Devon Rex Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Rex kedi türü serisinin devamı olan Devon oldukça gizemli bakışları ve uyanık tavırları ile çevresindekileri büyülemeyi başarmaktadır. Bu küçük dostumuz için hazırladığımız içeriğimiz de Devon Rex kedisi bakımı ve özellikleri hakkında merak edilenler..
Devon Rex Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Devon Rex Kedisi Bakımı ve Özellikleri

Devon Rex, görünümü ile oldukça enteresan bir o kadar da ilgi çekici bir kedi türü olarak bilinmektedir. Adından da anlaşıldığı gibi ilk olarak İngiltere’nin Devon ilçesinde dünyaya geldiği söylenmektedir. İlk zamanlarda Cornish Rex üretimi için yola çıkıldığı ancak yapılan çiftleştirmeler sonucunda farklı bir kedi türü olan Devon Rex kedisi çıktığı görülmüştür.

İlk olarak 1984 yılında kendi başına bir kedi türü olarak kabul edilen Devon Rex, 1967’den 1984 yılına kadar Cornish Rex ile aynı cinse sahip kedi olarak bilinmektedir.  İngiltere başta olmak üzere hızla tüm dünyaya yayılan bu kedi türü günümüzde oldukça popüler kedi türleri arasında yer almaktadır.

Devon Rex Kedisi


Devon Rex Kedisi Kişiliği

Devon Rex kedisi oldukça zeki ve enerjik kişiliği ile oldukça yaramaz bir kedi türü olarak bilinmektedir. Bitmek bilmeyen enerjisi ile her daim oyun oynamaktan büyük zevk alan bu minik dostumuz yükseklere tırmanmaktan ve ev içerisinde koşuşturmaktan asla vazgeçmemektedir.

Devon Rex Kedisi

Son derece insan odaklı kişiliği ile sahibine her daim sadık kalmayı başarabilen Devon Rex kedisi, herşeye dahil olmaktan ve sahibinin etrafında dolaşmaktan kendini alıkoyamamaktadır. Ancak yorulduğunda bir köşeye kıvrılıp sizi izlemekten de büyük zevk aldığı söylenmektedir.

Devon Rex Kedisi

Devon Rex kedisi insan odaklı bir kedi türü olmasından dolayı yalnız kalmaktan asla hoşlanmamaktadır. Bundan dolayı yoğun iş temposuna sahip aileler için doğru bir tercih olmayacaktır. Her şeyden kolayca sıkılabilen yapısı ile Devon Rex kedisini bir şeyler ile meşgul etmeniz onun için bir hayli önemlidir.

Devon Rex Kedisi


Devon Rex Kedisi Görünümü

Devon Rex kaslı vücut yapısı ile oldukça ince bir boyun yapısına sahiptir. Genellikle küçük yada orta boy kedi türleri arasında yer alan Devon Rex, belirgin elmacık kemikleri, keskin çene yapısı ve kama şeklinde kafası ile bilinmektedir. Ayrıca oldukça hassas ve kopmaya meyilli bir bıyık yapısına sahip Devon Rex kedisi geniş kulakları ve uzun bacakları ile bir hayli atletik bir görünüme sahiptir.

Devon Rex Kedisi

Oldukça kadifemsi bir tüy yapısına sahip olan Devon Rex kedisi kısa, yoğun ve yumuşak buklelerden meydana gelmiş bir kaplamaya sahiptir. Kırışık deri yapısı ile farklı tüy renklerinde görülebildiği gibi katlı ve desenli yapıya da sahip olabilmektedir.

Devon Rex Kedisi


Devon Rex Kedisi Bakımı

Diğer kedi türlerinde olduğu gibi Devon Rex kedisinde de tüy bakımı oldukça önemlidir. Düzenli olarak taranması ölü tüylerden kolayca korunmasını sağlamaktadır. Ayrıca tüy bölgesine oluşabilecek pire vb. durumlara karşı aşılama yada serum işlemleri oldukça önemlidir.

