Deri Çatlağı Neden Olur, Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Birçok insanın kabusu haline gelen ve vücut görüntüsünü bozan bu problemi doğal yollarla tedavi edebilirsiniz. İşte deri çatlaklarına doğal çözüm yolları.
Deri Çatlağı Neden Olur, Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Doğal Deri Çatlağı Tedavisi

Birçok insan hayatının belirli dönemlerinde deri çatlaması problemiyle karşılaşır. Özellikle bayanlar doğum sonrası deri çatlaklarından fazlasıyla yakınmaktadır.

Doğal Deri Çatlağı Tedavisi Listesi

SıraFaydasıUygulanışSüre
1Kayısı KürüPeeling15 Dakika
2Aloe Vera Jeli PeelingiMasaj10 Dakika
3Lahana, Yumurta ve Pirinç KürüMasaj15 Dakika
4Kahve Tozu PeelingiPeeling5 Dakika
5Uçucu Yağ KürüPeeling15 Dakika
6Şeker PeelingiSuyla Durulama10 Dakika
7Hint Yağı PeelingiPeeling10 Dakika
8Patates Suyu PeelingiMasaj15 Dakika
9Zeytinyağı PeelingiPeeling15 Dakika
10Kakao Yağı PeelingiMasaj10 Dakika

En İyi 10 Doğal Deri Çatlağı Tedavisi

Bu sorunu gidermek için kullanabileceğiniz doğal yöntemleri içeriğimizde bir araya getirdik. İşte deri çatlaklarını giderini doğal tedavi yöntemleri.

1. Kayısı Kürü

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Malzemeler

3-4 adet kayısı
Blendır

3-4 adet kayısıyı parçalayın ve çekirdeklerini çıkarın. Püre kıvamına gelecek şekilde blendırdan geçirin. Çatlayan yerlere sürdükten sonra 15 dakika bekleyin ve ardından durulayın. 2 günde 1 kez bu yöntemi uygulayarak başarılı sonuçlar alabilirsiniz.

2. Aloe Vera Jeli Peelingi

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Malzemeler

Aleo Vera jeli

Aloe vera özellikle ciltte bulunan esnek yapılı protein dokulara iyi gelmektedir. Taze aloe veranın dikenlerini temizleyin ve parçalayın. Herhangi bir kaşık aracılığıyla içerisindeki jeli alın. Çıkardığınız jeli yumuşayana kadar ezin. Jeli birkaç gün buzdolabında muhafaza edin. Daha sonra çatlak şikayeti olan bölgelere günde 1-2 defa uygulayın. Ek olarak hamile bayanlar gebelik süresince bu jeli kullanırsa doğum sonrası oluşabilecek çatlakları da engellemiş olacaktır.

3. Lahana, Yumurta ve Pirinç Kürü

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Malzemeler

Lahana
Yumurtanın beyazı
3 yemek kaşığı pirinç unu

Lahana ve yumurtanın beyazı, vücuttaki esnek proteinlerin tazelenmesine fazlaca etki gösterir. Pirinç unu da deriyi ölü hücrelerden temizler. Lahanadan kopardığınız bir parçayı ezip püre haline getirin. Daha sonra bir tabağın içine 3 yemek kaşığı pirinç ununu koyun. Yumurta akı ve püre haline getirilmiş lahanayı pirinç ununa ilave edin. Karışımı çatlak olan bölgeye sürün ve 15 dakika bekleyin. Sonra sabun ve su ile durulayın. Bu kürü çatlaklarınız onarılana kadar sürekli olarak kullanabilirsiniz.

4. Kahve Tozu Peelingi

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Malzemeler

1 kaşık kahve
2 kaşık aleo vera jeli

1 yemek kaşığı kuru kahveyle 2 yemek kaşığı aloe vera jelini iyice karıştırın. Karışımı çatlakların üzerine sürün ve hafifçe yayarak masaj yapın. Bu karışımı 3 günde 1 kez uyguladıktan sonra kısa süre içerisinde etkisini göreceksiniz.

5. Uçucu Yağ Kürü

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Malzemeler

Badem yağı
Kuşburnu yağı
Keten tohumu yağı
Limon yağı

Tatlı badem yağı, kuşburnu yağı, keten tohumu yağı ve limon yağını eşit miktarlarda küçük bir kaba koyun. Elde ettiğiniz yağ karışımını günlük olarak sorunlu bölgelere masajla uygulayın. Düzenli kullanımlarda çatlakların ortadan kalktığını fark edeceksiniz.

6. Şeker Peelingi

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Malzemeler

1 yemek kaşığı şeker
Limon suyu
Badem yağı

Bir yemek kaşığı şekerin içine 3-4 damla limon suyu ve badem yağını ekleyin. Karışımı iyice karıştırın. Daha sonra 10 dakika boyunca derinizdeki çatlak bölgeye sürün. Dilerseniz son olarak duş alarak bölgeyi temizleyebilirsiniz.

7. Hint Yağı Peelingi

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Malzemeler

Hint yağı
Pamuk veya kumaş

Hint yağını çatlakların bulunduğu bölgeye 5 ile 10 dakika arasında masaj yaparak uygulayın. Daha sonra bölgeyi ince bir pamuk veya kumaşla sarın. Bir süre bekledikten sonra duş alıp bölgeyi temizleyebilirsiniz. Tam olarak olumlu sonuç elde etmek istiyorsanız bu işlemi 1 ay boyunca her gün yapmanız gerekmektedir.

8. Patates Suyu Peelingi

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Malzemeler

Patates

Orta boyutta bir patatesi alıp dilim dilim doğrayın. Daha sonra çatlağın olduğu bölgeyi patatesle iyi bir şekilde ovun. Patates suyunun iyice çıkması için bastırmayı unutmayın. Su iyice çıktıktan sonra bölgeyi ılık suyla durulayın. Bu işlemi haftada 2 veya 3 kez tekrar edebilirsiniz.

9. