Dua Nedir, Nasıl Edilir ve Önemi Nedir?

Duanın kelime anlamı ve dini anlamına yer verdiğimiz bu içerikte aynı zamanda duanın öneminin yanı sıra nasıl dua edileceği hakkında da detaylı bir bilgi vereceğiz. İşte, dua ve önemi hakkında bilinmesi gerekenler…
Dua Nedir, Nasıl Edilir ve Önemi Nedir?

Dua kelimesi sözlük anlamı olarak “çağırmak, seslenmek, istemek ve yardım talep etmek” anlamına gelmektedir. Halk arasında ise “küçükten büyüğe, aşağıdan yukarıya vâki olan talep ve niyaz” olarak da bilinmektedir.

Duanın dini terim olarak anlamı ise insanın bütün benliğiyle Allah’a yönelerek maddî ve manevî isteklerini O’na arz etmesidir.

dua nedir nasıl dua edilir

Duanın Önemi Nedir?

Yetişkin insanlar bilse de çocuk yada genç okurlarımız için duanın önemini vurgulamak isteriz. Dua, zikir ve ibadet olarak yapılmaktadır. Kısaca belirtmek gerekirse duada biri zikir ve saygı, diğeri de dilek olmak üzere iki unsur her daim yan yana durmaktadır.

Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (S.A.V) “Dua, ibadetin özüdür.” (Tirmizî, Deavât, 2) buyurmuştur.

dua nedir nasıl dua edilir

Dua Nasıl Edilir?

  • Dua hakkında gerekli bilgileri yukarıda sizler için en kısa ve anlamlı şekilde paylaştık. Şimdi sıra geldi “Nasıl dua edilir?” sorusunun cevabına…
  • Hiçbir zaman unutulmamalıdır ki dua ibadetin adeta en üst tepesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Yüce Allah ile diyaloğa dolaylı yoldan değil direk kişinin kendisi olarak girilmelidir.
  • Dua ederken korku ya da ümit halinde olunması gerekmektedir.
  • Dua ederken kesinlikle bağırıp çağırmamalıyız. Rabbimize sığınırken gizlice dua etmeliyiz.
  • Allah’ın ‘her daim insanlara yakın olması sebebiyle duada sesini yükseltmesi Allah’a karşı edepsizlik sayılmıştır.
  • Dua ettikten sonra kabul olması için acelecilik yapılmamalıdır. Ettiğim dualar kabul olmadı diye de isyankar olunmaması gerekmektedir. Bilesiniz ki Allah sizin için hep en hayırlısını verir.
  • Allah’ın yasak kıldığı şeyler üzerine dua edilmemelidir.

NeOldu.com / DİN

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
12 Yorum