Derya Şensoy Kimdir

Kamera karşısına ilk kez Doksanlar isimli dizi ile geçen Derya Şensoy, 7 Şubat 1990’da İstanbul’da dünyaya geldi.
Derya Şensoy Kimdir

Derya Şensoy Biyografisi

İstanbul’da dünyaya gelen genç oyuncu, Derya Baykal ve Ferhan Şensoy’un kızıdır. Tam adı Neriman Derya Şensoy olan genç oyuncu, lise eğitiminden sonra Amerika’ya tasarım eğitimi almak için gitti. Ardından İngiltere’de takı eğitimi aldı. Kamera karşısına ilk kez senaristliğini Birol Güven’in yaptığı Doksanlar isimli dizi ile geçti. 

2013’te yayınlanmaya başlayan Doksanlar isimli dizide Tuğba karakterini canlandırdı. Dizi, 90’lı yıllarda Türkiye’de ve dünyada yaşanan olayları, o döneme has özellikleri anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Deniz Oral, Esra Dermancıoğlu, Pelin Öztekin, Arif Erkin, Beste Bereket, Ümit Erdim ve Açelya Akkoyun yer aldı. Derya Şensoy daha sonra Çakallarla Dans: Sıfır Sıkıntı isimli filmde Mihriban karakterini canlandırdı. Film, Mihriban isimli genç bir kızın ameliyatı için kanunsuz işlerin peşine düşen Gökhan, Hikmet, Servet ve Necmi’nin yaşadıklarını komik bir şekilde anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Şevket Çoruh, Murat Akkoyunlu, Timur Acar, İlker Ayrık, Didem Balçın ve Hakan Bilgin yer aldı. 

derya-sensoy3.jpg
Derya Şensoy, 2015’te Gizli Ajanda isimli film ile Beyaz Perdeye ilk adımını atacak. İkinci kez uzun metraj bir filmde yer alan Derya Şensoy’a, Meriç Aral, Fırat Altunmeşe, Burak Tozkoparan ve Kutay Kalabalık gibi genç oyuncular eşlik edecek. Genç oyuncu Derya Şensoy, yeni sezonda Mayıs Kraliçesi isimli dizide rol almaya başlayacak. Ana karakterlerinden birini canlandıracağı dizide Şensoy’a, Yağmur Tanrısevsin, Hatice Aslan, Ahmet Olgun Sünear, Burak Hakkı, Erkan Taşdöğen ve Samet Sırmalı gibi oyuncular eaşlik etti. 

Filmleri ve Dizileri

  • 2015 - Mayıs Kraliçesi (TV Dizisi) 
  • 2015 - Gizli Ajanda (Didem) (Sinema Filmi) 
  • 2014 - Çakallarla Dans 3: Sıfır Sıkıntı (Mihriban) (Sinema Filmi) 
  • 2013 - Doksanlar (Tuğba Karaman) (TV Dizisi) 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.