Hamilelik Lekeleri ve Doğum Çatlaklarına 10 Doğal Tedavi

Doğum sürecinde oluşan cilt çatlakları doğal yollarla tedavi edilebilmektedir. İşte hamilelik lekelerine ve çatlaklara kesin çözüm olan bitkisel tedaviler.
Hamilelik Lekeleri ve Doğum Çatlaklarına 10 Doğal Tedavi

Doğum Çatlaklarına İyi Gelen Bitkisel Ürünler

Hamilelik döneminde derinin gerilmesi ile birlikte hızlı kilo alımı, karın, bel, göğüs ve kalça bölgelerinde çatlak oluşumuna neden olur. Bu çatlaklar genellikle genetik olmakla birlikte gebelik öncesi sigara içenlerde, spordan ve sağlıklı yaşamdan uzak kişilerde daha çok görülmektedir. Bu içeriğimizde cilt çatlakları için doğal tedavi önerilerini sizlere sunuyoruz.

Doğum Çatlaklarına İyi Gelen Doğal Yöntemler Listesi

SıraÜrünlerEtkisi
1ŞekerÖlü Hücreleri Atar
2Hint YağıKırışıklıkları Yok Eder
3Patates SuyuHücreleri Yeniler
4Aloe Veraİyileştirici
5ZeytinyağıBesleyici
6Yumurta AkıÇatlakları Yok Eder
7Limon Suyuİzleri Azaltır
8Kaba YoncaCilt Sağlığına Faydalı
9Kakao YağıDoğal Nemlendirici
10KayısıÇatlakları Tedavi Eder

Doğum Çatlaklarına 10 Doğal Çözüm

İşte en iyi çatlak giderici bitkisel karışımlar...

1. Şeker

doğum çatlaklarına doğal çözüm

Doğum çatlaklarına iyi gelen doğal yöntemlerden ilki şekerle yaptığımız karışımdır. Şeker, cilt üzerindeki ölü hücreleri doğal yolla atan bir maddedir. Cilt çatlaklarını tedavi etmek için ilk sırada her zaman çoğu kişi için şeker gelecektir.

Bir yemek kaşığı şeker, içine birkaç damla limon suyu ve birkaç damla badem yağı ekleyin. Bu karışımı iyice karıştırdıktan sonra 8-10 dakika boyunca cilt çatlaklarının üzerini iyice ovun. Ardından duş alarak bu bölgeyi temizleyin. Bir ay boyunca günlük olarak bu işlemi tekrarlayarak cilt çatlakları ile savaşabilirsiniz.

2. Hint Yağı

doğum çatlaklarına doğal çözüm

Hint yağı kırışıklıklar, yaşlılık lekeleri, koyu lekeler gibi cilt rahatsızlıklarının yanı sıra doğum çatlakları için de etkili bir doğal tedavi yöntemidir. Doğumdan sonra oluşan çatlaklar için Hint yağını kullanabilirsiniz.

Çatlakların bulunduğu bölgeleri Hint yağı ile 5-10 dakika masaj yapar şekilde ovalayın. Bölgenin üzerini ince ve pamuklu bir kumaş ile sarın. Sıcak bir su şişesi veya sıcak havlu ile kumaşı 1 saat boyunca bölgeye uygulayın. Olumlu sonuçlar görmek için bu uygulamayı 1 ay boyunca her gün tekrarlamalısınız.

3. Patates Suyu

doğum çatlaklarına doğal çözüm

Patates suyu vitaminler ve mineraller açısından oldukça zengindir. Cilt hücrelerinin yenilenmesini ve kendini restore etmesini hızlandırıyor. Bu sayede doğum çatlakları için kullanılan bitkisel yöntem olmayı başarıyor.

İlk olarak orta boyutta bir patatesten kalın dilimler kesin. Bir patates dilimi ile çatlak izlerinin bulunduğu bölgeyi nazikçe birkaç dakika ovun. İzlerin derinliğine ve çokluğuna göre bu işlemi 3-15 dakika arasında yapmaya devam edin. Patates suyu iyice kuruduğunda ılık suyla durulayın. Bu işlemi haftada 2-3 kere tekrar ederek ve en az 1 ay boyunca uygulayarak sonuç alabilirsiniz.

