Didem Engin Kimdir

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul 2. Bölge Milletvekili olan Didem Engin, 1977 yılında Ankara'da doğmuştur.
Didem Engin Kimdir

Didem Engin Biyografisi

Didem Engin’in Eğitim ve Çalışma Hayatı

Galatasaray Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra Jean Monnet bursunu kazanarak, Belçika’nın Bruges şehrindeki “College of Europe”da “Avrupa Ekonomisi” üzerine yüksek lisansını tamamladı.

Çalışma hayatına, Türkiye’deki AB destekli projelerin bütçeleme, ihalelerini yapma, sözleşmelerini düzenleme  ve Hazine Müsteşarlığı’na bağlı Merkezi Finans ve İhale Birimi’nin kurulmasında görev alarak başladı. Daha sonra ekonomi ve yatırım danışmanlığı alanında bir şirket kurdu.
Bir kamu kurumu olan Hong Kong Yatırım Ajansı'nın Türkiye başdanışmanlığını 6 sene boyunca yürüttü. 

Türkiye'nin yabancı ülkeler ve uluslararası topluluklarla olan ekonomik, ticari, sınai ve mali ilişkilerini geliştirmeyi amaçlayan Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'nun (DEIK) Avrupa Birliği ve Asya Pasifik İş Konseyleri üyesidir.

Türk-Fransız İş Konseyi, Türk-Çin İş Konseyi, Türk-Hint İş Konseyi ve Türk-Hong Kong İş Konseyi'nde Başkan Yardımcılığı, Türk-İngiliz İş Konseyi ve Türk-Alman İş Konseyi'nde ise Yürütme Kurulu Üyeliği'ne seçilmiştir.

Didem Engin’in Siyasi Hayatı

2007 genel seçimlerinde CHP’nin en genç milletvekili adayı olarak İstanbul 2. Bölge’den 14. sırada aday gösterildi. 2008 yılında İstanbul il yönetim kurulu üyesi seçildi. 2008 - 2010 yılları arasında AB ve Dış İlişkilerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı oldu. 2010-2012 yıllarında CHP Parti Meclisi Üyesi olarak görev yaptı. Kadın Örgütlenmesi ve Kadın Kollarından sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı görevinde bulundu. 

Didem Engin, 25. ve 26. Dönem Genel Seçimlerinde de Cumhuriyet Halk Partisi’nden İstanbul Milletvekili seçilerek meclise girmiştir.

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.