Vahşi Batı'yı Gösteren En İyi 5 Disney+ Western Filmi | 2024

Disney+'da yer alan en iyi western filmlerini sizin için derledik. Bu filmler ile Vahşi Batı'nın en iyi karakteri olacaksınız.
Vahşi Batı'yı Gösteren En İyi 5 Disney+ Western Filmi | 2024

Vahşi Batı'da uzun yolculuklara hazır mısınız? Disney+'da yer alan en iyi western filmlerini sizin için derledik. Listemizde yer alan bu filmlerle birlikte Vahşi Batı'nın kanunlarını yeniden yazacaksınız. 

İşte en iyi 5 Disney+ Western Filmi... 

1. The Alamo

Disney+ Western Filmleri
Sayıları 200’ü bulan askerlerin Teksas bağımsızlığı için Alamo Kalesi’nde 13 gün boyunca koca bir Meksika ordusu ile savaş vermektedir. Meksikalı binlerce askerden oluşan bir ordu ile kıyasıya savaşan Teksaslıların başında ise Albay Travi bulunmaktadır. Alamo kalesi için söylenilen şarkılardan askerlerin bu duruma direnişi film ile mükemmel bir şekilde yansıtılmıştır.  

TürWesternTarihSavaş
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
2004
YönetmenJohn Lee
Hancock
OyuncularDennis
Quaid
Billy Bob
Thornton
Emilio
Echevarria

2. Butch Cassidy and the Sundance Kid

Disney+ Western Filmleri
Butch ve Sundace, Helo in the Wall çetesinin iki lideridir. Butch tamamen fikirler üzerine kurulmuş bir adamken Sundece aksiyona ve becerilerine güvenmektedir. Batu uygarlaşıyordu ve ikili çok sık bir treni soyduğundan sürekli olarak özel bir grup tarafından takip edilmektedirler. Kayaların üzerinden, kasabalara kadar nereye kaçarlarsa kaçsınlar ikiliyi sürekli olarak takip etmektedirler. Sonunda ikili şans eseri kurtulduklarında ise Butch’dan yaratıcı bir fikir doğar.

TürBiyografiSuçWestern
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
1969
YönetmenGeorge
Roy Hill
OyuncularPaul
Newman
Robert
Redford
Katherine
Ross

3. Tombstone

Disney+ Western Filmleri
Dodge City’yi başarıyla temizledikten sonra Wyatt, Arizona’ya tanışır ve bilinmezlik içinde zengin olmak ister. Orada kardeşleriyle ve eski arkadaşı Doc ile tanışır. Kendilerine kovboylar diyen bir grup haydut, çeşitli rastgele şiddet eylemleriyle bölgede sorunlar ortaya çıkmaya başlar. Sonunda ise Doc ve Wyatt karşı karşıya geldiğinde beklenilen çatışma doğuyor.

TürBiyografiWesternTarih
IMDb7,8
Gösterim
Tarihi
1993
YönetmenGeorge
P. Cosmatos
Kevin
Jerra
OyuncularKurt
Russell
Val
Kilmer
Sam
Elliott

4. The Lone Ranger

Disney+ Western Filmleri
İdealist bir avukat, kardeşi ve Texas Rangers arkadaşlarıyla birlikte kötü şöhretle ün salnış olan Butch’un peşine düşerler. Kanun kaçağı tarafından pusuya düşürülen ve ölüme terk edilen John, gizemli beyaz bir at ise Comanche tarafından kurtarılır. Artık Butch’u adaletin kollarına teslim edilmesi için harekete geçilmesi gerekmektedir.

TürAksiyonMaceraWestern
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2013
YönetmenGore
Verbinski
OyuncularJohnny
Depp
Armie
Hammer
William
Fichtner

5. The Apple Dumpling Gang Rides Again

Disney+ Western Filmleri
Apple Dumpling Çetesi’nden iki beceriksiz kanun kaçağı Amos ve Theodore geri dönmüştü. Kendi başlarına başarmaya çalışmaktadırlar. Kasabaya vardıklarında ise işler tamamen tersine döner. Kazara kasabanın efsanevi kanun adamı Wooly’e boyun eğdirirler ve bu durum onları aşırı kızdırır. Aynı zamanda ikili banka soygunuyla suçlanmaya başladığı için işler tamamen karışmaya başlar.

TürKomediAileWestern
IMDb6,0
Gösterim
Tarihi
1979
YönetmenVincent
McEveety
OyuncularTim
Conway
Don
Knotts
Tim
Matheson

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.