En İyi 10 Disney Prensesi | İsimleri ve Özellikleri

Disney yapımı film ve dizilerde yer almış en güzel Disney prenseslerini listeledik. İçeriğimizde disney prenseslerinin özellikleri ve isimleri yer alıyor.
En İyi 10 Disney Prensesi | İsimleri ve Özellikleri

Güzellikleri ve yetenekleri ile büyüleyen Disney'in unutulmaz prenseslerini bu içeriğimizde bir araya getirdik. Listemizde gelmiş geçmiş tüm disney filmlerinde yer alan prenseslerin isimleri, özellikleri, karakterleri ve rolleri anlatılıyor. Disney prenseslerine hayranlık duyanların beğeneceğini düşündüğümüz en iyi Disney filmleri içeriğimize linke tıklarayak ulaşabilirsiniz.

İşte en popüler 10 disney prensesi; isimleri ve özellikleri...

1. Anna

Disney Prensesleri

Disney prensesleri listemizde birinci sırada yer alan Anna, bir diğer prenses Elsa'nın kız kardeşidir. Karakter ilk olarak 2013 yılında Disney tarafından yayınlanan elli üçüncü canlandırma filmi Frozen'da ortaya çıkmıştır. Anna karakteri son derece saf, beceriksiz ve masum olmasıyla izleyicileri kendine hayran bırakmıştır.

2. Merida

Disney Prensesleri

Merida, ilk Disney prensesleri animasyon filmi olan Brave'nin ana karakteri olarak ortaya çıkmıştır. Okçuluk konusunda son derece deneyimli iki Disney prensesinden bir tanesi olan karakter, cesur karakteriyle izleyicileri kendine hayran bırakmıştır. Merida, oldukça fazla kitap okuyan ve hiç kimsenin hayatına müdahale etmesine izin vermeyen bir karakter olarak göze çarpmaktadır.

3. Pocahontas

Disney Prensesleri

Pocahontas, Disney prensesleri arasında gerçek hayatta yaşamış tek karakterdir.Pocahontas, Algonkin Kızılderilisi olarak dünyaya gelen ve John Rolfe adlı İngiliz adamla evlenerek Londra'ya taşınan bir kadını anlatmaktadır. İlk olarak Disney'in otuz üçüncü animasyon filminde ortaya çıkan karakter, "Pocahontas ve Pocahontas 2: Yeni Bir Dünyaya Yolculuk" filmlerinin baş karakteridir. Filmde Pocahontas'ın sevmemesi gereken bir adama aşık olması ve barış uğruna her şeyi göze alması konu edilmiştir.

4. Elsa

Disney Prensesleri

Hem bir prenses hemde Arendelle Kraliçesi olan Elsa, 2013 yılında Walt Disney tarafından yayınlanan "Karlar Ülkesi" filminde yer almaktadır. Listemizde birinci sırada yer alan Anna'nın kız kardeşi olan karakter, vaktini hayal kurmakla harcayan ve herkesi korumaya çalışan olgun bir prenses olarak bilinmektedir. Büyülü yetenekleri ile dikkat çeken Elsa, yazın ortasında kışı başlatabilecek güce sahiptir.

5. Cinderella

Disney Prensesleri

Külkedisi olarak tanıdığımız Sinderella karakteri, ilk olarak 1950 yılında Walt Disney animasyon filmleri serisinin on ikinci filminde yer almıştır. Disney prensesleri listesinde en sevilenlerden biri olan karakter, çaresiz ve zayıf görünümünün arkasında yatan gücü anlatmaktadır. Üvey ailesiyle yaşayan Sinderella, ailenin bir üyesi olmaktan çok hizmetçisi olarak çalıştırılmıştır. Aile fertleri için yemek pişirmek, bulaşık yıkamak, ütü yapmak ve kıyafetleri onarmakla görevlendirilen karakter, nezaketi ve kibarlığıyla en ünlü Disney prensesi olmayı başarmıştır.

6. Jasmine

Disney Prensesleri

Evliliğe itilmekten hoşlanmayan Jasmine karakteri, feministlerin en sevdiği Disney prensesi olarak bilinmektedir. Evlenmek uğruna evlilik yapılmaması gerektiğini anlatan Jasmine, Disney'in 90'lı yıllarda en göze çarpan karakteri olmayı başarmıştır. 1992 yılında izleyiciyle buluşan Jasmine karakteri, Alaaddin'in Sihirli Lambası romanından uyarlanan "Alaaddin" filminde yer almıştır. Alaaddin ve Jasmine'nin ilişkisini konu alan film, ilişkinin temelinde sevgi ve saygı aranması gerektiğini anlatmaktadır.

7. Rapunzel

Disney Prensesleri

Rapunzel, ilk olarak 1812 yılında Alman edebiyatının önemli yazarlarından olan Grimm Kardeşler'in masal kahramanı olarak ortaya çıkmıştır. Hikaye oldukça fakir bir ailenin yeni doğmuş güzeller güzeli kızını cadıya vermesiyle başlamaktadır. 2010 yılında Disney prensesleri arasında katılan karakter, eğlenceli ve sevecen tavırlarıyla kısa süre içerisinde milyonlarca hayran kitlesine sahip olmuştur. Rapunzel ayrıca Disney prensesleri arasında yeşil gözlere ve çillere sahip olan tek karakterdir.

8. Ariel

Disney Prensesleri

Ariel, insan kökenli olmayan tek Disney prensesidir. İlk olarak 1989 yılında Walt Disney tarafından yayınlanan "Küçük Deniz Kızı" filminin başrolünde yer almıştır. Adını İbranece'de "Aslanın Tanrısı" kelimesinden alan Ariel, ilginç deniz yaşamıyla izleyicileri büyülemeyi başarmıştır. Ariel karakteri bugüne kadar "Küçük Deniz Kızı, Küçük Deniz Kızı 2, Küçük Deniz Kızı: Ariel Başlıyor, Ralph ve İnternet, The Little Mermaid" dizi ve filmlerinde yer almıştır.

9. Mulan

Disney Prensesleri

Mulan karakterinin hikayesi, eski antik Çin şiiri "Mulan'ın Ballad" efsanesine dayanmaktadır. Okçuluk eğitimi almış cesur ve bağımsız bir kadını simgeleyen karakter, bir erkek kadar güçlü savaşçı ruhunu her daim ön planda tutmaktadır. Çin İmparatorluğu tarafından zarafet ödülüne layık görülen Mulan, Disney'in en popüler prensesleri arasına katılmayı başarmıştır. 1998 yılında Walt Disney tarafından üretilen karakter; macera, romantizm, dram ve komedi konularını ele almaktadır.

10. Belle

Disney Prensesleri

Disney'in en sevilen prensesleri listemizde birinci sırada yer alan karakter, ilginç hikayesi ve olağanüstü güçleriyle kendine hayran bırakmaktadır. Köy hayatını terk etmek isteyen ünlü bir mucidin kızı olan Belle, edebiyata olan sevgisi ve kararlılığıyla bilinmektedir. Babasının kısa süre içerisinde ortadan kaybolmasını araştıran karakter, orman yolculuğu sırasında karşılaştığı canavarlara karşı son derece cesur tavırlarıyla dikkat çekmektedir. Canavarın kalesinde mahkum olarak hayat süren karakter, 1991 yılında Walt Disney tarafından yayınlanan otuzuncu animasyon filmi Güzel ve Çirkin'de ortaya çıkmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
36 Yorum