Duluth'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

ABD Minnesota Eyaleti'nin Duluth kentinde yaklaşık 90 bin nüfus yaşamaktadır. Mütevazı bir merkez olan Duluth'un tarihi, turistik, kültürel açıdan önemli gezilecek görülecek yerlerini sizler için araştırdık.
Duluth'ta Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Kanal Park

Burası Duluth kentinin en işlek yerlerinden biridir. 20. yüzyılın son çeyreğinde oluşturulan bölge, mükemmel deniz manzarası ve otantik kıyı şeridiyle büyüleyici bir ortam oluşturmaktadır. Rekreasyon alanı olarak planlanan park, yaklaşık 7 km uzunluğa sahiptir. Yürüyüş ve bisiklet yolları, banklar, ışıklandırma sistemleri ve birçok kafe, restoran gibi işletmeleri içinde barındırmasıyla önemli bir cazibe mekanı haline gelmiştir. Spor ve manzara severleri buluşturan Kanal Park, Duluth gezi rehberinizin ilk rotası olmalıdır.

kanal-park-001.jpg

 

Aerial Açılır Köprüsü

aerial-aacilir-koprusu.jpg

1905 yılında açılan köprü, Hava Köprüsü veya Aerial Ferry Köprüsü olarak da bilinmektedir. Minnesota'nın liman kentlerinden biri olan Duluth için bu köprü bir dönüm noktası olarak kabul edilebilir. Bu köprü Amerika Birleşik Devletleri'nin eşsiz yapılarından biridir ve 1973 yılından itibaren Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesinde bulunmaktadır. Günümüzde de kullanıma açık olan köprünün uzunluğu 153 metredir. 42 metre sudan yüksekliği kendi yüksekliği ise 69 metredir. Claude Allen Porter Turner ve Thomas F. McGilvray tarafından tasarlanmıştır. Duluth seyahatinizde bu köprüyü daha yakından görmelisiniz.

 

Lake Superior Railroad Museum (Demiryolu Müzesi)

lake-superior-railroad-museum-001.JPG

Duluth'un en turistik yerlerinden biri olan demiryolu müzesinde eski demiryolu araçları ile birçok araç ve gereç sergilenmektedir. 1861 yılında kurulan müzede 7 adet buharlı, 14 dizel ve 2 de elektrikli lokomotifin yanı sıra çeşitli parçalar sunulmaktadır. Aynı zamanda kurum Minnesota Eyaleti'nin ilk faaliyet gösteren demiryolu müzesi olması yönüyle önemlidir. Demiryolu müzesi Duluth'un gezilecek turistik yerleri arasında önemli bir konuma sahiptir.

 

Spirit Dağı

spirit-dagi-001.jpg

Bu dağ Duluth kentinin kış aylarında en hareketli alanlarından biridir. Yaklaşık 210 metre yüksekliğe sahip olan dağ 22 patikaya sahiptir. Burası Minnesota Eyaleti'nin en yüksek 2. tepesi olması yönünden de önemlidir. Spirit Dağı kışın kayakçılar için bölgenin en ideal eğlence mekanı haline gelmiş durumda. Bölgeye ilk inşa edilen kayak pistleri, 1974 yılında tamamlanmış olup tam 35 adettir. Dağın bulunduğu alana her yıl yeni yatırımlar yapılmakta ve Spirit Dağı Duluth'un turizmine ivme kazandırmaktadır. Geziniz kış aylarına tesadüf ederse Duluth'un görülmesi gereken yerlerinden biri olan Spirit Dağı'nı mutlaka keşfedin.

 

Büyük Göl Akvaryumu

buyuk-gol-akvaryumu.jpg

Duluth rıhtımı olarak bilinen alanda yer alan akvaryum, 62 bin metrekarelik bir mekanda 2001 yılından beri faaliyet göstermektedir. Burası ülkedeki akvaryumların çoğunun aksine tatlı su canlıları için kurulmuştur. Kurumun misyonu tatlı su canlılarının korunması ve insanların bu konuda bilinçlendirilmelerini temin etmek olarak açıklanıyor. Akvaryumda büyük göl havzaları ve Amazon Nehri gibi diğer tatlı su ekosistemleri içinde bulunan hayvanlar bulunuyor. Balık, kuş, sürüngen, amfibi ve memelilerden oluşan 205 türden binlerce canlının sergilendiği akvaryum, Duluth'un en değerli turistik yerlerindendir.

 

Tweed Sanat Müzesi

tweed-sanat-muzesi.jpg

Minnesota Duluth Üniversitesi kampüsünde faaliyet gösteren bir sanat müzesidir. 1950 yılında kurulan müze, Alice Tweed Tuohy ve George P. Tweed'in üniversiteye 500 parça Amerikan ve Avrupa sanat koleksiyonunu bağışlamasıyla faaliyete başladı. Müzenin açılmasında büyük emeği geçen Tweed'lerin anısına kurum bu isimle anılmaktadır. Kurum sanatsal, kültürel, bölgesel açıdan önemli koleksiyonlara sahiptir. Avrupa ve Amerika sanatının yanı sıra dünya sanatı ögelerinin de sunulduğu müze, 9 farklı galeri içermektedir. Thomas Hart Benton, Charles Biederman, Frederick Childe Hassam, Anna Hyatt Huntington, Jean-François Millet, Robert Motherwell, John Henry Twachtman ve Helen Turner gibi sanatçıların çalışmalarının geniş yer verildiği mekanda kostüm, çizim gibi koleksiyonlara ev sahipliği yapmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.