Dicle Alkan Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Ayrılsak da Beraberiz isimli dizi ile geçen Dicle Alkan, 8 Mart 1987’de Ankara’da dünyaya geldi.
Dicle Alkan Kimdir

Dicle Alkan Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nde tiyatro üzerine eğitim aldı. Daha sonra ise çeşitli tiyatrolarda yer aldı. Kamera karşısına ise ilk kez Ayrılsak da Beraberiz isimli dizi ile geçti. 1999’da yayınlanmaya başlayan Ayrılsa da Beraberiz isimli dizi, evlendiklerinde birlikte aldıkları evi ayrılmalarına rağmen hala kullanan Teoman ve Berna’nın komik hikayesini anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Hakan Yılmaz, Ayşe Tolga, Necmi Yapıcı ve Belma Canciğer Müjde yer aldı.

2005’de ise Belalı Baldız isimli dizide konuk oyuncu olarak yer aldı. Dizi, ünlü olmanın eşiğinden dönen baldızı Arzu ile birlikte aile hayatına devam etmeye çalışan Faruk ‘un yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrolerinde Berna Laçin, Kenan Işık ve Nurgül Yeşilçay yer aldı. 2006’da ise yayınlandığı dönemin sevilen gençlik dizisi Acemi Cadı’da yer aldı. Dizi, birbirlerinden çok farklı olan Selda ve Melda isimli halalarıya kalan Ayşegül isimli yeni yetme bir cadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Merve Boluğur, Çağkan Çulha, Nergis Kumbasar ve Şenay Gürler yer aldı.

Ardından Kavak Yelleri isimli dizide Elçin karakterini canlandırdı. Dizi, çocukluk arkadaşı olana Deniz, Efe ve Aslı ayrıca sonra aralarına katılan Mine’nin İzmir’den İstanbul’a uzanan maceralarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Pelin Karahan, Aslı Enver, İbrahim Kendirci ve Dağhan Külegeç yer aldı. Gençlik dizilerine tam gaz devam eden Dicle Alkan ardından Melekler Korusun isimli dizide Nuray karakterini canlandırdı. Dizi, tiyatro okumak için memleketinden İstanbul’a gelen İpek’in ve ailesinin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Özge Özpirinçci, Selin Şekerci, Rojda Demirer, Hümeyra ve Alper Saldıran yer aldı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler : 

  • 2000-Ayrılsak da Beraberiz
  • 2004-Ah Be İstanbul
  • 2005-Belalı Baldız
  • 2006- Acemi Cadı
  • 2007-Kavak Yelleri
  • 2008-Sardunya Sokağı
  • 2009-Melekler Korusun
  • 2011-Ay Tutulması

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.