4. Aloe Vera

doğum çatlaklarına doğal çözüm

Birçok kozmetik ürününün reklamında duymaya aşina olduğunuz Aloe vera pek çok cilt uygulamasında da kullanılmaktadır. Aloe vera yatıştırıcı ve iyileştirici özelliği sayesinde deri çatlaklarından kurtulmak için de tercih edilebilir.

Çatlakların bulunduğu bölgenin üzerini Aloe vera jeli ile ovalayarak sonuç almaya başlayabilirsiniz. Bu şekilde 15 dakika bekleyin ve ılık su ile durulayın. Etkisini arttırmak için çeyrek kahve fincanı aloe vera jelini, 10 adet vitamin E kapsülünden çıkan yağlarla ve 5 adet A vitamini kapsülünden çıkan yağlarla karıştırın. İyice emildiğinden emin olana kadar çatlak bölgelerin üzerini ovalayın. 1 ay boyunca veya istediğiniz sonuçlara ulaşana kadar bu uygulamaya devam edebilirsiniz.

5. Zeytinyağı

doğum çatlaklarına doğal çözüm

Zeytinyağı antioksidanlar ve cildi besleyici unsurlar açısından oldukça zengindir. Bu özellikleri sayesinde pek çok cilt bozukluklarında zeytinyağından faydalanabileceğiniz gibi doğum çatlakları için de kullanabilirsiniz.

Sızma zeytinyağını hafiften ısıtın. Çatlak izlerinin üzerine bu ısınmış zeytinyağını dökerek 3-5 dakika nazikçe ovalayın. Bu uygulama kan dolaşımını hızlandırarak hücrelerin yenilenmesini ve onarımını hızlandıracaktır. Bu işlemi istediğiniz sonuçları alana kadar günlük olarak tekrar edebilirsiniz.

6. Yumurta Akı

doğum çatlaklarına doğal çözüm

Doğum çatlaklarında kullanabileceğiniz bir diğer doğal yöntem ise yumurta akıdır. Yumurtanın zengin bir protein kaynağı olduğunu bilmeyen neredeyse yoktur. Aminoasit ve protein içeriği ile yumurta beyazı çatlakların tedavisi için kullanılabilir.

İki yumurtanın akını bir çatal yardımı ile iyice çırpın. Yumurta akını uygulamadan önce çatlakların olduğu bölgeyi su ile temizleyin. Bir makyaj fırçasından faydalanarak kalın bir kat yumurta akını çatlakların üzerine sürün. Yumurta akları iyice kuruduktan sonra soğuk su ile durulayın. Cildin nemlenmesi için biraz zeytinyağı sürebilirsiniz. Bu süreci günlük olarak en az 2 hafta boyunca tekrar ettiğiniz takdirde etkisini görmeye başlayacaksınız.

7. Limon Suyu

doğum çatlaklarına doğal çözüm

Limon suyu, kullanımı kolay ve pratik olduğu için çatlakların tedavisinde çokça tercih edilmektedir. Ciltteki sıkılaştırıcı etkisi ile limon suyunda bulunan asitler çatlak izlerinin azalmasını sağlar. Bu sayede doğum sonrası oluşan her türlü çatlağı tedavi edebilirsiniz.

Bir limonun suyunu sıkarak bardağa alın. Bu limon suyuyla oval bir şekilde çatlakların üzerini ovalayın. Daha sonra ılık suyla durulayın. Etkisini arttırmak için limon suyuna salatalık suyu ekleyebilirsiniz. Bu işlemi sabah ve akşam günde 2 kere 1 ay boyunca tekrar ettiğiniz zaman olumlu sonuçları gözlemleyebilirsiniz.

8. Kaba Yonca

doğum çatlaklarına doğal çözüm

Doğum çatlaklarına iyi gelen doğal yöntemlerden bir diğeri ise kaba yoncadır. Kaba yonca yapraklarında bulunan aminoasitler cilt sağlığı için çok faydalıdır. Ayrıca cildi besleyen proteinler, E ve K vitaminleri açısından da zengin bir bitkidir.

Bir çay kaşığı kaba yonca tozunu birkaç damla papatya yağı ile karıştırın. Çatlakların bulunduğu bölgeye bu karışımla günde 2-3 kere masaj yapın. Birkaç hafta buna düzenli bir şekilde devam ettiğinizde muhteşem sonuçları göreceksiniz.

9. Kakao Yağı

doğum çatlaklarına doğal çözüm

Bulabileceğiniz en muhteşem doğal nemlendiricilerden birisi olan kakao yağı, çatlaklar için de en çok tercih edilen doğal tedavi yöntemlerinden birisidir. Kan dolaşımını hızlandırdığı için kırışıklıkları önlemede de etkilidir.

Günde 2 kere kakao yağı ile çatlakların bulunduğu bölgelere masaj yapın. İzler iyice azalana kadar 2 ay boyunca bunu devam ettirin. Alternatif bir yöntem olarak yarım fincan kakao yağına bir yemek kaşığı buğday tohumu yağı, bir çay kaşığı kayısı çekirdeği yağı, iki çay kaşığı eritilmiş balmumu ve bir çay kaşığı E vitamini yağı ekleyin.

Balmumu eriyene kadar karışımı ısıtın. Ortaya çıkan malzemeyi buzdolabında saklayabilirsiniz. Karışımı günde 2-3 kere çatlakların bulunduğu bölgeye sürebilirsiniz. Cildiniz daha pürüzsüz ve daha fazla nemlenmiş olacaktır.

10. Kayısı

doğum çatlaklarına doğal çözüm

Doğum çatlaklarına iyi gelen bir diğer doğal yöntem ise kayısıdır. Kayısıyı cilt çatlaklarını tedavi etmek için sıklıkla kullanılmaktadır. Ayrıca bol bol kayısı tüketmenin de cilt güzelliğinize katkı sağlayacağını belirtelim.

Büyüklüğüne göre 2 veya 3 tane kayısının çekirdeklerini çıkartın. Yumuşak bir kıvam elde edene kadar öğütün. Elde ettiğiniz ezilmiş kayısıları çatlakların üzerine sürün. 20 dakika bekledikten sonra ılık suyla durulayın. Bu uygulamaya günlük veya günaşırı olarak 1 ay boyunca devam ettikten sonra olumlu sonuçları gözlemleyebilirsiniz.

Bitkisel Krem ve Yağlar Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1Dermaderm Bitkisel Çatlak Önleyici Giderici KremiÇatlak Giderir10/9.8
2Mecitefendi Çatlak Giderici Vücut YağıÇatlakları Yok Eder10/9.8
3Bıo-Oıl Natural Cilt Bakım YağıCilde Bakım Yapar10/9.7
4Lierac Phytolastil Çatlak Bakım JeliCildi Besler10/9.7
Amazon
Fiyatlarını Gör
Çatlak
Kremi ve Yağlar
Aradığın
Fiyatları Gör

Çatlak Giderici Bitkisel Özlü Krem ve Yağ Tavsiyeleri

Vücut çatlakları yukarıda önerdiğimiz bitkisel yolların haricinde yine doğal bileşenlerle formüle edilmiş olan kremler ve yağlar ile de tedavi edilebilmektedir. Yazımızın devamında cilt çatlaklarının giderilmesi ve iyileştirilmesi için uzmanlar tarafından tavsiye edilen en iyi çatlak kremlerini, yağlarını ve serumlarını inceledik.

1. Dermaderm Bitkisel Çatlak Önleyici Giderici Kremi

Çatlak Giderici Bitkisel Özlü Krem ve Yağ Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Dermaderm
Çatlak Kremi
Aradığın
Fiyatı Gör

Bitkisel özlü ve kakao yağı içerikli bu çatlak giderici krem sürekli kullanımda kısa sürede gözle görülür bir etki sunarak vücut çatlaklarının giderilmesine yardımcı oluyor. Dermaderm'in üretmiş olduğu ürün hoş kokusu ve hızlı etkisi ile kullanıcılarından olumlu görüş almıştır. Kakao yağının mucizesinden yararlanan bu çatlak giderici kremi kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

2. Mecitefendi Çatlak Giderici Vücut Yağı

Çatlak Giderici Bitkisel Özlü Krem ve Yağ Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Mecitefendi
Çatlak Giderici Yağ
Aradığın
Fiyatı Gör

Cilt bakım yağı olarak da kullanabileceğiniz Mecitefendi Çatlak giderici Vücut yağı düzenli kullanımda cilt çatlaklarını iyileştirerek ortadan kaldırıyor. Bölgesel nemlenme ve yeni hücre oluşumu destekleyen bu çatlak giderici yağ selülite karşı da kullanılabilecek bir üründür. Ürünün kullanımı ise yatmadan önce her gün masaj yapılarak cildin üzerine uygulanması şeklindedir.

