Dilşad Çelebi Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Derdest isimli dizi ile geçen Dilşad Çelebi, 1984’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Dilşad Çelebi Kimdir

Dilşad Çelebi Biyografisi

Gençlik dönemlerinde dövüş sanatları ile yakından ilgilenen Dilşad Çelebi, lise eğitiminden sonra Bilgi Üniversitesi’nde Bilgisayar Bilimleri alanında eğitim aldı. Mezun olduktan sonra ise oyunculuk yapmaya başladı ve kamera karşısına ilk kez Derdest isimli dizide canlandırdığı Canan karakteri ile geçti. Ardından pek çok dizi ve filmde yer aldı.

2009’da Alayına İsyan isimli dizide Merve karakterini canlandırdı. Dizi, verdiği sözü yerine getirip düzgün bir hayat yaşamaya çalışan Barudi isimli bir damın yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerine ise Erol Babaoğlu, Birce Akalay, Bilge Şen, Salih Kalyon ve Dilşad Çelebi yer aldı. Ardından Gönülçelen isimli dizide Selin karakterini canlandırdı. Dizi, İstanbul’un varoş mahallesinde yaşayan, çiçekçilik yaparak geçimini sağlayan Hasret isimli güzel bir kadının yolunun Murat’la kesişmesini ve ardından şöhret merdivenlerini hızlıca çıkmasını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Tuba Büyüküstün, Cansel Elçin ve Onur Saylak yer aldı.

dilsad-celebi3.jpg

Başarılı oyuncu daha sonra ise Bugünün Saraylısı isimli dizide Neslihan karakterini canlandırdı. Dizi, köklü bir ailenin dağılma sürecini ve ailenin bu süreçten kurtulmaya çalışması anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Selçuk Yöntem, Nazan Kesal, Cansu Tosun, Ali Ersan Duru ve Serhat Teoman yer aldı. 2013'te ise İntikam isimli dizide Aslı karakterini canlandırdı. Dizi, babasına yıllar önce atılan iftirayı temizlemek ve intikam almak için kollarını sıvayan Derin isimli bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Beren Saat, Mert Fırat, Engin Hepileri, Nejat İşler, Arzu Gamze Kılınç, Zafer Alagöz, Ezgi Eyüboğlu ve Dilşad Sağlam yer aldı. Dizi gerekli reytingleri sağlayamadığı için erkenden final yaptı.

dilsad-celebi4.jpg

Genç oyuncu 2015’te ise Eve Dönüş isimli dizide Leyla karakterini canlandırdı. Dizi kendine yapılan ihanetin bedelini ödetmek için geri dönen bir kadının kızını almak için yaptıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Cansel Elçin, Dilşad Çelebi, Tardu Flordun, İpek Erdem, Feride Çetin ve Edip Saner yer aldı. Başarılı oyuncu 2013’te aynı zamanda Büyüler Evi: Sihirbaz Kedi isimli animasyonun seslendirmesinde yer aldı.

Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  • Eve Dönüş-2015
  • İntikam -2013
  • Büyüler Evi: Sihirbaz Kedi -2013
  • Bugünün Saraylısı-2013
  • Seni Bana Yazmışlar-2011
  • Gönülçelen-2010
  • Kapadokya Düşleri -
  • Alayına İsyan -2009
  • Derdest-2008

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.