Dini Bayramların ve Önemli Günlerin Toplumsal Bütünleşmeye Katkısı
Dinimiz gerekliliği olan dini bayramlar İslam âleminin sevgi ve saygı ile bütünleşme anıdır. Müslüman fertler özellikle dini bayramlarda birbirleri ile olan ilişkilerini artırarak mutlu ve huzurlu bir zamana da imza atmış olurlar. Toplumda yaşayan fertlerin birbirleriyle özel günlerde ve bayramlarda bütünleşmesi insan ilişkilerini daha güçlü kılar. Önemli günlerde ve dini bayramlarda küslüklerin olmaması dargınlıkların bitmesi en güzel vesile olarak bilinmektedir. Hısım, akraba ve dostların bayramlarda birbirleriyle daha fazla ilişki halinde olması dinimizin de bir gereğidir.
Bayramlarda Toplumsal Bütünleşme
İslam dininde iki adet bayram bulunmaktadır. Bin aydan daha hayırlı olan ramazan ayından sonra yaşanan ramazan bayramı ve ondan iki ay 10 gün sonra yaşanan kurban bayramıdır. Her iki bayramda da ortak nokta bireylerin birbirleriyle daha kaliteli zaman geçirmesi ve ilişkilerinin daha kuvvetli olmasıdır. Tüm arkadaş ve akrabalıkların tekrar gözden geçirildiği ve küslüklerin sona erdiği bayramlarda toplumsal bütünleşme daha fazladır. Çünkü bu bayramların en büyük amacı küslerin barışması uzakta olan dostlukların daha çok yakınlaşmasıdır.
Önemli Günlerin Birey İlişkilerine Katkısı
Allaha daha yakın olunan önemli günlerde Müslüman alemi daha çok birbirine yakınlaşmaktadır. Dinimizin önemli kabul ettiği günlerde birlik ve beraberliklerin daha fazla olması çok önemlidir. Çünkü ilişkilerin kuvvetli temellere dayanması insan bağlarını her zaman daha güçlü kılar. Kandillerde ve önemli günlerde Müslümanlar birbirleriyle sevgi ve saygı içerisindedir. Çünkü yaşam birlikte olmayı gerektirdiği için özel günlerde paylaşmak ve birlikte olmak değer taşır. Bayramlar haricinde önemli kabul edilen günlerde de tüm Müslüman aleminin kardeşlik içinde yaşamaları gerekir.
Birlik ve Beraberliğin En Güzel Simgesi
İnsanların bayramlarda ve önemli günlerde sosyal ilişkilerini tekrar gözden geçirmesi bir vesiledir. Sevinçler, mutluluklar ve üzüntülerin hep birlikte yaşanması için insan bağlarının kuvvetli olması gerekir. Çünkü hiçbir bayram ve törenler tek başına kutlanmayacağı için birlik içinde olmak en önemli esastır. Toplumsal bütünleşme her zaman insan ilişkileri ile tazelenip kökleşir. Bu sayede bireyler kucaklaştıkları her an topluma da önemli katkılar sunar.
Önerilen İçerik: Din ve Dini Değerlerin Toplumsal Bütünleşmeye Katkısı
NeOldu.com / DİN