Diyarbakır'ın Meşhur Lezzetleri

Diyarbakır, yöresel yemekleri genellikle et ağırlıklıdır. Çeşitli baharatlar kullanılarak yemeklere farklı bir tat vermektedirler. Peki, Diyarbakır'ın en güzel güzel yemekleri hangileridir? İşte haberimizde, en güzel Diyarbakır yemekleri...
Diyarbakır'ın Meşhur Lezzetleri

Doğu illerimizin sofralarının ne kadar iyi ve popüler olduğunu belirtmemize gerek yok. Özellikle etli yemekler dendiğinde en güzel lezzetler genellikle bu bölgemizden çıkmaktadır. İşte, bizlerde bu yazımızda sizlere Diyarbakır'ın en meşhur ve en güzel yemeklerini tanıtacağız.


 

Ayvalı Kavurma

Ayvalı Kavurma, Diyarbakır’ın yöresel yemekleri arasındadır. Genellikle kuzu eti ile yapılan bu yemek isteğe göre dana eti ile de yapılmaktadır. Ayva ile etin bir araya getirilmesi farklı bir lezzeti oluşturmaktadır. Baharatlarla harmanlanan eşsiz bir yemektir.

 

diyarbakirin-meshur-lezzetleri-001.jpg

 


Mumbar Dolması

Mumbar Dolması Diyarbakır’a özgü bir yemektir. Diyarbakır’ın yöresel lezzeti olan mumbar dolması kuzu bağırsağı ve kuzu işkembesi ile yapılmaktadır. Bol baharatlı harç ile dolduran dolmalar tencerede pişirilmektedir. Diyarbakır’da tadılması gereken bir lezzettir.

 

diyarbakirin-meshur-lezzetleri-011.jpg

 


Patlıcan Dizme

Patlıcan Dizme, patlıcan ve çeşitli sebzelerin bir araya gelip sıra sıra dizilmesiyle oluşmaktadır. Salçalı sos hazırlanır ve üzerine bolca dökülür. Daha sonra fırında pişirilir. Fırında pişirilen patlıcan dizme sıcak servis edilmektedir. Yanına yoğurt ikram edilmektedir.

 

diyarbakirin-meshur-lezzetleri-005.jpg

 


Cartlak Kebabı

Diyarbakır’ın yöresel lezzeti olan cartlak kebabı, aslında bir ciğer kebabıdır. Kuzu ciğeri, böbreği, gömlek yağı ve dalağı ile yapılmaktadır. Malzemeler karıştırılır ve şişe takılır. Daha sonra ise şişte olmak suretiyle pişirilir. Yanında lavaş ekmek, közlenmiş biber, domates ve soğan salatası ile servis edilmektedir.

 

diyarbakirin-meshur-lezzetleri-004.jpg

 


Duvaklı Pilav

Duvaklı Pilav, Diyarbakır’a ait yöresel pilavıdır. Pirinç pilavı üzerine et ve çeşitli baharat ve yemişin bulunduğu bir lezzettir. Diğer pilavlardan oldukça farklı bir tada sahiptir. Baharatları ve yemişleri farklı bir tat vermektedir.

 

diyarbakirin-meshur-lezzetleri-016.jpg

 


Burma Kadayıf

Burma Kadayıf Diyarbakır’ın sevilen meşhur tatlısıdır. Bol şerbetli ve üzeri bol fıstıklı bu tatlı damaklarda tadını bırakıyor.

 

diyarbakirin-meshur-lezzetleri-003.jpg

 


Sıkma

Sıkma sulu bir yemektir. Günlük olarak pişirilmektedir. Yağsız kıyma ile yapılan bu yemek baharatlar ve nar suyu ile tatlandırılmaktadır. Kıyma diğer malzemelerle yoğurulur ve fındık büyüklüğünde avuç içinde sıkılarak şekil verilir. Adına bu yüzden sıkma denilmektedir.

diyarbakır lezzetleri

''Diyarbakır Gezilecek Yerler'' için tıklayınız...

''Diyarbakır Hakkında Bilmedikleriniz'' için tıklayınız...

''Diyarbakır'ın En İyi Otelleri'' için tıklayınız...

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum