Devrim Evin Kimdir

Fetih 1453 isimli filmde canlandırdığı Fatih Sultan Mehmet karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Devrim Evin, 11 Aralık 1978’de Adıyaman’da dünyaya geldi.
Devrim Evin Kimdir

Devrim Evin Biyografisi

Lise eğitiminden sonra Hacettepe Üniversitesi Devlet Konservatuarı’nda tiyatro üzerine eğitim aldı. Mezun olduktan sonra Eskişehir Şehir Tiyatroları’nda bir süre çalıştı. Ardından Devlet Tiyatroları’nda Çalışmaya başladı. Kamera karşısına ilk kez Bizim Dershane isimli film ile geçti. 

2005’te İki Arada Aşk isimli dizide yer aldı. Dizi, farklı sosyal sınıflarda yer alan Gizem ve Sedat isimli iki gencin evlenmelerini ve sonrasında yaşanılanları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Deniz Çakır, Volkan Ünal, Halit Akçatepe ve Suna Keskin yer aldı. Ardından Suç Dosyası isimli polisiye dizide yer aldı. Dizi, emniyet müdürlüğünde yer alan özel bir ekibin olayları çözmek için çalışmalarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Rasim Öztekin, Suavi Eren, Tuğra Kaftancıoğlu, Ufuk Karali, Bülent Dügünoğlu, Tarık Köksal ve Serkan Genç yer aldı. 

devrim-evin4.jpg

2012’de ise Fetih 1453 isimli filmde Fatih Sultan Mehmet karakterini canlandırdı. Film, İstanbul’un fethi sırasında yaşanılan olayları anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Devrim Evin, İbrahim Çelikkol, Mehmet Yüksel, Zafer İşlek, Neslihan Maltepe ve Ozan Çobanoğlu yer aldı. 2014’te ise Her Sevda Bir Veda isimli dizide yer aldı. Dizi, bir kaza nedeniyle hayatının aşkı ile karşılaşan bir kadının yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Cemal Hünal, Nik Xhelilaj, Devrim Evin, Civan Canova, Defne Halman, Demet İyigün ve Engin Benli yer aldı. 

devrim-evin3.jpg

2014’te Yunus Emre: Aşkın Sesi isimli filmde Yunus Emre karakterini canlandırdı. Dizi, halk şairi Yunus Emre’nin yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Sinan Albayrak, Tamer Levent, Ahmet Mekin, Bülent Emin Yarar, Nilay Cafer, Suna Selen ve Devrim Evin yer aldı. 


Yer Aldığı Dizi ve Filmleri

  •  Yunus Emre: Aşkın Sesi- 2014
  •  Her Sevda Bir Veda -2014
  •  Fetih 1453-2012
  •  Suç Dosyası -2007
  •  İki Arada Aşk-2005
  •  Kaleiçi -2005
  •  Bizim Dershane-1999

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.