Ekonomik ve Sağlıklı En İyi 10 Detoks Suyu Tarifi!

Sağlıklı bir yaşam için uygulanması gereken en iyi detoks tariflerini bu içeriğimizde listeledik. İşte tamamen bitkisel ürünlerden oluşan detoks tarifleri.
Ekonomik ve Sağlıklı En İyi 10 Detoks Suyu Tarifi!

Detoks Suyu Tarifleri

Cilt sağlığı ve kilo problemi başta olmak üzere vücudumuz için birçok faydası bulunan detoks tariflerini sizler için sıraladık. Bu içeriğimizde tamamen doğal ürünlerle oluşturulan sağlıklı ve ucuz detoks tarifleri veriyoruz. Ayrıca detoksun ne olduğu ve konu hakkında merak edilen soruların cevaplarını aşağıda bulabilirsiniz.

Detoks Suyu Listesi

SıraBesinlerUygulama
1Limonlu Suİçilerek
2Çilek Suyuİçilerek
3Salatalık Suyuİçilerek
4Karpuz Suyuİçilerek
5Zencefil Detoksuİçilerek
6Tarçın Elma Suyuİçilerek
7Portakal Detoksuİçilerek
8Elma, Salata ve Frambuaz Detoksuİçilerek
9Kırmızı Meyve Detoksuİçilerek
10Yeşil Sebze Detoksuİçilerek

İşte birbirinden sağlıklı ve bir o kadar da ekonomik detoks tarifleri;

1. Limonlu Su

Doğal Detoks Tarifleri

Bir sürahi içine su doldurun, daha sonra suyun içine taze nane ve büyük limon dilimleri ekleyin. Bir süre buzdolabında beklettikten sonra içebilirsiniz. Her zaman rahatlıkla yapabileceğiniz bu tarifi her gün muhakkak tekrarlayın.

2. Çilek Suyu

Doğal Detoks Tarifleri

Çileği çok seviyorsanız bu tarif tam size göre çünkü hem tatlı ihtiyacınızı giderecek hem de içerisinde bulundurduğu minarelerle size güç verecektir. Kalori bakımdan düşük olan çilek suyunu evinizde yapmak çok basit. Çilekleri büyük bir şekilde kestikten sonra kase içine atın ve üzerine biraz su ilave edin. Robottan geçirin ve çilek suyunuz hazır. Karışımı püre şeklinde içebilirsiniz.

3. Salatalık Suyu

Doğal Detoks Tarifleri

Sabah kalktığınızda güne iyi şekilde başlamanın en iyi yollarından biri kaliteli besinler tüketmektir. Sağlıklı bir cildin en iyi tercihi salatalık olabilir. Sürahinin içine suyu ekledikten sonra içine limon, salatalık, biraz da nane eklediniz mi sağlık dolu detoks suyunuz hazırdır. Bu karışımı buzdolabında bir süre bekledikten sonra içmeniz gerektiğini unutmayın.

Salatalık gibi çok sağlıklı besinlerle yapabileceğiniz yemeklere "En Sağlıklı Sebze Yemekleri" adlı içeriğimizden ulaşabilirsiniz.

4. Karpuz Suyu

Doğal Detoks Tarifleri

Sürahiye su koyup ardından karpuz dilimlerini ilave edin. Arzu ederseniz karpuzun çekirdeklerini çıkarıp sonrada ekleyebilirsiniz. Çilek tarifinde yaptığımız gibi dilerseniz karpuzu robottan geçirip püre şeklinde de kullanabilirsiniz. Hazırladığımız karışıma nane yaprağı ve limon da ilave edebilirsiniz.

5. Zencefil Detoksu

Doğal Detoks Tarifleri

İltihap söktürücü özelliği bulunan zencefil, sindirim sisteminize yardımcı olacaktır. Gaz ve yağ yakımını artıran zencefil, etkili bir detoks yiyeceğidir. Zencefil detoks suyu için yarım zencefilin üstüne limon ve su eklemelisiniz.

6. Tarçın Elma Suyu

Doğal Detoks Tarifleri

Elmanın sağlığınıza olan katkılarını anlatmamıza gerek yok sanırım. Kendisi başlı başına detoks besinidir. Elmaları dilimledikten sonra çubuk tarçınları ilave edin ve üstüne biraz su ekleyin. Buzdolabında bekledikten sonra içebilirsiniz.

7. Portakal Detoksu

Doğal Detoks Tarifleri

İçerisinde C vitamini deposu olan portakal tam bir detoks besinidir. Biraz suyun içerisine portakalları dilimleyin. İsterseniz içerisine nane, maydanoz ve salatalık dilimleri de ilave edebilirsiniz.

8. Elma, Salata ve Frambuaz Detoksu

Doğal Detoks Tarifleri

Elma ve salatalığı dilimleyerek bir miktar suya ilave edin. Üzerine frambuaz ve limon dilimlerini ekleyin. Bir süre beklettikten sonra tüketebilirsiniz.

9. Kırmızı Meyve Detoksu

Doğal Detoks Tarifleri

Bu detoks suyu oldukça lezzetli ve basit bir yapılışa sahiptir. Ayıkladığınız nar ve parçalara böldüğünüz elmayı mutfak robotundan geçirin. Dilerseniz biraz sulandırabilirsiniz.

10. Yeşil Sebze Detoksu

Doğal Detoks Tarifleri

Salatalık, nane, ıspanak ve maydanozu robottan geçirdikten sonra içine bir litre su ekleyin. Ardından limon ekleyerek suya ilave edin.


En İyi Detoks Ürünleri Listesi

SıraÜrünlerEtkisineoldu Puanı
1L'Oréal Paris Saf Kil Detoks MaskesiCildi Pürüzsüzleştirir10/9.7
2Akzer Formmix Detoks ÇayıCildi Besler10/9.8
3John Frieda Besleyici Detoks ŞampuanıSaçları Parlatır10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Detoks
Ürünü Markaları
Aradığın
Fiyatları Gör

Detoks Ürünleri

İçeriğimizin bu kısmında detoks yaparken kullanabileceğiniz ürünlerden bahsedeceğiz. İşte en iyi detoks ürünleri.

1. L'Oréal Paris Saf Kil Detoks Maskesi

Detoks Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Loreal
Detoks Maskesi
Aradığın
Fiyatı Gör

Kil ve kömür bileşenleri ile oluşturulan Loreal Paris detoks maskesi, tüm cilt tipleri için uygun olup kısa zamanda cildinize parlaklık kazandırır. Bu detoks maskesi ile cildin üzerinde biriken makyaj kalıntılarını, siyah noktaları ve cilt yağlanmasını temizleyebilirsiniz. Loreal Paris detoks maskesi düzenli kullanımda gözenekleri açarak cildin nem kazanmasını sağlar.

2. Akzer Formmix Detoks Çayı

Detoks Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
Akzer
Detoks Çayı
Aradığın
Fiyatı Gör

Akzer detoks çayı sayesinde vücutta biriken gereksiz kiloları kısa sürede atabilirsiniz. Cilt üzerinde de etkisi bulunan bu bitki çayları, cildinize parlaklık ve pürüzsüzlük kazandırır. İçerisinde birçok bitkinin yer aldığı Akzer detoks çayı, bağışıklığı düzenleyerek sağlıklı bir yaşam imkanı sunar.

3. John Frieda Besleyici Detoks Şampuanı

Detoks Ürünleri

Amazon
Fiyatını Gör
John Frieda
Detoks Şampuanı
Aradığın
Fiyatı Gör

Yıpranmış saçlara detoks etkisi yaparak besleyen ve hacim kazandıran John Frieda detoks şampuanı, saç köklerine de etki eder. Yıpranmış saçların onarılmasını sağlayan bu detoks şampuanı içerisinde avokado özünü barındırıyor.

Detoks Suyu Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

Doğal Detoks Tarifleri

Sağlıklı bir detoks için yapılması gerekenleri ve en iyi detoks suyu önerilerini sizlere sunduğumuz bu içeriğimizde detoksa başlamadan önce merak edilen ve sıkça sorulan soruları da cevapladık. İşte detoks suyu hakkında sıkça sorulan sorular.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
Detoksun FaydalarıDetoksta Dikkat Edilmesi Gerekenler

Detoks Nasıl Yapılır?

Detoks uygulamasındaki amaç vücuttaki toksinlerden arınmak olmalıdır. Bu sebeple et ve et ürünleri kesinlikle diyet süreci boyunca tüketilmemelidir. Detoks tamamıyla sebze ve meyvelerden oluşmalıdır. Ancak bazı detoks karışımlarında yoğurt, kefir ve balık gibi hayvansal ürünler ve bazı kabuklu yemişlerde yer alabilir.

Detoks Ne Kadar Sürer?

Sağlam bir detoks yapmak isteyenlerin sadece sebze ve meyve kullanarak hazırladıkları detoks suları 1 gün boyunca kullanılmalıdır. Bu süre en fazla 3 güne çıkabilir. Ancak kesinlikle üç günden daha fazla sebze ve meyve deposu olan detokslar tüketilmemelidir. Bunun sebebi ise vücudun ihtiyacı olan B12, demir ve kalsiyum gibi önemli besinlerin eksikliğinin vücuda zarar verecek olmasıdır.

Detoksu Kimler Yapabilir?

Hamileler, kronik rahatsızlığı olanlar, şeker hastaları, insülin kullananlar ve gelişme çağında olan çocukların detoks kullanımı kesinlikle uygun değildir. Ayrıca metabolizması düzgün çalışmayanların da detokstan uzak durması tavsiye ediliyor.

Ne Zaman Detoks Yapılmalıdır?

Detoks bilindiğinin tam aksine enerjisi düşük bir doğal ilaç olup zorlu günlerde kullanımı tercih edilmemelidir. Yoğun günlerinizde vücuttaki toksin seviyesinin artacağını da göz önüne alırsak detoks tüketimi için en uygun gün, iş ve hayat stresinden uzakta, dinlenmekte olduğunuz günler olacaktır.

Detoks Vücuttaki Yağları Yakar Mı?

Detoks ile ilgili yanlış bilinenlerden biride detoksun bir zayıflama yöntemi olarak düşünülmesidir. Ancak detoks vücuttaki asitleri yok ederek biriken ödemlerin atılmasını sağlar. Vücuttaki kilo kaybı yağlardan değil biriken ödemlerden eksilmiş olur.

UYARI !

İçeriğimizde yer alan yazılı ve görsel içerikler farklı kaynaklardan derlenerek oluşturulmuş, öneri ve bilgilendirme yazısıdır. Kesin teşhis ve tedavi niteliği taşımamaktadır.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum