringalarından oluşan kuzey İsveç yemeğidir. Genellikle fotoğraftaki gibi kutularda satılmaktadır. Onlar satılacağı yerlere gönderilirken, kutular bazen devam eden fermantasyon nedeniyle şişer. Son zamanlarda, Japonya'da yapılan bir araştırmada, dünyadaki herhangi bir gıda maddesinin en zararlı kokusunu salgıladığı görülmüştür. Doğal olarak, genellikle dışarıda yenmektedir.

7. Sannakji

İlginç Yemekler

Birçok doğu yemeği gibi, bu ham olarak servis edilir. Çok ham. Şef, gözünüzün önünde küçük bir ahtapotu ve susam yağıyla parçalarını dağıtır. Tabii ki, eğer onlara vurabilirse! Çoğu zaman onlar çubuklara ulaşmak için hala plaka üzerinde hareket ediyor oluyorlar.

8. Rocky Mountain Oysters

İlginç Yemekler

Kayalık dağlardan olsa da, kesinlikle istiridyeler değiller. Onlar aslında boğa-buzağı testisleri - soyulmuş, düz ve derin kızarmış etlerden yapılmaktadır.

9. Kopi Luwak

İlginç Yemekler

Dünyanın en pahalı kahve çeşitlerinden biri, kiloluk başına 150 USD'ye kadar ulaşabilir. Güneydoğu Asya'ya özgü küçük memeliler olan Civets tarafından söndürülmüş kahve çekirdeğidir.

10. Stinkbugs

İlginç Yemekler

Endonezya'da, bu küçük pis kokan şeyleri oldukça seviyorlar. Sözde, tuzsuz acı ayçiçeği tohumu gibi tadı vardır. Çabuk çabuk çiğnemeniz gerekmektedir.

11. Lutefisk

İlginç Yemekler

İskandinavya'da bu atıştırmalık yaşlı balık ve lyeden üretiliyor. Evet Iye. Aşındırıcı alkali madde, balıkları birkaç gün boyunca ıslatmak için kullanılır. Arıdan çıkarıldıktan sonra, balıklar çok aşındırıcıdır ve neredeyse bir hafta boyu soğuk su banyosu gerektirir.

12. Casu Marzu

İlginç Yemekler

Sardunya'dan bize gelen bu yem, canlı böcek larvalarını içeren koyun süt peyniridir. Larvalar sadece yaklaşık 8mm uzunluğunda olmasına rağmen rahatsız olduklarında kendilerini 15 cm’ye kadar açabilirler.

13. Mopane

İlginç Yemekler

Genellikle Mopane ağaçlarında (adını burdan alıyor) bulunan bu tırtıl, Afrika'daki milyonlarca insan için önemli bir protein kaynağıdır. Tipik olarak, kurutulur ve gevrek bir çerez olarak yenir.

14. Tuna Eyeball

İlginç Yemekler

Oldukça ucuz, bu yaklaşık 1 dolar karşılığında çoğu Japon marketlerinde bulunabilir. Kalamar gibi bir tada sahiptir ve tüketilmeden önce kaynatılması gerekir. Ama mevsiminde tüketmeyi unutmayın!

15. Dried Lizards

İlginç Yemekler

Bazı Asya kültürlerinde, bunlar çorba için kullanılır. Bazen kimyasal özellikleri çıkarmak için alkol ile infüze edilirler. Ancak süreç, sözde yıl sürer.

16. Khash

İlginç Yemekler

Bu yemeğin Farsi ismi, kelimenin tam anlamıyla "baş ve toynak" anlamına gelir ve iyi bir nedenden dolayı, bunları hazırlamak için kullanılan merkezi malzemelerdir. Ana bileşen inek ayak iken, baş ve mide de katkıda bulunur.

17. Nakji

İlginç Yemekler

Sannakji'ye çok benzer, fakat bu sefer ahtapot bütün olarak yenmektedir. Yine de bu listedeki diğer yiyeceklerin bazıları gibi, tehlikeli bir yemektir. Ahtapottaki emziklerin, boğulma tehlikesi gösteren dil ve ağızlara yapıştığı bilinmektedir. Sonuç olarak her yıl rapor edilen birkaç ölüm vardır.

18. A-ping

İlginç Yemekler

Kamboçya'da bir yiyecek olarak düşünüldüğünde, kızarmış tarantulaların acımasız Khmer Rouge rejimi altındaki yiyecek kıtlığı sırasında popüler hale geldiği söyleniyor.

19. Haggis

İlginç Yemekler

Bu İskoç yemeğini yapmak için tek ihtiyacın olan bir koyun. İlk önce kalbi, karaciğeri ve akciğerleri çıkarmalısınız. Sonra onları üç saat kadar mide içinde kaynatın. Tuzunu unutmayın!

20. Fugu

İlginç Yemekler

Fugu Japonca “pufferfish” karşılığıdır, ve bilmediğiniz takdirde zehirlidir. Japon hukuku, restoranlarda hazırlıklarını kesinlikle kontrol eder ve sadece yüksek eğitimli şeflerin işlerine izin verilir. Çok tehlikelidirler, ev içi denemelerin kaza sonucu ölüme neden olduğu bilinmektedir.

21. Yin-Yang Fish

İlginç Yemekler

“Ölü ve canlı” balık olarak da bilinir, Tayvan kökenlidir ama şimdi yenmesi yasadışıdır. Son zamanlarda şefler derinden kızartılmış olarak balıkları nasıl canlı tutabileceklerini anladıktan sonra Çin'de popüler hale geldi. Biri bunu neden yapar ki?

22. Ikizikuri

İlginç Yemekler

Vahşet söz konusu olduğunda, bu yemeğin yenmesi zordur. Avustralya ve Almanya dahil olmak üzere birçok ülkede yasaklandı. İlk olarak, bir müşteri bir tanktan yemek yemek istediği hayvanı seçer. Şef daha sonra onu öldürmeden gözlerinin önüne serpiştirir. Daha sonra dekorasyon için üstüne dilimlenmiş etli bir tabakta ve kalbi hala atıyor olmalıdır. Alternatif olarak, saniyeler için hazır olana kadar etrafta yüzülecek olan önceden hazırlanmış balıkların akvaryuma döndürülmesini sağlayabilirsiniz.

23. Yak Penis

İlginç Yemekler

“Çöl Alevinde Ejderha” olarak da bilinen bu yemek, Pekin'deki Guolizhuang Restaurant'ında ünlüdür. Batı akıllarına tuhaf gelse de, pek çok Çinli sağlığınız için iyi olduğuna inanıyor, bir çeşit ıspanak gibi.

24. Balut

İlginç Yemekler

Döllenmiş bir ördek embriyosundan başka bir şey değil, canlı olarak kaynatılır ve gerisi size kalmış. Güney Doğu Asya'da yenen Filipinli kelime balutu “sarılı” anlamına gelir.

25. Puffin Heart

İlginç Yemekler

Puffin, kuzey yarımkürede yaşayan bir Auk türüdür. Kalbi İzlanda'da bir yiyecek olarak kabul edilir. Fotoğrafı senden ayırdık, ama bir dahaki sefere yolun kenarında sevimli bir puffin görüyorsun, sadece boynunu yakalayıp hayallerini kopardığını hayal etmeye çalış.

Benzer İçerik Önerileri
Dünyadan Sokak Lezzetleriİstanbul’un En Meşhur Lezzetleri

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum