Dövme Yaptırmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Dövme yaptırmadan önce, yapmanız ve yapmamanız gerekenleri, dövme yaptırırken dikkat edilmesi gereken noktaları sizler için derledik. İşte detaylar.
Dövme Yaptırmadan Önce Dikkat Etmeniz Gerekenler

Kalıcı dövme yaptırmak isteyen kişiler için detaylı bir içerik hazırladık. Bu yazımızda dövme yaptırmadan önce ve yaptırdıktan sonraki aşamalar hakkında bilgileri sizlere sunacağız. İşte dövme ile ilgili ayrıntılı bilgiler.

Dövme Yaptırmadan Önce Dikkat Etmeniz Gereken Noktalar

Dövme Hakkında Bilgi

Kalıcı dövme yaptırmak, tahmin ettiğinizden çok daha ciddi bir konudur. İnsanlar, yaşları ilerledikçe olgunlaşır, zevkleri, algıları ve hobileri değişir. Bu nedenle kalıcı bir dövme yaptırmadan önce emin olmanız gerekmektedir. Pek çok kişi kalıcı dövmeyi yaptırdıktan bir kaç yıl sonra sildirmek ile uğraşıyor. Sizler için dövme yaptırmadan önce ve sonra dikkat etmeniz gereken hususları bir araya getirdik.

Dövme Modelini Özenle Seçin

Dövme Hakkında Bilgi

Öncelikle yaptırmak istediğiniz dövmeye karar vermelisiniz. Bu noktada internetten bir model bulmaktansa kendi fikrinizle oluşturduğunuz bir model seçmenizi tavsiye ederim çünkü herkeste olan bir modelden ileride sıkılabilirsiniz. Bu durumda elbette çözümsüz değilsiniz ancak dövme sildirme işlemi dövme yaptırmaktan daha zordur diyebilirim. Bu yüzden en başından dövme modeline iyi karar vermek son derece önemlidir.

Dövme Sanatçıları Hakkında Araştırma Yapın

Dövme Hakkında Bilgi

Gerek hijyen açısından, gerek kullanılan mürekkep açısından, gerek dövme sanatçısının bilgi ve deneyimi açısından dövme yaptırmadan önce önemli bir araştırma yapmanız gerekir. Dövme sanatçılarının instagram hesaplarını bile gözden geçirmenizi, varsa dövme sanatçılarının kendi web sitelerindeki çalışmalarına bakmanızı ve yorumları okumanızı öneririm.

Dövme yaptırmadan önce mekâna bizzat giderek hijyeni kontrol edebilir ve çalışanlarla tanışabilirsiniz, gerekirse randevu ve fiyat bilgisi alabilirsiniz. Hatta dövmeyi yaptırmak istediğiniz bölgenin ne kadar acıdığını da sorabilirsiniz. Onlar size dövmenin şekline ve boyutuna bağlı olarak en uygun hangi bölgeye yapılması gerektiği hakkında da bilgi vereceklerdir.

Alkol Almayın, Alerjiniz Olmadığından Emin Olun

Dövme Hakkında Bilgi

Dövme yaptırmadan önce alkol almamalısınız çünkü alkol kanı incelttiği için daha çok kanamasına sebep olmaktadır. Dövme yaptırmadan iki ay önce güneşlenmemiş olmanız veya solaryuma girmemeniz önerilir. Ultraviyole ışınları ciltteki gözenekleri genişlettiği için yine dövme sırasında kanamayı artırır.

Dövme işleminden bir hafta önce alınan ilaç ve uyuşturucu da kanamayı artırabilir ve ağrı eşiğinin düşmesine sebebiyet verebilir. Diyabet, hemofili veya enfeksiyon hastasıysanız durumunuzu mutlaka dövmeciye bildirmeniz gerekir. Daha önce kullandığınız bir makyaj malzemesine karşı alerjik reaksiyon gösterdiyseniz dövmeye de alerjiniz olabilir. Bunun için nasıl bir mürekkep kullanıldığına dair test yaptırmanız fayda sağlayacaktır.

Dövme Yaptırdıktan Sonra Yapılması Gerekenler

Dövme Hakkında Bilgi

Dövme yaptırdıktan sonra bölge kapatılacağından bandajın deriyi yakmaması ve deriye yapışmaması için üzerine bakım kremi sürülür. Bandaj 1-3 saat arası bekletilir. Daha sonra içme suyuyla dövme yapılan bölge yıkanır. Sonrasında bandaj yapılmaz. Sadece dövmenin iyileşme döneminde (bu süre 2 hafta gibi bir süredir) bakım kremi sürmeye devam edilir.

Dövme üzerinde oluşan ince kabuklar kendi kendine döküldüğü zaman dövmenin bakım aşaması tamamlanmış olur. Ayrıca dövmenin renklerinin solmaması için iyileşme dönemi bittikten sonra güneşe çıkacağınız zaman güneş kremi sürmenizde fayda vardır.

Dövme Sildirme İşlemi

Dövme Hakkında Bilgi

Diyelim ki yaptırdığınız dövmeden sıkıldınız veya artık sizde bulunmasını istemiyorsunuz, bu durumda ne yapmanız gerekir? Olur ya, belki ayrıldığınız sevgilinizle ilgili bir şey yaptırmışsınızdır.

Lazerle kalıcı dövme sildirme işleminin başarısı;

  • Dövmenin ve cildin rengine,
  • Kullanılan boyaların cinsine,
  • Dövmenin uygulama derinliğine, yoğunluğuna ve uygulama şekline,
  • Dövmenin yaşına,
  • Kullanılan lazer sistemine bağlı olarak değişiklik göstermektedir.
  • Seans sayısı da dövmenin yapısına,
  • Rengine göre değişmektedir.

Dövmenin yer yer daha derine, yer yer yüzeye yakın uygulanması lazer ışınlarının bazı pigmentleri algılamasını zorlaştırır. Dövmede kullanılan boyanın yoğunluğu lazer işleminin ardından boyanın vücuttan atılmasını zorlaştırır. Buradan anlaşılıyor ki, dövme yapılırken kullanılan malzemeler ile dövme sanatçısının deneyimi dövme sildirmede de karşımıza çıkan önemli bir etken. Siyah renkteki bir dövmeyi çıkarmak renkli bir dövmeyi çıkarmaktan daha kolaydır. Dövme yaşı büyüdükçe lazer işleminden sonra vücuttan atılımı daha kolay olur.

Küçük yaşta olup kıl yapısı gelişimini tamamlamamış kişilerde, Hepatit-B hastalarında, hamilelerde, cilt ve deri hastalığı bulunan kişilerde, skar ve açık yaralar üzerine, egzama ve mantar hastalığı bulunan bölgelere,  et beni üzerine, burun ve kulak içlerine, göz ve kirpik çevresine tedbirden dolayı lazer tedaviden kaçınmak gerekir.

Dövme sildirme işlemi sonrasında bölge 24 saat boyunca kapalı kalmalıdır ve su ile temas ettirilmemelidir. Daha sonra tıpkı dövme bakımında olduğu gibi günlük olarak nemlendirilmelidir. 2-3 haftalık kabuklanma ve kabukların dökülme sürecinde dövme güneş ışığına maruz kalmamalı ve solaryumdan sakınılmalıdır. Aynı zamanda ağda, epilasyon vs. uygulanmamalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Parmak Dövme ModasıMetalik Geçici Dövme Nedir?

Dövme öncesi neler yapılmalı?

Dövme yaptırmadan önce cildinize herhangi bir şey yapmanız gerekmez. Kurut cilde sahip insanların nemlendirici aracılığıyla cildine masaj yapması uygundur fakat zorunlu değildir.

Dövmenin ilk günü ne yapılır?

Dövmenizi yaptırdığınız ilk gün, üç saat içerisinde steç filmini çıkartın. Ardından dövmenizi duru su ile yıkayın. Cildiniz, dövmenin ardından çok hassas olacaktır. Bu nedenle sürtünme veya darbelere karşı kendinizi koruyunuz.

Kimler dövme yaptıramaz?

Dövme yaptırmanın bazı şartları bulunmaktadır. Özellikle egzama, sedef, dilen planur ve darier hastalığına sahip olan insanlar kesinlikle dövme yaptıramaz. Aynı zamanda cildinizin dövmede kullanılan boyalara karşı da alerjik reaksiyon vermeyeceğinden emin olunuz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.