Devon Rex Kedisi

Devon Rex kedinizin ağız sağlığının korunmasında katkıda bulunmak için düzenli diş fırçalaması yapmanız önerilmektedir. Ağız içerisinde meydana gelebilecek enfeksiyon yada bakterilere karşı en etkili yöntem olduğun bilinmektedir.

Devon Rex Kedisi

Evinizde beslemekte olduğunuz Devon Rex türü kediniz için her daim hijyenik bir ortam sağlamanız gerekmektedir. Siz ve kedinizin sağlığı için ev temizliği oldukça önemli olacaktır. Ancak temizlik esnasında deterjan kullanmamaya dikkat etmenizde fayda var. Özellikle hareketli olan bu kedi türü patisinin  dil ile temasında deterjan kalıntılarında zehirlenebileceğini unutmayınız.

Devon Rex Kedisi


Devon Rex Kedisi Sağlık Durumu

Devon Rex kedisi kaliteli mama ve doğru beslenme ile ortalama yaşam süresi 12 ile 16 yıl arasında değişiklik göstermektedir. Oldukça sağlıklı bir görünüme sahip olan bu kedi türünde yapılan araştırmalar sonucunda konjenital myastenik sendromu (CMS) hastalığına rastlanabilmektedir.

Devon Rex Kedisi

Sağlıklı bir yaşam için her daim Devon Rex kedisine kaliteli mama tüketimi yapmanız gerekmektedir. Ayrıca kedinizin yaşına uygun mama seçimleri, yaşam kalitesini yükselttiği söylenmektedir. Özellikle yavru döneminde yavru maması, yetişkin döneminde yetişkin maması yada kilo durumuna göre diyet maması tüketimi yapmanız gerekmektedir.

Devon Rex kedisi vücut direncinin her daim yüksek kalması için düzenli aşı işlemlerinin uygulanması gerekmektedir. Özellikle bağışıklık sisteminin güçlenmesinde en etkili yol olan aşılama, Devon Rex kedisinin mikrop ve parazitlere karşı koruma altında kalmasına yardımcı olacaktır.

Devon Rex Kedisi


Devon Rex Kedisi Çocuklar ve Evcil Hayvanlar İle İletişimi

Uyanık ve zeki kişilikleri ile her daim hareketli kalmaktan zevk alan Devon Rex kedisi, çocuklu aileler için oldukça ideal bir kedi türü olarak gösterilmektedir. Her daim çocuklar ile iç içe olan yapısı, onlar ile saatlerce vakit geçirebileceğini göstermektedir. Etkileşimli oyunlar ve ev içerisine koşuşturmalardan büyük zevk aldığı bilinmektedir.

Devon Rex kedisi çocuklar ile iyi bir iletişim kurabildiği gibi diğer evcil hayvanlarla da oldukça dost kalabilmektedir. Özellikle köpekler ile bir hayli iyi anlaşabilen bu kedi türü kedilerle de iyi bir arkadaşlık kurabilmektedir. Ancak ilk karşılaşmalarda ebeveynler  tarafından her daim kontrollü olmanızda fayda olacaktır.

Devon Rex Kedisi


Devon Rex Kedisi Özellikleri

  • Tamamen insan odaklı kişiliği ile bilinen Devon Rex kedisi bitmek bilmeyen enerjisi ile her daim hareketli olmaktan mutluluk duymaktadır.
  • Devon Rex oldukça ilginç görünümü ile son zamanlarda tüm dünyada hızla yayılmayı başarmıştır.
  • Yoğun iş temposunda çalışan aileler için uygun bir kedi türü olmadığı söylenmektedir.
  • Devon Rex kedisi muazzam tüy yapısı ile adeta bir kadifeyi andırdığı söylenmektedir.
  • Zeki, çevik ve akıllı kişiliği ile interaktif oyunlar oynamaktan ayrıca yeni şeyler öğrenmekten büyük zevk alan Devon Rex kedisi evinizin en sevimli dostu olacağa benziyor.

Önerilen İçerik: Kedi Türleri ve Özellikleri

NeOldu.com / Hayvansever

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.