Dünyadaki En Duru Deniz ve Göllere Sahip Tatil Yerleri

Dünyadaki en duru sulara sahip deniz ve göllerin yer aldığı bu içerik, sadece okurken bile size huzur verebilir. İşte dünyanın en berrak sularına sahip tatil yerleri...
Dünyadaki En Duru Deniz ve Göllere Sahip Tatil Yerleri

İnsanın rahatlatması için en iyi yöntem belki de denizi izlemektir. Bu yüzden zihninizi ve bedeninizi yenilemek için gereken tek şey, sakin bir mavi denize bakan güzel bir gün ve mekandır.

İç huzurunuzu bulmanıza yardımcı olması için dünyadaki en duru suların bir listesini oluşturduk. Bu göller, denizler, plajlar ve koylar, parlak lacivert renklerden akla gelebilecek en net turkuazlara kadar değişen manzaralara sahiptir.

Söylemeye gerek yok, doğa, aile, arkadaşlar ve kendinizle yeniden bağlantı kurmak için bu yerler sizin için mükemmel alanlar! Fotoğraf makinenizi de unutmayın!


Egremnoi, Yunanistan

duru-007.jpg

Lefkada Adası'nda, kristal berraklığındaki İyonya Denizi'nin muhteşem manzarasına sahip yerdir. Ancak batı kıyısındaki Egremnoi (veya Egremni) plajı özellikle daha da çarpıcıdır. Beyaz kumun üzerinde ve sıcacık güneşin altında rahatlatıcı bir gün geçirmek için ideal olan turkuaz suyu karşınızda bulabilirsiniz.


Krater Gölü, Oregon

duru-008.jpg

Gömülü yanardağ Mount Mazama'nın kalderasını dolduran derin mavi sular, Krater Gölü’nü Amerika'nın en güzel göllerinden biri yapmaya yardım ediyor. Derin mavi sular, suyu bulanıklaştırmak için gelen akarsuların veya nehirlerin bulunmaması nedeniyle berraktır. Güney Oregon'da bulunan Krater Gölü, Amerika'nın en derin gölüdür ve 1,943 fit derinliğe kadar iner, güneş ışığı 400 feet aşağıya uzanır.


Con Son, Vietnam

duru-009.jpg

Vietnam'ın güneydoğu sahilinden 110 mil uzakta bulunan bozulmamış adanın plajları altın kum ve muhteşem bir mavi su ile kaplıdır.


Devil's Bay (körfez), Virgin Gorda, İngiliz Virgin Adaları

duru-010.jpg

İngiliz Virgin Adaları'ndaki Virgin Gorda'da bulunan Devil Körfezi… Burası sadece Karayipler'in açık turkuaz sularında yüzmek ya da arkanıza yaslanıp çevreyi izleyebileceğiniz bir mekandır. (Devil şeytan anlamına gelse de bu manzara kötülük içeremeyecek kadar masumdur.)


Plitvice Gölleri Milli Parkı, Hırvatistan

duru-011.jpg

Zagrep'in sanayi başkenti şehirlerinden iki saat uzaklıkta bulunan Plitvice Lakes Ulusal Parkı doğal bir merak uyandırır. 1979 yılından bu yana UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ormanlık park, doğanın en iyi eserlerinden birinin şaşırtıcı görüntüsü olan 16 turkuaz mavi göl ile bütünleşir. Tekne turları ziyaretçilere derin mavi sulara daha yakından bir bakış atma imkanı sunarken, ziyaretçilere kristal şelalelerin tepelerinde dolaşma şansını da veriyor.


Ambergris Caye, Belize

duru-012.jpg

Avustralya'nın dışındaki en büyük bariyer resifi olan Ambergris Caye, kısa bir tekne yolculuğu sonucu ulaşılan tüplü dalgıç cennetidir. Shark Ray Alley'ye gidip hemşire köpekbalıkları ve dalgıçlar arasında yüzün; yılanbalığı, kaplumbağalar ve renkli balıklara yakından bakmak için Hol Chan Deniz Koruma Bölgesi'ni ziyaret edin. Blue Hole su altı mağaralarını da keşfedebilirsiniz. Suyun içindeyken, sahildeki bir hamaktan sıcak parıltıya hayran kalabilirsiniz.


Five-Flower Lake, Jiuzhaigou Ulusal Parkı, Çin

duru-013.jpg

Düşen ağaçların göl katında dantel benzeri bir desen oluşturduğu görünüm sunan bu parktaki mavi su ayna gibi berraktır.


Havelock Adası, Hindistan

duru-014.jpg

Bu geniş cennet, Bengal Körfezi'ndeki Andaman Adaları zincirinin bir parçası. Ulaşmak kolay değil, ancak kar beyaz kumsalları, akuamarin suları ile gezmeye değer bir yerdir...


Islas de Rosario, Kolombiya

duru-015.jpg

Cartagena sahilinde, Islas de Rosario olarak adlandırılan ve çoğunlukla ıssız olan küçük bir ada zinciri bulunmaktadır. Beyaz kumlu plajlar ve parlak mavi sular, Kolombiya'nın en büyük mercan resifinin evidir ve binlerce farklı tropik yaratığa ev sahipliği yapmaktadır.


Peyto Gölü, Alberta, Kanada

duru-016.jpg

Banff Ulusal Parkı'ndaki bu göl, parlak mavi rengini, Peyto Glacier ve Wapta Icefields'tan gelen buz gibi suya borçludur. Safir mavi göl, en iyi Alberta's Lake Louise yakınlarındaki Taş Zirvesi'nden görülebilir. Banff'un doğal kaplıcalarında her zaman ağrıyan kaslarınızı rahatlatabilirsiniz.


Maldivler

duru-017.jpg

Dünyanın en iyi adalarından biri olan Maldivler'in ünlüler için gözde bir yer olması şaşırtıcı değil. Hint ve Arap denizleri arasında bulunan ada, göz kamaştıran mavi suları üzerinde lüks bir şekilde döşenmiş bungalovlara sahiptir ve yumuşak beyaz kumlu plajlarla çevrilidir. Yapabileceğiniz şey sadece manzaraya hayran olmak değil; mercan resiflerini de keşfedebilmektir. Bir sualtı oyun alanını ziyaret edebilir ya da dünyanın en iyi kaplıcalarından birinde rahatlayabilirsiniz.


Filipinler, Palawan

duru-018.jpg

Seyrek nüfusa sahip adalar, balıklar ve mercan kayalıklarıyla dolup taşan sükunet suları ve inanılmaz bir dizi lagün, koy ve gizli plajlarla çevrilidir... Tropikal balıkların mercan kayalıklarının çevresinde dolaştığı, Linapacan Adası'ndaki masmavi El Nido sularını keşfedebilir veya gemilerin geçebileceği kadar derin olan dünyanın en uzun yeraltı nehrinde yüzebilirsiniz.


To Sua Ocean Trench, Samoa, Samoa

duru-019.jpg

"Büyük Delik" olarak bilinen Güney Pasifik'teki bu yerel yüzme yeri doğal bir harikadır. Şeffaf suyun tadını çıkarmak için Samoa'daki Upolu Adası'ndaki Lotofaga köyünün dışındaki lav alanlarında yer alan yemyeşil bir ormandan geçmeniz gerekiyor. Su, okyanusa bağlanan lav tüplerinden gelir ve bu muhteşem yüzme deliğinin asla kurutulmamasını sağlar. İster dik merdivenlerden inin, isterseniz cesurca sulara atlayın!

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.