Hayali Evrenlerde En İyi 11 Disney+ Fantastik Filmi | 2024

Umutsuz olduğunuz günlerde kaçacak farklı bir dünya ararsınız. Bu dünyayı bulabilmeniz için sizlere Disney+'da yer alan fantastik filmleri listeledik.
Hayali Evrenlerde En İyi 11 Disney+ Fantastik Filmi | 2024

Umutsuzluğa kapıldığınız anda başka bir dünyaya açılan bir kapı olmasını hayal ettiniz mi hiç? Sizler için Disney+'da yer alan en iyi fantastik filmlerini derledik. Listemizdeki filmleri izlerken kendinizi bilmediğiniz bir evrende bulacağınıza eminiz. 

İşte en iyi 11 Disney+ Fantastik Filmi...

1. Alice Harikalar Diyarında

Disney+ Fantastik Filmler
Alice, bir asilzade ile nişanlanmış ve bahçede bir deliğe düşerek, garip ve gerçeküstü bir yere vardığında, konuşan hayvanlar ve fantastik yaratıklarla dolu bir dünyada bulur. Orada olmasının bir nedeni olduğunu fark etse de işler değişir. Korkunç Jabberwocky'yi fethetme ve gerçek kraliçeyi tahtına yeniden oturtma görevini üstlenir.

TürMaceraAileFantastik
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2010
YönetmenTim
Burton
OyuncularMia
Wasikowska
Helena
Bonham Carter
Jhonny
Depp

2. Avatar

Disney+ Fantastik Filmler
Kardeşi bir soygunda öldürülünce belden aşağı felçli olan Denizci Jake Sully, Pandora'nın uzak dünyasında bir görevde onun yerini almaya karar verir. Orada, açgözlü kurumsal figür Parker Selfridge'in zengin ormanlık alanlara dağılmış değerli materyalleri çıkarmak için yerli insansı "Na'vi" ırkını kovma niyetini öğrenir. Jake, bacaklarını düzeltecek omurga ameliyatı karşılığında, hırslı Albay Quaritch'in önderliğindeki işbirliği yapan askeri birlik için Yerli Irk ve Kültürleri hakkında bilgi toplarken aynı zamanda Na'vi halkına sızar.  Onu bekleyen şey ise daha önce asla görmediği bir gerçekliktir.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb7,9
Gösterim
Tarihi
2009
YönetmenJames
Cameron
OyuncularSam
Worthingon
Zoe
Saldana
Sigourney
Weaver

3. Narnia: Aslan, Cadı Ve Dolap

Disney+ Fantastik Filmler
Aynı aileden dört çocuk, İkinci Dünya Savaşı sırasında bombalamalar nedeniyle kasabalarını terk etmek zorunda kalır. Bir kadın ve bir profesör, çocukları evlerine götürür ve Lucy, saklambaç oynarken, saklanacak bir gardırop bulur. Gardırobu içinde Narnia adında bir yer bulur ve dört çocuk iki kez içeri girdikten sonra, son kez birlikte içeri girerler. Bu yolculukları sırasında, kurtlarla savaşırlar, konuşan hayvanlarla tanışırlar ve kötü bir beyaz cadıyla, aynı zamanda muhteşem bir aslan olan Aslan ile tanışırlar. Artık çocuklar için hayat asla normal olmayacaktır.

TürMaceraAileFantastik
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2005
YönetmenAndrew
Adamson
OyuncularTilda
Swinton
Georgie
Henley
William
Moseley

4. Deadpool

Disney+ Fantastik Filmler
Wade Wilson, bir suikastçi olarak çalışan bir adamdır ve sevgilisi Vanessa ile mutlu bir yaşam sürmekteydi. Bir gün, vücudunda terminal bir kanser tespit edilir ve Wade, bir gizli laboratuvarda, bir deneysel tedaviye katılmaya karar verir. Bu deney, onu ölümsüzlük ve süper güçler kazandırmıştı. Ancak aynı zamanda yüzünü deforme eder. Wade, artık Deadpool olarak bilinen bir suikastçi olur ve eski sevgilisi Vanessa'yı koruma misyonuyla, kendisine bunu yapandan intikam almaya yemin eder.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb8,0
Gösterim
Tarihi
2016
YönetmenTim
Miller
OyuncularRyan
Reynolds
Morena
Baccarin
T.J.
Miller

5. Eternals

Disney+ Fantastik Filmleri
"Yenilmezler: Son Oyun" filminin olaylarından sonra, beklenmedik bir trajedi gerçekleşir ve insanlığın en kadim düşmanı olan yaratıklarla ile savaşmak için, binlerce yıldır Dünya'da gizlice yaşayan Eternals, gölgelerden çıkmaya başlar. Bu trajedi, Eternals’ın kadim uzaylılar olduğunu insanlara açıklar ve canavarlarla birleşmeyi zorunlu hale getirir.

TürAksiyonMaceraFantastik
IMDb6,3
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenChloe
Zhao
OyuncularGemma
Chan
Richard
Madden
Angelina
Jolie

6. John Carter

Disney+ Fantastik Filmleri
John Carter, bir eski ABD askeridir ve Mars'taki bir keşif gezisi için görevlendirilir. Bu gezide, Mars'taki insan gibi yaratıklar olan Barsoomlular ile tanışır ve onların lideri olan Dejah Thoris ile aşık olur. Dejah, zor bir düşman olan Zodangan prensi Sab Than'ın hizmetinde bulunmaktadır ve John, onu kurtarmak için büyük bir mücadele vermesi gerekir. Aynı zamanda John, Mars'taki tüm ırklar arasında bir savaşın eşiğinde bulunan Barsoomlular'ı bir araya getirme misyonunu da elde eder. Bu yolculuğu sırasında, John Carter, Mars'taki güçleri keşfeder ve kaderini değiştirmeye başlar.

TürAksiyonBilim KurguFantastik
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2012
YönetmenAndrew
Stanton
OyuncularTaylor
Kitsch
Lynn
Collins
Willem
Dafoe

7. Jungle Cruise

Disney+ Fantastik Filmleri
Frank, Amazon Nehri'nde bir tur rehberidir ve küçük bir tur şirketi işletmektedir. Bir gün, bir bilim adamı olan Lily ve kız kardeşi olan McGregor, Frank'ı Amazon'da bir keşif yapmak için işe alır. Frank, Lily ve McGregor'u, Amazon'daki bilinmeyen bir türden bir bitkinin olduğu söylenen yere götürür. Bu bitki, insanların yaşamını uzatabilecek bir formül saklamaktadır ve Lily, formülü bulmak için Frank'ı kiralamıştır. Ancak, yolculuk sırasında, Frank, Lily ve McGregor, Amazon'daki güçlü düşmanları olan Sapkınlar ile karşılaşır ve büyük bir macera başlar. Bu macera sırasında, Frank, Lily ve McGregor, Amazon'daki güçleri keşfeder ve kendi kaderlerini değiştirir.

TürMaceraKomediFantastik
IMDb6,6
Gösterim
Tarihi
2021
YönetmenJaume
Collet-Serra
OyuncularDwayne
Jhonson
Emily
Blunt
Edgar
Ramirez

8. Malefiz

Disney+ Fantastik Filmleri
Malefiz, bir cadıdır ve çocukluğunda, krallığın koruyucusu olarak, krallığının barışçıl ve mutlu bir yer olduğunu düşünür. Ancak bir gün, krallığın krallığını ele geçirmek isteyen kötü bir kral olan Stefan, Malefiz'i incitir ve onun güçlerini ele geçirir. Malefiz, Stefan'ın yaptığı bu ihanetin acısını çektikten sonra, Stefan'ın kızı Aurora'yu uyutmaya karar verir. Aurora, Malefiz'in laneti nedeniyle, 16. yaşına kadar uyur. Malefiz, 16 yılın sonunda onu uyandırmaya karar verir. Ancak, Malefiz, Aurora ile ilişkisini düzene sokmaya çalışırken, Stefan ile tekrar savaşmaya zorunlu hale gelir. Bu savaş sırasında, Malefiz, güçlerini yeniden keşfeder ve kendi kaderini değiştirir.

