Dmitri Medvedev Kimdir

Rusya’nın eski Cumhurbaşkanı ve mevcut başbakanı Dmitri Medvedev, 14 Eylül 1965 tarihinde Rusya’nın Leningrad kentinde dünyaya geldi.
Dmitri Medvedev Kimdir

Dmitri Medvedev Biyografisi

Dmitri Medvedev, 1965 yılında fizik profesörü bir baba ile Rus edebiyatı profesörü annenin evladı olarak dünyaya geldi. İlk eğitimini tamamladıktan sonra üniversiteye gitmek istedi ve Saint Petersburg Devlet Üniversitesi’nde lisans eğitimini tamamladı. Buradan Hukuk mezunu oldu.

 

Dmitri Medvedev’in Siyasi Kariyeri

Üniversiteden mezun olduktan sonra Saint Petersburg Belediyesi’nin ticari ve gayrimenkul işlerin yönetimiyle ilgilendi. Belediye işlerinde çalışırken, şimdiki Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile çok yakın arkadaş oldu.

dmitri medvedev rusya başbakanı

Medvedev, 15 Şubat 2000’de Putin’in seçim merkezinin başkanlığını yaptı ve seçimi Putin kazandıktan sonra 1. Başbakan Yardımcısı oldu.

Kariyerinin en önemli dönemi ise 2000 yılında dünyanın ve Rusya’nın en çok doğal gaz çıkartan firması olan Gazprom’ın başkanı oldu.

 

Başbakanlık ve Cumhurbaşkanlık Süreci

Her geçen zaman Putin ile beraber siyaset meydanında yükselişe geçen Medvedev, yardımcı başbakanlık görevinden sonra 2007 yılında Rusya Devlet Başkanı adayı olduğu açıkladı.

2008 yılında yapılan seçimlerde % 70 oy gibi çok büyük bir oranla yeni Rusya devlet başkanı olarak seçildi. 2012 yılına kadar devlet başkanı görevinde kalırken, sonrasında bu görevi Putin’e devretti ve kendisi Rusya başbakanı oldu. 2016 yılı itibarıyla görevinin başındadır.

 

Dmitri Medvedev’in Özel Hayatı

Svetlana Medvedev ile evli olan Dmitri Medvedev, 1983 yılında bu mutluluğa adım attı ve 1995 yılında İlya adında bir kız çocuğu dünyaya geldi.

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.