Digitürk Periscope’un Canlı Yayını Karşısında Yok Oluyor

Son zamanların en popüler sosyal medya uygulamalarından olan Periscope, şimdi yeşil sahalarda... Periscope yaptığı canlı maç yayınlarıyla Digitürk'ün başına bela oldu.
Digitürk Periscope’un Canlı Yayını Karşısında Yok Oluyor

Periscope uygulaması piyasaya girdiğinden bugüne kadar yayıncı şirketler için büyük bir tehdit unsuru oldu. Özellikle Spor Toto Süper Lig maçlarını şifreli yayınlayan Digitürk, son zamanlarda stadyumlardan yapılan Periscope yayını ile büyük darbe aldı. Bunun için Nisan ayında mahkemenin yolunu tutan Digitürk, yaptığı araştırmalarda çarpıcı veriler elde etti.  Maç esnasında 500 ile 1000 arasında kişi Digitürk’ü izlerken, Periscope uygulamasından ise maçı 2000 ile 5000 arasında kişi izlediğini ispatladı.

periscope-001.jpg

Jammer İddiası 

Araştırmaları sonucunda ortaya çıkan çarpıcı verileri mahkemeye sunan Digitürk, bu soruna kalıcı bir çözüm istiyor. Konuyla ilgili çalışma başlatılması kararını veren mahkeme, bu durum için geçici bir çözüm olarak statlarda sinyal bozucu olan Jammer kullanılması talimatı vereceği iddia ediliyor. İletişim araçlarının engellemesi başka bir hukuki durum meydana getirecek. Dar kapsamlı bir karar olacağı nedeniyle de böyle bir karar vermesi zor.

periscope-002.jpg

Mahkeme de Çözüm Bulamadı

Stattan Spor Toto Süper Lig maçlarını canlı olarak yayınlayan birçok Periscope kullanıcısı hakkında mahkemenin ne yapacağı tartışılıyor. Bu uygulama ile büyük bir mağduriyet yaşayan Digitürk, konunun bir an önce çözülmesini istiyor. Aksi takdirde gelecek sezon üyeliklerin ciddi derece de düşeceğinden korkuyor. Mahkemenin Jammer kullanılması uygulaması getirmesi evden yayın yapanları engellemeyeceği için çok dar alanı kapsıyor. Şimdi mahkeme bu duruma nasıl bir önlem alacağı konusunda sıkıntında.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.