Burada Olmayı Kim İstemez? Dünyanın En Güzel 6 Doğal Havuzu

Sıcak yaz aylarında serinlemenin en kolay yolu denizler ve havuzlar oluyor. Binlerce ziyaretçi sahil kıyılarını tercih ederken, bazı vatandaşlar kendini havuzda buluyor. Peki yer yüzünde eşi benzeri rastlanmamış doğal havuzlar olduğunu hiç duydunuz mu?
Burada Olmayı Kim İstemez? Dünyanın En Güzel 6 Doğal Havuzu

Dünyanın En Güzel 6 Doğal Havuzu

Sıcak yaz aylarının vazgeçilmez planları arasında yer alan tatil, genç yaşlı demeden birçok insanın kendini serinletici sulara bırakmasını hayal ettiriyor. Özellikle yüzmeyi seven bireyler sahil kıyılarını tercih ederken kimileri havuzlarda serinlemeyi tercih ediyor. 

Eminiz ki yılın tüm yorgunluğunu atacağınız eşsiz bir tatil hayali kuruyorsunuz. Şimdi gözlerinizi kapatın ve kuş sesleri ile yankılanan gölge bir patika yolda yürüdüğünüzü hayal edin. Yolun sonunda yüzünüze çarpan mavilik, şırıl şırıl su sesiyle içinizi serinletecek. Yemyeşil doğası ve masmavi kristal suyu ile doğal bir havuz önünüze açılıyor. Şimdi suya girme vakti! Bu eşsiz doğa harikalarını listemizde sıraladık. Görecekleriniz sizi fazlasıyla rahatlatacak. O halde hiç vakit kaybetmenize gerek yok! İşte dünyanın en güzel 6 doğal havuzu sizlerle...


1. Hamilton Pool Doğal Koruma Alanı, Teksas

ABD’nin en doğal yüzme havuzu olarak bilinen  Hamilton Pool, Teksas’a 37 km uzaklığı ile şehrin tüm kirliliğinden uzakta bulunuyor. Dev kireç taşı kayalıklarıyla çevrili Hamilton Pool, 50 metrelik devasal çağlayandan besleniyor. Yemyeşil suyu ve birbirinden farklı kuş sesleri ile çevrili havuz, doğal koruma alanı içerisinde ziyaretçilerini ağırlıyor.

Dünyanın En Güzel Doğal Havuzu


2. Şeytan Havuzu, Victoria Şelaleleri Zambiya

Dünyanın en büyük şelalesi olarak kabul edilen Victoria Şelalesi, 110 metre yükseklikte bir doğal havuzu içerisinde barındırıyor. Şelalenin keskin suyundan beslenen Şeytan Havuzu, baştan çıkarıcı görünümü ile dikkat çekiyor. Adından da anlaşılacağı gibi son derece ürkütücü olan bu doğal havuza girmek cesaret istiyor.

Dünyanın En Güzel Doğal Havuzu


3. Grotta Della Poesia, İtalya

Dünyanın en sansasyonel doğal havuzlarından biri olan Grotta Della Poesia, büyüleyici görünümü ile dünyanın dört bir yanından ziyaretçi akınına uğruyor. İhtişamlı görünümünün yanı sıra efsanelere konu olmuş tarihi geçmişi ile görenlerin büyük beğenisini toplayan havuz, İtalya çariçesinin (prenses) yıkandığı söyleniyor. Kristal berraklığı ile bilinen Adriyatik kıyısındaki bu doğa harikası, 5 metrelik derinliği ile genç dalışçıların uğrak noktası!

Dünyanın En Güzel Doğal Havuzu


4. Erawan Şelalesi, Tayland

Erawan Ulusal Parkı’nın içerisinde yer alan şelale, yemyeşil doğası ve zümrüt yeşili havuzu ile tüm endişelerinizi bırakmanıza yardımcı oluyor. Tayland’da dinlenebileceğiniz ender noktalar arasında gösterilen Erawan Şelalesi’nin çevreleyen irili ufaklı birçok göl bulunuyor. Adını Hindu mitolojisindeki üç başlı beyaz filden alan şelale çevresinde maymunlar, filler hatta kral kobralar ile karşılaşabilirsiniz!

Dünyanın En Güzel Doğal Havuzu


5. Kraliçe Havuzu, Hawaii

Kraliçe Hamamı olarak da bilinen bu eşsiz güzellik, Hawaii’nin Kauai adasında yer alıyor. Oldukça hızlı gelgitleri ile bilinen Kraliçe Havuzu, magmatik kayalar ile çevrili bu havuzu adeta jakuziye çeviriyor. Özellikle dalga boyunun az olduğu yaz mevsimlerinde yoğun ilgi görmekte olan havuz, denize sıfır konumu ile sizi bambaşka boyutlara götürebilir!

,Dünyanın En Güzel Doğal Havuzu


6. Cenote Ik Kil, Meksika

Meksika’nın güneydoğusunda yer alan Cenote Ik Kil havuzu, belgeselleri aratmayan ihtişamı ile adeta içinizi ısıtacak. Yucatan Yarımadası’nda bulunan yer, mağaranın çökmesi ile 35 metre derinliğindeki muazzam havuzu meydana getirmiş. Havuza girmek istediğinizde kireç taşına oyulmuş basamakları kullanmanız yeterli olacak. Bu havuzda, mayalar döneminde yağmur tanrısı için insan kurban edildiği söyleniyor.

Dünyanın En Güzel Doğal Havuzu

Önerilen İçerik; Daha Önce Hiç Görmediniz! En Renkli Sahiller

Neoldu.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.