Dr. Sleep - (Doktor Uyku) Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

2019’un kaliteli yapımlarından bir tanesi olan Dr. Sleep Türkçe’si Doktor Uyku’yu sizler için inceleyerek dizi film serimize içerik haline getirdik.
Dr. Sleep - (Doktor Uyku) Filmi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Dr. Sleep (Doktor Uyku) Filmi Hakkında İnceleme

2019 Gerilim – Psikoloji filmi olan Dr. Sleep adlı prodüksiyonun oyuncu kadrosunu, konusunu, fragmanını, yapımcılarını ve izleyici yorumlarını NeOldu.com Okurları için derledik. İşte Dr. Sleep hakkındaki detaylar.


1. Orijinal yayını 21 Ekim 2019 olan filmin Türkiye yayın tarihi ise 22 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşmiştir. 2 saat 32 dakika uzunluğu ile dikkat çeken filmi izlediğimizde bir saniyesinde bile sıkılmadığımızın detayını verelim.

Dr. Sleep


2. Film fragmanı Warner Bros. Pictures’in orijinal YouTube hesabından 13 Haziran 2019 tarihinde yayınlandı. Yayınlanan fragman 12.975.981 kişi tarafından izlendi ve 93.000 kişi tarafından beğenildi.

Dr. Sleep1


3. Yönetmen koltuğunda Mike Flanagan’ın oturduğu filmin yapımcıları ise Trevor Macy ve Jon Berg. Senaryosunu Mike Flanagan’ın ele aldığı yapım Stephen King’in Dr. Sleep adlı eserine dayalı bir şekilde üretilmiştir.

Dr. Sleep2


4. Başrollerini Ewam McGregor, Rebecca Ferguson, Kyliegh Curran ve Cliff Curtis’in oynadığı filmin şarkıları The Newton Brothers, sinematografisini Michael Fimognari yapmıştır. Intrepid Pictures ve Vertigo Entertainment’in ürettiği Dr. Sleep’in dağıtıcılığını ise Warner Bros. Pictures üstleniyor.

Dr. Sleep3


5. Güzel başarı elde eden korku filminin oyuncu kadrosunun bir kısmı şu şekilde; Ewan McGregor (Dan Torrance), Rebecca Ferguson (Rose the Hat), Kyliegh Curran (Abra Stone), Cliff Curtis (Billy Freeman), Zahn McClarnon (Crow Daddy), Emily Alyn Lind (Snakebite Andi), Selena Anduze (Apron Annie), Robert Longstreet (Barry the Chunk), Carel Struycken (Grampa Flick), Katie Parker (Silent Sarey).

Dr. Sleep4


6. The Shining’in devam filmi olarak geçen ancak pek bir alakaları olmayan filmin odak noktasının Overlook otelindeki korkunç konaklamanın 40 yıl sonrasında Danny Torrance’nin hikayesinin etrafından dönüyor.

Dr. Sleep5


7. Ovelook otelinde çocukken yaşadığı travmadan kurtulamayan ve içerleyen Dan Torrance biraz huzur bulmak için çalışır. Ancak bu çaba ‘’Parıltı’’ olarak bilinen duygusal bir yeteneğe sahip olan Abra ile karşılaşana kadar sürer. Abra’dan sonra hayatının yönü tamamen dönüşen Dan Torrance’nin yaşadıkları ise filmin ana konusu olarak karşımıza çıkıyor.

Dr. Sleep6


8. Bu film IMDB üzerinden 133.271 kişinin verdiği oy ile 7,3 puan alarak 2019 yapımı olan filmlerin arasına adını altın harflerle yazdırmayı başardı. Beyazperde’de 3,1/5 Google Kullanıcılar’da ise %88 eşleşme alan filmi Neoldu yazarları olarak izlemenizi tavsiye ediyoruz.

Dr. Sleepp


Dr. Sleep (Doktor Uyku) Filmi Hakkındaki İzleyici Yorumları

👤 Pek çok kişinin the Shining’le kıyaslayacağı Stephen King uyarlaması filmdir. Fragmanı epey heyecanlandırmıştı ama film hayal kırıklığı oldu. Bana kalırsa Stephen King’in kitaplarından yapılmış uyarlamalar arasında en sevmediği film olan Shining’den aldığı intikam olmuş Doctor Sleep. Film, sinema teknolojisinin onca yıllık gelişimine rağmen Kubrick’in 1980’de yarattığı estetiğin yanından bile geçemiyor. Keşke mini dizi yapsalarmış da oturup Netflix’den izleseymişiz.


👤 Devam filmiymiş. Ben bunun farkında olmadan gittim. Önceki filmle ilişkiyi otel sahnesinde çaktım. Shining'i uzun zaman önce izlemiştim ve bana fazla tiyatral gelmişti. Sinemayı Brad Pitt'in oynadığı gibi seviyorum tiyatral sevecek olsam tiyatroya giderim. Neyse. Bu filmde öncekiyle ilişki kurmaya başlayınca hatırlamadığım yerler oldu haliyle. Gerilim ve gizemi hayal kırıklığına bıraktı yerlerini. Yine de sinemaya gittiğime pişman olmadım. Bu arada film baya uzun 3 saate yakın sürdü. Bence bu da bir diğer eksisi. 3 saatlik film deyince insanın aklına Interstellar gelir Lotr gelir. Sleep Doctor gelmemeli. 7/10


👤 Sıkı bir the Shining fanatiği olarak beğendiğim film. Öncelikle şunu söylemeliyim ki yönetmen Mike Flanagan hem King okuyucularını memnun etmeye hem de Kubrick'in kült korku klâsiğine bağlı kalmaya çalışmış, fakat bunu başarmış mı derseniz, bence hayır. Bu filme Shining'in devamından daha çok eli yüzü düzgün bir Stephen King uyarlaması olarak bakmak daha doğru olacaktır. Bir yandan da film baştan aşağıya Kubrick'e methiye gibi duruyor. Meşela Danny iş görüşmesi yaparken, araba sürerken veya otelde gezinirken kullanılan kamera açıları, Overlook oteli yolunda çalan o meşhur tema müziği...


👤 39 yıl sonra tarihin en önemli yönetmenlerinden olan Kubrick in şaheserlerin den the Shinning'in devamını çekmek nereden baksan deli işi. İlk duyduğum da yok artık demiştim de pekte iyi bir filmografisi olmayan Mike Flanagan harika bir işe imza atmış.
ağır ve derinlemesine işlenen, ilk filmin dünyasını genişletip saygı duruşunda bulunan dört dörtlük bir gerilim yapıtı. Oldukça zayıf geçen 2019 un en iyi gerilim yapıtı olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Son 5 yıla damgasını vuran Rebecca Ferguson üst düzey bir performans göstermiş.


👤 The Shining’in devam filmi olarak ele alındığında bayıcı derecede fantastik bir yapımdı. Kitabı da böyle mi bilmiyorum ama daha ağırbaşlı bir hikaye beklerken Stranger Things ayarında bir şeyle karşılaştım. Ayrıca cgi teknolojisi bu denli ilerlemişken, Shining filmindeki karekterlerin filmdeki hallerini görmeliydik. Karekterlerin benzerlerinin bulunup oynatılması çok acınası olmuş.


👤 Doktor Uyku (Doctor Sleep) beni dumura uğrattı Mike Flanagan a hiç yakıştıramadım. Serinin ilk filmi olan the Shining, korku ve gerilim filmi segmentinde en iyileri arasında iken böylesi harikulade bir, Kubrick meşalesini layıkıyla taşıyamamışlar. Kitabı okuyan bilir; kitaba bayağı sadık kalınmış. Bu yüzden kurgu gayet iyi zaten Stephan King in sınırsız hayal gücüne diyecek laf yok. Ancak maalesef beklentimin çok altında kalarak benden max 7 puan aldı. Ha, yine de izleyin izlemeyin demem devam filmi olmasa gayet iyi bir film aslında fakat the Shining gibi muazzam bir filmin devamı bu olmamalıydı


👤 Doctor Sleep (2019) 4 / 10. the Shining'i tenzih edersek, Stephen King romanından uyarlama korku gerilimlerin vasatlığının tekrardan vuku bulduğu film. Mike Flanagan her ne kadar the Haunting of Hill House ile saygımı ve sevgimi fazlasıyla kazanmış olsa da, sinemada the Hush gibi kötü bir korku gerilimin de yönetmeniydi. Ama tabii ki ben bu filmi yönetmen yapamadığı için kötü olduğunu düşünmüyorum.


👤 Güzeldi ama korku-gerilim değildi. Shining'in korku-gerilim filmi olmaması gibi. Shining, Kubrick sahneleri uzun uzun tutup beklenti yaratarak filme gerilim katmaya çalışmasına rağmen benim için hiç etkileyici değildi. Hatta Stephen King'in eleştirilerinin tümüne katılıyorum. Aynı hava bu filmde de var. Bir gerilim atmosferi yaratılmaya çalışılmış ama olmamış. Shining de, bu film de korkma, gelime beklentisi olmadan izlenebilir güzel filmler. Director's cut versiyonunun izlenmesini öneririm.


Doctor Sleep (Doktor Uyku) Filminin Oyuncuları ve Başrolü

Ewan McGregor – Dan Torrance

49 yaşındaki tecrübeli oyuncu şu zamana kadar 50’den fazla yapımda rol alarak hem kendini tanıtmayı başardı hem kalitesini kanıtladı. 96 yapımı Trainspotting, Kırmızı Değirmen gibi filmlerde rol aldı.

Ewan McGregor


Rebecca Ferguson – Rose the Hat

Kendini Görevimiz Tehlike serisi ile tanıtan 37 yaşındaki güzel oyuncu Muhteşem Showman ve Dr. Sleep adlı yapımlarda da kendini kanıtlamayı başarıyor. Kariyerine İsveç’in pembe dizisi Nya Tider ile başladı ve bilinen yapım olan Drowning Ghost’ta yer aldı.

Rebecca Ferguson


Kyliegh Curran – Abra Stone

I Can I Will I Did ve Dr. Sleep filmlerinde aldığı rollerle karşımıza çıkan genç oyuncu şu an 14 yaşında. Bunlara ek olarak Aslan Kral’ın Broadway yapımında rol almış olup kendini genç yaşta kanıtlamayı başarın aktörler arasında.

Kyliegh Curran


Çıkış Tarihi: 21 Ekim 2019 – Birleşik Krallık – 22 Kasım 2019 Türkiye

Kategori: Psikoloji – Gerilim – Korku

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.