Dikkat Botoks Kör Edebilir

Son dönemlerde çok popüler olan botoks sonucu harika bir görünüme kavuşmak mümkün. Ancak botoksun kötü sonuçlanması da olabiliyor bazen. Yanlış uygulama yüzünden 100 kişinin kör olduğu tespit edilmiştir.
Dikkat Botoks Kör Edebilir

Botoks erkek, kadın, genç, yaşlı herkesin yaptırabildiği, gençlik iksiri gibi adete insanları baştan yaratan esteteik bir müdale. Ancak botoksun uzman ellerde yapılması oldukça önemli. İğne ile kaslara ilaç verilerek kırışıklıkların geçici süreyle ortadan kaldırılması esasına dayanan botoks uygulaması artık merdiven altlarına kadar inmiş durumda.  İnsanların sağlığını tehdit ederek ve çok ciddi sağlık problemlerine sebep olabiliyor.

Uzman ellerde yapılmayan botoksun kalıcı görme kaybına sebep olduğu ortaya konmuştur. Acı gerçek ise botoksun muciti olarak bilinen Profesör Jean Carruthers'den geldi. Botoksun son zamanlarda çok tehlikeli ve özensiz bir biçimde uygulandığını itiraf etmiştir. Carruthers, botoksun uzman eller tarafından yapılması gerektiğini tekrar tekrar vurgulamıştır.

Carruthers, tüyler ürperten açıklamalarına devam ederek Botoks uygulamasında dolgu maddelerinin yanlış enjekte edilmesinden dolayı bu zamana kadar 100 kadının bir veya iki gözünü de kaybettiğini söylemiştir. Diğer kötü bir sonuç ise enjeksiyonun yanlış damarlara yani yüzdeki hassas damarlara yapılmasından ötürü birçok kadının yüz felci geçirdiğini sözlerine eklemiştir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.