Diego Angelo Kimdir

Tam adı Diego Angelo de Oliveira olan, 12 Şubat 1986’da Brezilya’nın Anapolis kentinde dünyaya gelen ve yer aldığı kulüplerde defansif pozisyonda görev alan futbolcudur.
Diego Angelo Kimdir

Diego Angelo Biyografisi

Diego Angelo’nun Kulüp Kariyeri

Diego Angelo, çok küçük yaşlarda ilgi duyduğu futbola 8 yaşında ülkesinin Goias takımında başladı. 2 sene boyunca kentini burada geliştirdikten sonra birçok yıldızın kendisini parlattığı takım olun Brezilya’nın en tanınmış kulübü olan Santos’a geçiş yaptı. 1996’da başladığı kariyerine 2005 yılına kadar devam etti. 9 sezon boyunca takın bütün alt yapı kategorilerinde forma giydi ve son olarak teknik ekibin talimatları doğrultusunda A takıma çağrıldı. İlk profesyonel sözleşmesini imzalamasına rağmen takımda bir türlü forma şansını yakalayamadığı için takımdan ayrılmak istedi ve 2007 tarihinde Ituano'ya transfer oldu. Takımıyla 14 maça çıkan Diego bu takımla bir de gol atmış ve uzaktan şutları sol ayağını iyi kullanması ve güçlü fiziği ile dikkat çekti. 2007-2008 sezonu öncesi Naval Kulübü ile sözleşme imzaladı. İlk sezonunda takımda direk oynayan oyuncular arasında yer aldı 22 maçta 4 gollük performans ile oynadı. 2 sezon forma giydiği takımda 81 maça çıkıp 8 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi. 2010 yılında yönünü bu sefer İtalya’ya çevirdi ve Genoa’ya 1,5 Milyon Euro’ya transfer oldu.

diego angelo eskişehirpor

Takım ile tek bir maça çıkmadan 2010-2011 sezonu öncesinde Eskişehirspor’a kiralık olarak gönderildi. İlk sezonda başarılı performans sergileyince Eskişehirspor tarafından bonservisi ile beraber transfer edildi.2015 yılı itibariyle Eskişehirspor’da forma giymeye devam eden Diego Angelo, toplamda 109 maça çıkıp 14 kez fileleri havalandırdı. Günümüzde hala daha Eskişehirspor’da görev yapmaktadır.

Diego Angelo’nun Milli Takım Kariyeri

Diego Angelo, milli formayı kariyeri boyunca ilk defa 2012 yılında Brezilya Milli Takımı’nın alt kategorilerinden bir tanesi olan Brezilya U-17’ye davet edilmesi ile beraber giydi. Bu dönem yaşadığı sakatlık dolayısıyla sadece bir tek maçta forma giydi ve sonrasında bir daha milli takım seviyesinde davet almadı.

 

NeOldu.com / Enes Som

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.