3. Bıo-Oıl Natural Cilt Bakım Yağı

Çatlak Giderici Bitkisel Özlü Krem ve Yağ Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Bio-Oil
Çatlak Bakım Yağı
Aradığın
Fiyatı Gör

%100 doğal formülü sayesinde gönül rahatlığıyla kullanabileceğiniz bu ürün düzenli kullanımda 8 hafta gibi kısa bir sürede tüm çatlakların ortadan kaldırılmasını sağlıyor. Bitkisel bakım yağı olan Bio Oil, uygulandığı bölgeye canlılık kazandırarak yeni hücre oluşumuna da destek sağlıyor.

4. Lierac Phytolastil Çatlak Bakım Jeli

Çatlak Giderici Bitkisel Özlü Krem ve Yağ Tavsiyeleri

Amazon
Fiyatını Gör
Lierac Phytolastil
Çatlak Bakım jeli
Aradığın
Fiyatı Gör

Özellikle ani kilo değişimleri için üretilen Lierac Phytolastil Çatlak Bakım Jeli, özel formülü sayesinde deriye elastikiyet kabiliyeti kazandırarak cilt çatlaklarını oluşumunun önüne geçiyor. Doğum sonrası kullanabileceğiniz bu ürün selülit ve benzeri durumlarda da kullanılabilmektedir. Uygulandığı bölgeyi nemlendiren bu ürün her gün kullanılması halinde çatlakları kısa sürede minimize ediyor.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Hamileyken Regl Olunur mu?Hamilelik Belirtileri Nelerdir?
Anne Hastalıkları Bebeğe Geçer mi?Hamileyken İçilebilecek Bitki Çayları
Hamilelikte Çatı AğrısıHamilelikte Bel Fıtığı ve Tedavisi
Gebelikte İlaç ve Vitamin KullanımıGöğüs Ucu Kremi Önerileri
Hamilelik Lekeleri İçin ÖnerilerSüt Arttırıcı Takviye Önerileri
Doğum Sonrası Kilo VermeÇatlaklardan Korunma

Doğumdan sonra oluşan çatlaklar nasıl geçer?

Hamilelikten sonra çatlak oluşumu engellenebilir. Tek yapmanız gereken ılık bir suyla duş almak ve dairesel hareketlerle karın bölgesine masaj yapmaktır. Bu masaj sayesinde doğum çatlaklarını geçirebilirsiniz.

Doğum çatlaklarına kesin çözüm nedir?

Doğum çatlaklarına kesin çözüm olarak bitkisel yağları kullanabilirsiniz. Kakao yağı, keten yağı ve gliserin yağını aynı ölçülerde bir kabın içerisinde karıştırın. Çatlak olan bölgelere uyguladığınız bu karışımı her gün kullanmanız halinde zaman içerisinde olumlu gelişmeleri fark edeceksiniz.

Doğum çatlaklarının çözümü nedir?

Oldukça etkili olan çatlak tedavi yöntemleri bulunsa da ne yazık ki hiçbir yöntem kesin olarak bir çözüm sunmamaktadır. Yeni nesil franksiyonel lazer sistemi olan Icon lazeri ise şu anlık kesin çözüme en yakın tedavidir.

Doğum çatlakları nasıl geçer doğal yöntemler?

Doğum çatlaklarına kullanabileceğiniz birçok doğal yöntem vardır. Kuşburnu tohumu ve tatlı badem yağı, atkuyruğu, havuç merhemi, avokadolu kremler, aloe vera kremi, yulaf ve tatlı badem yağı kremi, bal ve limon kremi bu yöntemler arasında en çok tercih edilenleridir.

Hamilelikte mor çatlaklar nasıl geçer?

Mor çatlakların giderilmesi için ilk öncelikle hamileliğin bitmesi beklenmelidir. Daha sonra dermoterapi, PRP, boya lazerleri, fraksiyonel lazer ve karboksiterapi gibi çatlak tedavisi yöntemlerinden birisini kullanabilirsiniz. Bu yöntemler sayesinde mor çatlakları ortadan kaldırabilirsiniz.

Kantaron yağı doğum çatlaklarına iyi gelir mi?

Doğum çatlaklarına iyi gelen yağlar arasında kantaron yağı da bulunmaktadır. Karışımların içerisinde ya da tek başına kullanabileceğiniz kantaron yağı sayesinde doğum çatlaklarının görünümünü azaltabilirsiniz.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum