Dossa Junior Kimdir

Tam adı Dossa Momad Omar Hassamo Junior olan, 28 Temmuz 1986’da Portekiz’in Lizbon kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi Milli Takımı’nda defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Dossa Junior Kimdir

Dossa Junior Biyografisi

Dossa Junior’un Kulüp Kariyeri

Dossa Junior, futbola 2002 yılında İmortal takımının alt yapısında başladı. Bir sene burada forma giydikten sonra 2003 yılında Louletano’nun alt yapısına geçiş yaptı. 2 sene burada oynadıktan sonra 2005 yılın eski takımı İmortal’a transfer oldu ve ilk profesyonel sözleşmesine imza attı. Bir sezon içerisinde 15 maçta forma terleten Dossa Junior, sezon sonunda Digenis Moprhou ve bir sonraki sezonda da AEP Pophos takımına geçiş yaptı. 2009 yılına kadar 54 maça çıktığı AEP ile 3 kez gol sevincini yaşadı. Sezon sonunda AEL Limasol’a transfer oldu. 4 sezon gibi uzun bir süre yer aldığı takımda 105 maçta sahne alırken 10 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 2013-2014 sezonunda bu sefer Legia Varşova ile görüşmelere başlayıp, 500 Bin Euro’ya transfer oldu.

dossa junior legia varşova

İlk sezonunda takımı ile neredeyse tün maçlara çıktı ve sezon sonunda Polonya Ekstraklasa’yı kazanma başarısını gösterdi. Bu başarıda takımına birinci dereceden etki eden oyuncular arasında yer aldı. 2014-2015 sezonunda ise çok fazla forma şansı yakalayamadı. Polonya Kupası maçlarında sadece bir kez oynadı ancak sezon sonunda kupanın sahibi takımıyla beraber sevin yaşadı. Dossa Junior, 2015-2016 sezonu öncesinde 400 Bin Euro’ya Konyaspor’a transfer oldu.

Dossa Junior’un Milli Takım Kariyeri

Dossa Junior, milli formayı ilk olarak 2012 yılında Kıbrıs Rum Yönetimi Milli Takımı’nda giydi. Kariyeri boyunca 14 kez sahada takımı ile beraber yer aldı. 2014 Dünya Kupası Elemeleri’nin yanı sıra 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde de sahada yerini aldı.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.