Dortmund'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Almanya'nın yaklaşık 600 bin nüfuslu şehri, Dortmund tarihi ve kültürel açıdan Avrupa'nın değerli merkezleri arasında yer almaktadır. Dortmund seyahatlerinizde gezip görmeniz gereken yerleri sizlerle paylaşıyoruz.
Dortmund'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Signal Iduna Park

Yalnızca Almanya’nın değil tüm dünyanın en mükemmel futbol mabetlerinden biridir. Şehrin en önemli takımı Borussia Dortmund’un Almanya Bundesliga müsabakalarını oynadığı stadyum 2 Nisan 1974’te açılmıştır. Tam 81.359 kişi kapasiteli futbol arenası hemen hemen her maç tıklım tıklım dolmaktadır. Dortmund’daysanız bu efsane stadyumda en az bir karşılaşma izlemenin ayrıcalığını yaşamalısınız.

signal-iduna-park.jpg


Dortmund U-Kalesi

dortmund-u-kalesi.jpg

Bu bina 1626-1627 yılları arasında Dortmund’da inşa edilen ilk gökdelen oldu. U-Kalesi kentte biraların muhafaza edildiği eski bir yapıdır. 2010 yılından beri ise diğer tesisleri ile beraber; 20. yüzyıla ve modern döneme ait birçok sanat eserinin sergilendiği Ostwall Müzesi de burada hizmet vermektedir. Aynı zamanda burada sanat ve bilim arasındaki ortaklıklara değinilmektedir. Kalenin adını aldığı ‘U’ harfi yapının en tepesinde belirgin bir şekilde görülmektedir.


Rombergpark Botanik Bahçesi

rombergpark-botanik-bahcesi.jpg

Dortmund’un köklü ailelerinden Romberglerin 1818 ve 1822 yılları arasında temellerini attığı bahçedir. Şu anda Dortmund’un en popüler parkı olarak kabul edilmektedir. Özellikle 1958 yılından bu yana bahçeye onlarca farklı bitki türünün getirilmesi Rombergpark Botanik Bahçesi’ni şehrin en cazibedar mekanına dönüştürdü. Burada mükemmel yürüyüş ve bisiklet yolları, ışıklandırma sistemleri de var. Sizler de Dortmund seyahatlerinizde bu eşsiz bahçeyi ziyaret etmeyi unutmayın.


Aziz Reinold Kilisesi

aziz-reinold-kilisesi.jpg

Kentte bulunan Protestan kilisesidir ve Dortmund’un koruyucusu olarak bilinen Reinold’a adanmıştır. 1250 ve 1270 tarihleri arasında yapılan kilisede Gotik ve Romanesk tarzlar belirgin şekilde hissedilmektedir. Kilisenin en yüksek noktası tam 112 metre yüksekliğe sahiptir. İnşa edildiği dönemlerden sonra birçok kez restore edilen kilise, II. Dünya Savaşı yıllarında ağır hasar görmüştür. Savaşın ardından yeniden tamir edilen kilisenin yüksekliği 104 metre olmuştur. Ancak yapının orijinalliği korunmuştur. Dortmund’un her yerinden görünebilen Aziz Reinold Kilisesi’ni kesinlikle görmelisiniz.


Ostwall Müzesi

ostwall-muzesi.jpg

1940’lı yıllarda kurulan müzede 20. yüzyıl ve çağdaş sanat eserleri sergilenmektedir. 2500 grafik, çizim, heykel, fotoğraf vs. gibi birçok koleksiyon içermektedir. Burada Salvador Dali ve Pablo Picasso gibi ünlü sanatçıların çizimleri de sunulmaktadır. Müze eski binasında 1947 ve 2009 yılları arasında hizmet vermiştir. Kurum 2010 yılından bu yana Dortmund U-Kulesi’nde faaliyet göstermektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.