Direksiyon Başındaki Tehlike: 'Kanser'

Bilim adamlarının yaptığı araştırmalar çok fazla direksiyon başında kalanların kansere yakalanma riskinin arttığını ortaya koyuyor.
Direksiyon Başındaki Tehlike: 'Kanser'

Araba kullanmak, birçok insanın günlük aktivitelerinden biridir. İşe gitmek, seyahat etmek, iş gereği gibi sebeplerden dolayı her gün milyonlarca insan direksiyon başına geçiyor. Peki, sizi direksiyon başında bekleyen tehlikenin farkında mısınız? Yapılan araştırmalar, fazla araba kullananlarda kanserin ortaya çıkma olasılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Amerikan Dermatoloji Akademisi Dergisi’nde yayınlanan sonuçlara göre, St. Luis Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde 50 kişi üzerinde yapılan araştırma sırasında yüzde oluşan cilt kanserinin daha çok sol bölgede oluştuğu bildirildi. Bunun sebebi araba kullanırken yüzün sol tarafının Güneş ışınlarına daha fazla maruz kalması olarak açıklandı.

 

araba-kullanirken-gunesten-korunun.Jpeg

‘Koruyucu Aksesuarlar Kullanılmalı’

Uzmanlar sürücülerin araba kullanırken Güneş ışınlarının zararlı etkisine maruz kaldıklarının farkına varmaları gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Ayrıca bilinçli sürücülerin eldiven, gözlük gibi koruyucu aksesuarlardan faydalandığını hatırlatan uzmanlar, bütün sürücülerin bu eşyalarla beraber güneş kremleri kullanmasını öneriyor.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.