Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Bursu Nedir & Nasıl Alınır?

Almanya’da ve Türkiye’de yaşayan Türk öğrencilere her yıl düzenli olarak Diyanet İşleri Türk İslam Birliği tarafından verilen bursa DİTİP bursu denilmektedir. Peki, DİTİP Bursu nasıl alınmaktadır ve kimlere verilmektedir.
Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Bursu Nedir & Nasıl Alınır?

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği tarafından Almanya ve Türkiye’de okuyan üniversite öğrencilerine verilen “DİTİB Bursu” her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen bir organizasyondur.

DİTİP Bursları Kimlere Verilir?

DİTİP bursları Almanya’da ve Türkiye’de lisans, yüksek lisans ve doktora alanında eğitim gören öğrenciler arasında seçilmişlere verilmektedir. Almanya’da okuyan ve belirlenen şartları taşıyan her öğrenci DİTİP Bursu için başvuru yapabilmektedir.

DİTİP Bursu Nasıl Alınır?

DİTİP Bursu almak için öncelikle başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru işlemleri dijital ortamdan yapılabilmektedir. Bunun için de;

  • Adayların kimlik belgeleri
  • Öğrenci belgeleri
  • Engelliliğine ve hafızlığına dair belgeleri (varsa) sisteme yüklemeleri gerekmektedir.

NOT: DİTİB Bursuna başvuru yapan Türkiye'de eğitimlerini sürdüren ve başvuruda bulunan öğrencilerin Türkiye İş Bankası ya da Kuveyt Türk Bankası’ndan kendilerine ait Euro hesabı bildirmeleri gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum