Ağız ve Diş Sağlığını Koruyan En İyi 5 Oral Care Kedi Maması

Kedinizin ağız sağlığını korumak için oral kedi maması kullanması gerekmektedir. İşte diş ve diş eti sorunları olan kediler için en iyi kedi mamaları
Ağız ve Diş Sağlığını Koruyan En İyi 5 Oral Care Kedi Maması

Birçok ebeveyn kedilerinin ağız ve diş hastalıklarından (oral, dental) muzdarip olduğunu söylemektedir. Kedilerde son derece ağrılı ve sancılı geçen dental hastalıklar, küçük dostunuzun kendini tımar etmesini, oyun oynamasını ve en önemlisini beslenmesini engellemektedir.

Diş ve diş eti problemi yaşayan kedilerden iştah azalması, kusma, şişmiş ve kanamalı diş etleri, ağız kokusu gibi birçok farklı semptom görülmektedir. Bu sebeple ağız ve diş hassasiyeti olan kedilerin her daim özel diyet mama tüketmeleri önerilmektedir. Çinko, polifosfatlar ve askorbik asit gibi anahtar besinlere sahip diyetler, diş hastalığının önlenmesine ve plak ve tartar birikiminin azaltılmasına yardımcı olabilir.

Öte yandan kalitesiz mama tüketiminin, bakteri ve virüslerin sebep olduğu ağız ve diş hastalıklarına yol açtığı biliniyor. Bu yazımda ağız ve diş hastalıklarında muzdarip kediler için özel olarak üretilmiş en iyi kedi mamalarını araştırdım.

En İyi Oral Care Kedi Maması Listesi

SıraMarkaİçeriğineoldu Puanı
1Hills Oral CareTavuk10/9.8
2Royal Canin Oral CareTavuk10/9.6
3 Pro PlanHindi10/9.7
4Gourmet Gold Savoury CakeTavuk/Havuç10/9.4
5TomiSomon10/9.5
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör

Kedilerin Diş Sağlığı İçin En İyi Oral Care Mama Tavsiyesi

İşte diş hassasiyeti olan kediler için en iyi 5 dental maması:

1. Hills Oral Care Tavuklu Kedi Maması

dis-hassasiyetli-kedi-mamasi.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills Oral Care Tavuklu Ağız ve Diş Bakımı İçin Kedi Maması, 1 ve 6 yaş aralığındaki yetişkin kedilerin plak ve tartar oluşumuna karşı koruma sağlamak için özel bir formüle sahiptir. Plak ve tartar oluşumunun klinik olarak kanıtlandığı Hills ağız ve diş bakımı için kedi maması, tek yönlü lif teknolojisi sayesinde her ısırıkta nefesi ferahlatır ve dişleri temizler. Tüm bunların yanında yetişkin kedilerde ki tüy problemlerini de düzelten bir forma sahip olan bu ürün, parlak tüyler için Omega 6 yağ asitleri ve E vitamini içermektedir.

2. Royal Canin Oral Care Kedi Maması

dis-hassasiyetli-kedi-mamasi-001.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin Oral Care Ağız ve Diş Sağlığı İçin Kedi Maması, diş plağı oluşumu ve tartar birikmesini azaltmaya yardımcı olan özel bir formüle sahiptir. Özellikle ağız ve diş problemi yaşayan kedilerin kullanımına uygun olarak üretilen bu ürün, kedilerin çiğnemesini kolaylaştıracak büyüklüğe, yapıya ve şekle sahiptir. Kedilerde diş plağı oluşumunu azaltmaya yardımcı olan Royal Canin ağız ve diş sağlığı için kedi maması, kedinizde günlük diş fırçalama etkisi yaramaktadır. Düzenli olarak kullanılması durumunda 28 günün sonun %59 oranında tartar oluşumunu azaltan kedi maması, diş plağı mineralizasyonunu sınırlandırmaya yardımcı olmak için salya kalsiyumunu tutan "kalsiyum şelatörleri" açısından son derece zengindir.

3. Pro Plan Hindili Yaş Kedi Maması

dis-hassasiyetli-kedi-mamasi-002.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Pro Plan Housecat Hindili Pouch Konserve Kedi Maması, 1 yaş ve üzeri kedilerin tüketimine uygun olarak hazırlanmış özel bir forma sahiptir. Kedilerin kolay tüketmesine yardımcı olacak ve asla hayır diyemeyeceği Pro Plan Housecat Hindili Pouch Konserve Kedi Maması, yaş olmasından dolayı ağız ve diş eti problemi yaşayan kedilerin rahatça çiğnemesine uygun bir yapıya sahiptir. Tüm kedi ırklarının kullanımına uygun olarak üretilen ıslak kedi maması, %9.2 protein oranı, %3.8 yağ içeriğ, %2.4 inorganik madde, %82 nem oranı, %0.4 ham selüloz, %0.067 omega 3 yağ asiti ve %0.049 omega 6 yağ asiti içermektedir.

4. Gourmet Gold Savoury Cake Konserve Kedi Maması

dis-hassasiyetli-kedi-mamasi-003.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Gourmet Gold Ördek Havuç ve Ispanaklı Konserve Kedi Maması, her kedinin seveceği birbirinden farklı lezzetlerden üretilmiştir. Kedi sağlığını destekleyici zengin besin değerlerine sahip olan Gourmet Gold konserve kedi maması, ağız ve diş problemi yaşayan kedilerin kolayca çiğnemesine uygun olarak hazırlanmıştır. Kedinizin bir öğününe denk gelebilecek şekilde ayarlanan bu mama, ezme kıvamında ördek ve sebzeleri ile tüm kedi ırklarının kullanımına uygundur.

5. Tomi Somon ve Alabalıklı Islak Kedi Maması

dis-hassasiyetli-kedi-mamasi-004.webp

 

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Tomi Somon ve Alabalıklı Konserve Kedi Maması, her cins kedinin kullanımına uygun birbirinden lezzetli malzemelerden üretilmiştir. İçeriğinde %60 oranında ete sahip olan Tomi ıslak kedi maması, ağız ve diş hastalıklarından muzdarip olan kedilerin kolayca çiğneyebileceği yumuşak bir yapıya sahiptir. Tüm bunların yanında kedinizin sağlık cilt ve parlak tüylere sahip olması için biyotin içeren bu ürün, kesinlikle şeker, renklendirici , lezzet arttırıcı ve en önemlisi GDO içermemektedir. Firma aynı zamanda ürünlerinde antioksidan ve koruyucu maddeler kullanmamaktadır.

Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Kedi Mama Kabı ModelleriEn İyi Kedi Kumu Markaları

Kedilerde ağız sağlığı nasıl korunur?

Plak oluşumunu önlemek için kedinizin dişlerini belirli aralıklarla fırçalayın. Aynı zamanda kedinizin diş ve diş eti problemlerden uzak kalması için kaliteli kedi maması ile besleyin. Son olarak ağız sağlığının korunması ve olası sağlık problemlerinin erkenden teşhis edilmesi için düzenli veteriner kontrolüne gidin.

Kedilerde diş problemi nasıl anlaşılır?

Kedilerde ağız ve diş sorunlarının en büyük belirtileri arasında: ağız kokusu, dişlerde renk değişikliği veya tartar oluşumu, yemek yemede zorluk, salya akıtma, kırmızı, şiş veya kanayan diş etleri ile beraberinde kilo kaybı yer almaktadır.

Kedilerin ağız bakımına ihtiyacı var mı?

Tıpkı insanlarda olduğu gibi kedilerinde ağız ve diş bakımına ihtiyacı vardır. Yapılan araştırmalar kedilerin yaklaşık %70'inin 3 yaşına gelmeden bir çeşit diş hastalığına sahip olduğunu belirtmektedir. Bu sebeple diş hastalıklarının kedilerde çok yaygın görülen bir sağlık problemi olduğunu unutmayın.

Kedilerde en çok görülen diş hastalıkları nelerdir?

Kedilerde en yaygın görülen diş hastalıkları gingivitis, periodontitis ve diş rezorpsiyonudur. Tedavi edilmemesi durumunda kedinin acı cekmesine ve hızla kilo kaybetmesine neden olabilir. Kedilerde diş hastalığı, kedinin yaşam kalitesini etkileyebilecek ciddi ağrı ve rahatsızlığa neden olabilir.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum