Farenjite İyi Gelen İlaçlar, İçecekler, Çorbalar ve Sebzeler

Boğaz iltihaplanması olarak bilinen farenjite iyi gelen bitkiler hakkında bazı araştırmalar yaptık. İşte farenjite iyi gelen doğal şifa kaynağı bitkiler...
Farenjite İyi Gelen İlaçlar, İçecekler, Çorbalar ve Sebzeler

Kış aylarının vazgeçilmez rahatsızlıklarından biri olan ve neredeyse herkesin en az bir kez yakalandığı Farenjit hastalığına iyi gelecek yiyecekler arasında sarımsak, limon, havuç yer alır. İlaçlardan ise antibiyotik tercih edilmelidir. Farenjiti sökecek içeceklerin içerisinde limon suyu, çaylarda nane çayı, kekik çayı yer alır. Mercimek ve tarhana çorbası da Farenjite iyi gelmektedir. Boğaz iltihabını geçiren sebzeler, meyveler ise incir, dut, yabanmersini, brokoli, ıspanak, pırasa, enginar, kuşburnu şeklindedir.

Farenjite İyi Gelen İlaçlar

Faranjite İyi Gelen Besinler

Farenjit için kullanılan ilaçların içerisinde ağrı kesici, ateş düşürücü, antibiyotik, burun açıcı sprey, öksürük kesici, ağız gargaraları vardır. Bu ilaçlar kullanıldığında Farenjit hastalığı kısa sürede yok olacaktır.

Farenjit hastalığına iyi gelen ilaçlar mutlaka doktor denetimi altında kullanılmalıdır. İltihap söktürücü birçok güçlü ilaç doktorların önerisi ile kullanılmak zorundadır. Aksi taktirde daha kötü sonuçlara neden olabilir. Doktorunuzun önerdiği ilaçları kullanarak kısa süre içerisinde Farenjit hastalığından kurtulmanız mümkündür. Yukarıdaki ilaçlar Farenjit hastalığının yok olmasını sağlar.

Farenjiti Söken İçecekler ve Bitki Çayları

Faranjite İyi Gelen Besinler

Farenjit tedavisinde en çok kullanılan içecekler ve bitki çayları adaçayı, zerdeçal, fesleğen, nane çayı, limon suyu, ekinezya, adaçayı, domates suyu, papatya çayı, yeşil çay, ıhlamur, kekik çayı, havuç suyu, ballı süttür.

Boğaz iltihabı olarak bilinen Farenjit hastalığının önlenmesi için içecek ve bitki çayı tüketimi çok önemlidir. Eğer Farenjit hastalığına yakalandıysanız mutlaka bu içecekleri tüketmenizi öneriyoruz. Hastalığın neden olduğu iltihaplar boğazı tıkayacağı için bu dönemde bol bol sıvı almak gerekir. Yukarıda vermiş olduğumuz sıvılar da iltihabın sökülmesine yardımcı olur.

Farenjit Tedavisinde Kullanılan Yiyecekler

Faranjite İyi Gelen Besinler

Farenjiti kısa sürede söken yiyecekler arasında bal, zencefil, sarımsak, limon, zerdeçal, nane, ekinezya çayı, domates, havuç yer almaktadır. Bu yiyecekler hastalık sonrasında bol bol tüketilmelidir.

Sizlere önermiş olduğumuz yiyecekler Farenjit hastalığının hızlı bir şekilde ortadan kalkmasına yardımcıdır. İçerdiği vitaminler ve mineraller sayesinde kan akışını hızlandırır, üst solunum yollarının rahatlamasını sağlar. Düzenli olarak bol bol tüketilmesi gerekmektedir. Farenjite iyi gelen yiyecekler bağışıklık sistemi için de faydalıdır.

Boğazı Rahatlatan Çorbalar

Faranjite İyi Gelen Besinler

Boğaz iltihaplanmasına iyi gelecek çorbalar tarhana çorbası, tavuk suyu çorbası, mercimek çorbası, işkembe çorbası, ezogelin çorbası, yayla çorbasıdır. Bu çorbaların içerisine bol miktarda acı biber, karabiber, zencefil, nane ve limon eklenmelidir.

Şifa kaynağı olarak bilinen bu çorbalar birçok sağlık sorununa iyi gelmektedir. Boğazın şiddetli bir şekilde ağrımasına neden olan Farenjit hastalığının çözümü de bu çorbaları bol bol tüketmekten geçer. Üst solunum yollarının açılmasını sağlayan çorbalar, aynı zamanda mikrop kırıcı özelliğe sahiptir. Solunum yolunda oluşmuş mikropları ve iltihabı söker. Daha rahat nefes almanıza yardımcı olur.

Boğaz İltihabını Önleyen Meyveler ve Sebzeler

Faranjite İyi Gelen Besinler

Farenjit hastalığının önlenmesini sağlayacak meyveler ve sebzeler listesinde incir, dut, Hindistan cevizi, armut, kivi, üzüm, yaban mersini, kuşburnu, semiz otu, ıspanak, brokoli, pırasa, ıspanak, enginar, pancar, bakla yer almaktadır.

Farenjitin tedavi edilmesi en çok tercih edilen besinler sebzeler ve meyvelerdir. Oldukça etkili sonuçlar veren sebzeler ve meyveler iyileşme süresini ciddi oranda kısaltmaktadır. Hastalık başlar başlamaz yukarıda sizlere önerdiğimiz besinler bol bol tüketilmelidir. Düzenli olarak kullanıldığı zaman boğaz ağrılarını giderir, enfeksiyon oluşumunu engeller, iltihabı söker atar.

Amazon
Fiyatlarını Gör
Farenjite İyi
Gelen Bitkiler
Aradığın
Fiyatları Gör

Farenjit Nedir?

Halk arasında boğaz iltihabı olarak bilinen Farenjit, burun ve boğaz boşluğunun arka duvarında meydana gelen iltihaplanmadır. Bulaşıcı hastalıklar kategorisinde yer alan Farenjit, gözle görülebilir bir iltihaplanmaya neden olur. Kişinin ağzını açmasıyla birlikte karşıda görünen farinks kısmı iltihaplanmış ise kişi Farenjit olmuş demektir.

İlginizi Çekebilir
Farenjit Nedir? Belirtileri ve Tedavisi

Farenjit Neden Olur?

Farenjit genellikle kış aylarında görülen mikrop kaynaklı bir enfeksiyon sonucunda meydana gelir. Hemen hemen her yaş grubunda görülebilen Farenjit, bazı bireylerde daha sık görülmektedir. Yoğun stres altında çalışanlar, sağlıksız beslenenler, sigara tüketenler ve uyku bozukluğu olanlar Farenjite yatkınlık gösteren kişilerdir. Tüm bunların yanı sıra bazı genetik faktörlerde Farenjiti tetikleyen unsurlar arasında yer alır. Ayrıca burun kemiğinde eğrilik olanlar ve ağızdan nefes alan kişiler de Farenjite karşı yatkınlık gösterirler.

Farenjit'in Belirtileri

Ses kısıklığı, ateş, öksürük, boğazda ağrı, boğaz kaşınması, boğazda kuruluk, boğazda yanma, halsizlik, burun akıntısı gibi belirtilere neden olan Farenjit, aynı zamanda akut ve kronik olarak değerlendirildiğinde farklı bulgular da gözlemlenir. Farenjit sorunu ile karşılaşmanız durumunda öncelikle doktorunuza başvurmalı ve muayene sonucunda doktorunuzun uygun gördüğü tedaviye sadık kalmalısınız. 10 gün içinde iyileşme sağlanan Farenjitte ilaç tedavisinin yanı sıra istirahat, bol su tüketimi ve sağlıklı beslenme gibi unsurlara da dikkat edilmelidir. Tedavi sürecinde kirli havadan kaçınmanız, asitli ve baharatlı yiyeceklerden kaçınmanız iyileşmeyi hızlandıran unsurlardandır.

Farenjit'in Çeşitleri

Bulaşıcı bir boğaz iltihaplanması rahatsızlığı olan Farenjit oluşum türüne göre iki farklı kola ayrılmaktadır.

1. Akut Farenjit

Akut Farenjitte hastalığın asıl sebebi olarak virüsler ve mikroplar görülür. Soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonlarından biri olan akut Farenjit bulaşıcı bir hastalıktır.

2. Kronik Farenjit

Boğazın tahriş olmasıyla ortaya çıkan kronik faranşit gün içerisinde çok konuşması gereken insanlarda, az su tüketenlerde ve tütün mamülleri kullananlarda görülür. Sürekli olarak ağızdan nefes alıp vermek de boğazda kuruluğa ve tahrişe sebep olmaktadır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
8 Yorum