Yürek Burkan En İyi 20 Dram Dizisi | 2024

Kimi sahneleri ile yürekleri burkan dizileri sizler için derledik. Herkesin izlerken içini burkacak olan en iyi 20 dram dizisi sizlerle...
Yürek Burkan En İyi 20 Dram Dizisi | 2024

Kimi zaman bazı sahneleri ile ciğerimizi parçalayacak diziler ararız. Listemizde yer alan dizilerin sahneleri, hayatımızın en dokunaklı anlarından bir tanesi olabilir. Bugün sizler için, adeta kalbinizi parçalayacak dram dizilerini derledik. Hüznün, acının ve kederin bir arada olduğu 20 farklı dram dizisini listeledik.

İşte en iyi 20 dram dizisi... 

1. 1899

Dram Dizileri
Avrupa’nın farklı bölgelerinden bir araya gelerek insanların büyük umutlarla çıktıkları bir yolculukta türlü zorluklar göz önüne gelmeye başlar. Yeni yüzyıla ve kendilerini bekleyen yeni hayata yaklaşmakta olan insanlar, okyanusta sürüklenen bir göçmen botu ile karşı karşıya kalırlar. Bu beklenmemiş olan durum onların hayatlarının komple değişmesine ve daha önce rastlamadıkları bir kabusun içinde sürüklenmelerine neden olur.

TürDramTarihKorku
IMDb8,2
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenBaran
bo Odar
Jantje
Friese
OyuncularIsabella
Wei
Lucas
Lynggaaed T.
Emily
Beecham

2. The Serpent Queen

Dram Dizileri
Ünlü Medisi ailesinden Kraliçe Catherine’in hayatı ve zamanının yansıttığı varsayılmış olan büyüleyici histerik yolculuğu sizlerle. Batı tarihinin en güçlü kadınları listesinde yer alan Catherine 16 yaşında evliliği ile kraliçe olarak taç giyme sürecine geçer. Bu durum altında genç yaşında yüksek bahisli bir siyaset içerisinde olan kadının risklerini ise büyüktür. Fransa Kralı II. Henry ile olan ilişkisi ve başkaları ile olan aşkları ise bu dizi ile sizlerle.

TürDram
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJustin
Haythe
OyuncularSamantha
Morton
Amrita
Acharia
Enzo
Cilenti

3. Twenty-Five Twenty-One

Dram Dizileri
USB spor muhabiri olan Baek, muhabir olduktan sonra bir gizemi ortaya çıkartmak için makyaj sanatçısı ve bir koruma olarak çalışmaya başlar. Eski bir eskrim sporcusu olan Hee-Do ise lise takımında yarıştıktan sonra milli takıma seçilerek altın madalyaya ev sahipliği yapmaktadır. İkili beklenmedik bir şekilde karşılaştıklarında 23 ve 19 yaşlarına bastıkları gibi birbirlerine zarar vermeye başlarlar. Yıllar geçip giderken ikili birbirlerine karşı var olan güvenlerini yeniden kazanıp aşık olurlar.

TürDramRomantik
IMDb8,6
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJung
Ji-Hyun
OyuncularNam
Joo-hyuk
Kim
Ji-yeon
Choi
Hyun-wook

4. The Summer I Turned Pretty

Dram Dizileri
İki erkek kardeş ve bir kız arasındaki aşk üçgenini görmeye hazır mısınız? Her yaz Belly ve ailesi Cousins’deki Fishers’ın sahil evine giderler ve her yaz onlar için aynı geçer. Lakin Belly 16 yaşına geldiğinde işler değişmeye başlar. Kurmuş olduğu ilişkileri test edilirken, birbirinden acı gerçekler ortaya çıkmaya başlar ve Belly sonsuza kadar büyük bir değişim altına girerler. İlk kez aşık olan Belly, ilk kalp kırılmasını yaşaması ile ise büyümeye başlar.

TürDramRomantik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenJenny
Han
OyuncularLola
Tung
Jackie
Chung
Rachel
Blanchard

5. Kuş Uçuşu

Dram Dizileri
Birbirinden farklı olan X ve Z kuşağının üyelerinin çarpışması sizlerle. Bakış açıları, yaklaşımları ve hedeflerine giden yolda birbirinden farklı yürüme biçimleri artık X kuşağına göre çok farklıdır. Genç bir kadın olan Aslı kariyer basamaklarına tırmanmak için aşırı çalışmaya güvenmek yerine daha farklı bir plan izlemeye karar verir. İki farklı dünya üzerinde en saygın kişi olmak için farklı yollara kalkışmak ise işleri değiştirmektedir.

TürDram
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2022
Yönetmen-
OyuncularBirce
Akalay
Miray
Daner
İbrahim
Çelikkol

6. The Lincoln Lawyer

Dram Dizileri
Başarılı bir avukat olan Mickey, eski ortağının öldürülmesinin ardından; hukuk firmesını ve sansasyonel bir cinayet davasını üstlenmek zorunda kalır. Aldığı davayı tamamen Lincoln Town Car model arabasının arkasında yürüten Mickey, tahmin ettiğinden daha da büyük risklerin altına girerek hayatını sorgulamaya başlar.

TürDramPolisiyeGizem
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenTed
Humphrey
David
E. Kelley
OyuncularManuel
Garcia-Rulfo
Neve
Campbell
Becki
Newton

7. Heartbreak High

Dram Dizileri
16 yaşlarında olan Amerie, okulda bir yıl önceki takılanların bulunduğu bir harita çizmiştir. Bu harita okulda ortaya çıktığında ise tüm arkadaşları tarafından dışlanma yaşanmaya başlar. Okul yönetimi ise seks hayatlarının fazlasıyla hareketli olan öğrencilerinin hayatlarını düzene sokmak için Cinsel Okuryazarlık Dersi almalarına neden olur. Amerie ise yeni arkadaşları ile aşka ve cinselliğe kapılarını açarken, okulda var olan itibarını düzeltmeye çabalar.

TürDramRomantik
IMDb7,7
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenHannah Carroll
Chapman
Ben
Gannon
OyuncularAyesha
Madon
James
Majoos
Chloe
Hayden

8. From Scratch

Dram Dizileri
İtalya’da okuyan Amy, gönlünü kaptırdığı bir adamla Los Angeles’ta kendilerine yeni bir yaşam kurmaya çalışırlar. Lakin aradan geçen yıllarla birlikte kocası hastalanır ve bu asılsız hastalık ölüm ile sonuçlanır. Amy, eşini kaybetmenin üstesinden gelmenin yanında, kızını da tek başına büyütmek zorunda kalır. Bu ikili ile hayatında büyük zorluklara yelken açmaya başlar.

TürDram
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenAttica
Locke
OyuncularZoe
Saldana
Eugenio
Mastrandrea
Danielle
Deadwyler

9. She Would Never Know

Dram Dizileri
Yoon bir kozmetik şirketinde çalışan, kariyerine odaklı, başarılı bir marketingçidir. Kendi kozmetik markasını oluşturmak isterken şirkette işe başlayan stajyer Chae Yoon’a aşık olur ve bunu fazlaca belli eder. Yoon bu çocuğa pas vermekten haz almasa bile kendisinden küçük bir erkekle birlikte olmak pek onun için mümkün değildir. Sevdiği kadının sevgilisi tarafından aldatıldığını öğrendiğinde ise Chae bu durumu kanıtlamak üzere hareket etmeye başlar.

TürDramRomantik
IMDb7,5
Gösterim
Tarihi
2021
Yönetmen-
OyuncularWon
Jin-ah
Kim
Ro-Woon
Lee
Hyun-Wook

10. Alba

Dram Dizileri
Alba’nın hayatı, bir kumsalda morluklarla uyanması ile alt üst olur. Önceki geceye dair tek bir hatıra bile hatırlamayan Alba, DNA testi yaptırdığında dört erkek tarafından tecavüze uğradığını öğrenir. Bu durumu kendisine yedirmeye çabalarken fazla zaman dilimi geçip gitmeden o akşamın videoları ortaya çıkmaya başlar. Tecavüzün suçlularından zengin ve güçlü bir aileden gelen çocuğun erkek arkadaşlarının olduğunu keşfettiğinde ise adaleti sağlamak için mücadele etmeye başlar.

TürDram
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenCarlos
Martin
Ignasi
Rubio
OyuncularElena
Rivera
Eric
Masip
Alvaro
Rico

11. The Serpent

Dram Dizileri
1970’li yılların Güneydoğu Asya’da Batılı turistlerin peşine düşen bir seri katilin hayatı sizlerle. Charles, Güneydoğu Asya’daki çeşitli ülkelerde seyahat eden 20 gezgin cinayetinden tamamen sorumludur. Kız arkadaşı ve başka bir suç ortağı ile birlikte bu cinayetlerden dolayı aranmaya başlarken Dünya genelinde bir soruşturma başlar.  

TürSuçDramGerilim
IMDb7,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenRichard
Warlow
OyuncularTahar
Rahim
Jenna
Coleman
Billy
Howle

12. Fatma

Dram Dizileri
Temizlikçi olarak çalışmakta olan Fatma’nın hayatı kocası Zafer’in aniden ortadan kaybolması ile tamamen değişmeye başlar. Kocasını aramak için yolculuğa çıkan Fatma, kendisini beklenmedik bir anda cinayet işlerken bulur. Bu cinayetle birlikte kocasının karanlık bağlantılarını öğrenen Fatma için hayat daha da tehlikeli bir hal oluşur. Hayatta kalabilmek için can almaya devam etmesi gereken Fatma bu durumu yaşadıklarından intikam alma ritüeli haline getirir.

TürDramPolisiyeGerilim
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenÖzgür
Önürme
OyuncularBurcu
Biricik
Uğur
Yücel
Mehmet
Yılmaz Ak

13. Summertime

Dram Dizileri
Summer, doğup büyüdüğü yerden uzakları gitmeyi hayal eden bir genç kadındır. Hayatındaki her sorunla boğuşmakta olan sorunlarla boğuşmakta olan Ale ise geçmişini tamamen geride bırakıp, hayatına yeni bir yön verme çalışması altında olan bir adamdır. İtalya’nın Adriyatik kıyısında yolları kesişen Ale ve Summer, kendilerini beklenmedik bir aşkın ortasında bulur.

TürDramRomantik
IMDb6,1
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMirko
Cetrangolo
Anita
Rivaroli
OyuncularCoco Rebecca
Edogamhe
Ludovico
Tersigni
Andrea
Lattanzi

14. Feel Good

Dram Dizileri
Hayatının kontrolünü geri almaya karar veren stand-up komedyeni olan Mar, bu uğurda çabalayarak bağımlılıklardan kurtulur. Artık yeni bir hayata başlayan Mae, George adından bir kızla tanışır. Bağımlılıklarından kurtulup yeni bir hayata odaklanan Mae, heteroseksüel olan George ile birbirlerine aşık olurlar. Güzel bir ilişki içerisinde olan ikili her geçen geçen gün geçmişleri ile yüzleşmek zorunda kalırlar.

TürKomediDramRomantik
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2020
YönetmenMae
Martin
Joe
Hampson
OyuncularMae
Martin
Charlotte
Ritchie
Lisa
Kudrow

15. Goodbye My Princess

Dram Dizileri
Dokuzuncu Prenses olarak ezici bir sevgi ve hayranlık uyandıran Xiao Feng, Taç Prenses olmak için bildiği hayatı tamamen terk etmek zorunda kalır. Kocası, Kraliyet Prensi en yüksek pozisyonu yalnızca bir İmparator olarak ikinci sırada tutulmaktadır. Lakin, politik nedenlerden olayı Prens’in prenses ile yabancı bir ülkede evlenmekten başka seçenekleri yoktur. İki paralel çizgi tehlikeyle dolu bir kesişme yaşadıklarında bile ölümcül bir güç oyunu ortaya çıkmaya başlar.

TürAksiyonDramFantastik
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenLin
Nan
OyuncularXingxu
Chen
Xiaoran
Peng
Shawn
Wei

16. Quicksand

Dram Dizileri
Stockholm’ün en zengin banliyösü Danderyd’de bir okulda silahlı bir saldırıya uğrar. Bu durum ardından görünüşte normal olan 18 yaşında Maja, cinayet ile tamamen suçlanmaya başlar. Lakin duruşma sırasında diğer beş öğrenci, ebeveynlerle birlikte bir öğretmenle olan ilişkilerinin ayrıntılarını ortaya çıkartılar. Asıl katil öğretmen mi yoksa öğrenciler gerçekten bir kurban mı?  

TürDramSuçGizem
IMDb7,4
Gösterim
Tarihi
2019
Yönetmen-
OyuncularHanna
Ardehn
Felix
Sandman
David
Dencik

17. Euphoria

Dram Dizileri
17 yaşındaki Rue’nun hikayesi sizlerle. Rue’nun etrafında dönmekte olan hikaye nereye ait olduğunu bulmaya çalışan bir transseksüel kız olan Jules, öfke sorunuyla cinsel güvensizliğini saklamak için mücadele eden Nate ve daha fazla karakterin yaşlarına uygun zaman diliminde çektikleri mücadeleler sizlerle.  

TürDram
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2019
YönetmenSam
Levinson
OyuncularZendayaHunter
Schafer
Angus
Cloud

18. Manifest

Dram Dizileri
Yıllar öncesinde gizemli bir şekilde ortadan kaybolan bir uçak, yıllar sonra hiçbir şey olmamış gibi geri döner. Uçağın içindeki yolcular hayatlarına kaldıkları yerden devam etmek için sevdiklerinin kapılarını çaldığında ise geride kalanlar için yıllar geçip gitmiştir. Uçak yolcuları için imkansızlar ortaya çıkmışken herkes kendisine ikinci bir şans vermeye hazırdır. Lakin daha derin gizemler ortaya çıkarken işler iyice kötüleşmeye başlar.

TürDramGizemBilim Kurgu
IMDb7,1
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenJeff
Rake
OyuncularMelissa
Rexburgh
Josh
Dallas
J.R.
Ramirez

19. The Crown

Dram Dizileri
İkinci Dünya Savaşı’nın yarattığı yıkımın ardından İngiltere siyasi karışıklık içindedir ve bu zorlu durumda bir kadın tahta geçmiştir. İkinci Elizabeth’in tahta geçmesi yeni bir dönemin kapılarını açarken tahttaki ilk yıllarındaki perde arkasında var olan hikayeler de dizimiz ile gün yüzüne çıkmaktadır.

TürDramBiyografiTarih
IMDb8,7
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenPeter
Morgan
OyuncularClaire
Foy
Olivia
Colman
Imelda
Staunton

20. The Handmaid’s Tale

Dram Dizileri
Dine dayalı bir otokrasi, ABD’nin çoğunu ele geçirmiş ve ülkenin adını Gilead olarak değiştirmiştir. Bu ülkede kadınlar ikinci sınıf bir vatandaş olarak görülürken kaçmaya çalışan herkes cezalandırılmaktadır. Bir kişi, kocası ve çocuğuyla birlikte kaçmaya çalışırken yakalanır ve çocuksuz hükümet görevlileri için kadın hizmetçi olarak mahkum edilir. Artık kadın için yeni bir hikaye başlar.

TürDramBilim KurguGerilim
IMDb8,4
Gösterim
Tarihi
2017
YönetmenBruce
Miller
OyuncularElisabeth
Moss
Yvonne
Strahovski
Ann
Dowd

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.