TürMaceraAileFantastik
IMDb6,9
Gösterim
Tarihi
2014
YönetmenRobert
Stromberg
OyuncularAngelina
Jolie
Elle
Fanning
Sharlto
Copley

9. Müzede Bir Gece

Disney+ Fantastik Filmleri
Larry, New York'taki American Museum of Natural History'de çalışan bir gece görevlisi olarak çalışmaktadır. Bir gün, kütüphane teknisyeni olan Teddy, Larry'ye, müzede birkaç gece geçirme fikrini önerir. Larry, fikre olumlu bakar ve ikisi de müzede gece geçirmeye karar verir. Ancak, müzede bir şeylerin tuhaf olduğunu fark ederler ve müze koleksiyonundaki canlı mumyaların hayat bulmaya başladığını öğrenirler. Müzedeki canlı mumyalarla savaşmaya devam ederlerken bir yandan da insanlığın kaderini kurtarmaları gerekmektedir.

TürAksiyonFantastikAile
IMDb6,4
Gösterim
Tarihi
2006
YönetmenShawtn
Levy
OyuncularBen
Stiller
Carla
Gugino
Ricky
Gervais

10. Pinokyo

Disney+ Fantastik Filmleri
İtalyan oymacı Geppetto, hayatını bir mucizeyle değiştirebileceğini umuyor ve son eserine son rötuşları yapıyor. Bu eseri, ahşap Pinokyo kuklası olarak yapmaya karar verir ve yalnız zanaatkar bir adım geri çekilir ve parlak bir yıldıza bir dilek tutar. Ancak, evren, her zaman hasret çeken bir kalbi dinler ve iyiliksever Mavi Peri'nin gizemli büyüsü, Geppetto'nun dileğini yerine getirir. Bu büyü, Geppetto'nun yeni yaptığı kuklayı hayata döndürür ve masum Pinokyo, bir çocuk olmak için ihtiyaç duyduğu her şeye sahip olur. Artık hiçbir talebin aşırı olmadığının kanıtı olan Pinokyo, cesur, dürüst ve bencil olmadığını kanıtlayabilir mi?

TürMaceraKomediFantastik
IMDb5,1
Gösterim
Tarihi
2022
YönetmenRobert
Zemeckis
OyuncularJoseph
Gordon-Levitt
Tom
Hanks
Benjamin
Evan Ainsworth

11. Ralph ve İnternet

Disney+ Fantastik Filmleri
Ralph, bir video oyunu karakteridir ve oyun salonlarında oynanan "Tamir Edici Ralph" oyununun kahramanıdır. Ralph, oyunlarının popülerliğinin azalmasından endişe eder ve oyunun hayatını değiştirme fırsatını arar. Bir gün, Ralph, oyun salonlarından birinde bir bilgisayar bulur ve İnternet'e girer. Ralph, İnternet'te yeni oyunlar ve yeni fırsatlar keşfeder ve kendi hayatını değiştirme fırsatını bulur. Ralph, İnternet'te yeni arkadaşlar edinir ve yeni düşmanlarla da savaşmak zorunda kalır. Bu yolculuğu sırasında, Ralph, İnternet'teki güçleri keşfeder ve kendi kaderini değiştirir.

TürAnimasyonFantastikMacera
IMDb7,0
Gösterim
Tarihi
2018
YönetmenPhil
Jhonston
Rich
Moore
OyuncularJong
C. Reilly
Sarah
Silverman
Gal
Gadot

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.