Netflix Dracula Dizisi Hakkında Tüm Merak Edilenler

2020 yılında Netflix'te adından bahsettirecek dizilerden birisi de şüphesiz ki Dracula dizisi olacak. 4 Ocak'ta yayınlanmaya başlayan dizi hakkında bilmeniz gerekenleri bu içeriğimizde bir araya getirdik.
Netflix Dracula Dizisi Hakkında Tüm Merak Edilenler

Dracula Dizisi Hakkında Tüm Merak Edilenler

Netflix ve BBC ortaklığında hazırlanan Dracula dizisi, 4 Ocak günü ilk sezonunu yayınladı ve izleyiciden başarılı sayılabilecek bir tepki aldı. 90 dakikalık 3 bölümden oluşan ilk sezonuyla yankı uyandırmayı başaran ve en iyi Netflix dizileri arasına girmeyi başaran Dracula dizisi hakkında tüm merak edilenleri sizler için bu inceleme dizi içeriğimizde derliyoruz. İşte meşhur romanın performansa aktarımının hikayesi, izleyici yorumları ve tüm detayları...

Dracula Dizi İncelemesi;

dracula-dizisi-hakkinda-tum-merak-edilenler.gif


Sinema ve dizi dünyasında şimdiye kadar birçok yapıma konu olan Kont Dracula, Netflix'te ortaya konulan Dracula dizisiyle yeniden hayat buldu. Sherlock dizisinde birlikte çalışan Mark Gatiss ve Steven Moffat'ın yaratıcılığını üstlendiği bu dizi bilindiği üzere Bram Stoker'ın klasik eserlerinden uyarlamadır. 

mark-gatiss-ve-steven-moffat.jpg


Dracula dizisinin ilk bölümü The Rules of the Beast 1 Ocak'ta BBC kanalında yayınlandı. Onu takip eden iki gün ise Blood Vessel ve final bölümü olan The Dark Compass BBC ekranlarında seyirciyle buluştu. Ekranlardaki başarısının ve ilgi odağı oluşunun ardından da Netflix anasayfamıza düştü. 

the-rules-of-the-beast.jpg


Dracula dizisinde Kont Dracula karakterine The Square ile isminden uzun süre bahsettiren Claes Bang hayat verirken yönetmen koltuğunda ise birbirinden başarılı isimler olduğunu söylemeden edemeyeceğiz. Dizinin ilk bölümünü yine soluksuz izlediğimiz Westworld dizisinden hatırladığımız Jonny Campbell yönetirken ikinci bölümünü ise Killing Eve'nin yönetmeni Damon Thomas yönetiyor. Dizinin en can alıcı final bölümü The Dark Compass ise yine Sherlock dizisinde yönetmenlik yapan Paul McGuian tarafından yönetiliyor.

kont-dracula-001.jpg


Hayatımızda önemli yerleri olan Doctor Who ve Sherlock gibi dizilerin yapımcısı olan Moffat ve Gatiss ikilisi uyarlama işinde oldukça güvenilir iki isim diyebiliriz. Dracula dizisi öncesi yarattıkları beklentiyi tam anlamıyla karşıladılar dememiz mümkün. İzleyici geri dönüşlerine bakıldığında bunu net olarak görebiliyoruz. 

dracula-dizisi.jpg


The Girl in the Spider’s Web, Anna Pihl ve Bron/Broen gibi önemli yapımlardaki başarılarından da tanıdığımız Claes Bang'e Dracula dizisinde Dolly Wells, John Heffernan, Joanna Scanlan, Morfydd Clark, Jonathan Aris, Youssef Kerkour, Nathan Stewart-Jarrett ve Catherine Schell gibi isimler eşlik ediyor. 

claes-bang.jpg


Moffat ve Gatiss ikilisinin Dracula gibi ilginç ve ikonik bir vampire nasıl yorum katacağı çok merak edilirken son zamanlarda aldıkları olumsuz eleştiriler de epeyce konuşuldu. Fakat uyarlama konusunda adeta bir dahi diyebileceğimiz bu iki beynin Dracula dizisinde incelikli bir şekilde çalıştığını görüyoruz. 

dracula-001.jpg


Dizi, klasik eserle paralel giden içeriğiyle izleyiciyi 1897 yılının Transilvanya'sına ışınlıyor. Burada kana susamış olan Kont'un Victorya dönemi Londra'sına karşı planlarını izleyeceğiz. Öncesinde birçok yapımda gördüğümüz karanlık evreni Dracula dizisinde nasıl göreceğimiz merak konusu! Netflix ve BBC, sezon bölümlerinin izlenme oranlarına göre 2. Sezon için karar alacak. 2. Sezona onay verilmesi halinde 2021 yılında Netflix ekranlarında yayınlamaya devam edebilir.

victorya-donemi-londrasi.jpg

Önerilen İçerik; Vampirler Hakkında 15 İlginç Bilgi!
NeOldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum