Diego Godin Kimdir

Diego Godin, 16 Şubat 1986 yılında Uruguay’ın Rasario kentinde doğan, Uruguay Milli Takımı ve oynadığı diğer kulüplerde defans pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Diego Godin Kimdir

Diego Godin’in Kulüp Kariyeri

Diego Godin, futbol hayatına ilk olarak 2003 yılında Cerro takımında başladı. Takımda yer aldığı ilk sezonunda 10 maçta forma şansı bulan Uruguaylı, sonraki sezonda ise performansını arttırarak takımın maçlarında ilk 11’de forma giymeye başladı.

2006 yılına kadar forma giydiği takımında toplamda 63 maça çıktı ve bu maçlarda 6 gol attı. Son sezonunda ise takımın kaptanlığına kadar yükseldi. 2006-2007 sezonun başında ise gösterdiği performans ile Nacional takımına transfer oldu.

Sadece bir sezon forma giydiği takımda değişilmez oyuncular arasında Godin, takımı ile toplamda 26 maça çıktı. Sezonun sonunda ise La Liga’da mücadele eden takımlardan biri olan Villarreal ile görüşmelere başladı ve 2007 yılında takımı 5 yıllık sözleşme imzaladı. 3 sezon forma giydiği takımında en popüler sezonunda 24 maça çıkan Godin, toplamda ise 91 maça çıktı ve 4 gol attı.

diego godin atletico madrid

2010 yılında ise bir başka La Liga ekibi olan Atletico Madrid ile anlaştı. 8.8 Milyon Euro karşılığında takımı ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

Diego Godin’in Milli Takım Kariyeri

Diego Godin, 19 yaşındayken, Meksika ile yapılan maçta forma giyerek Uruguay Milli Takım kariyerinin ilk maçına çıkmış oldu. 2007 Copa América ve 2011 Copa América'da milli takım forması ile ülkesini temsil etti.

2010 Dünya Kupası'nda yarı final oynayan milli takım kadrosunda da yer alarak kariyerinin en büyük başarılarından birisini kazanmıştır.

Diego Godin’in Başarıları

Atletico Madrid

  • UEFA Süper Kupası: 2010
  • Ülke Copa América: 2011

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.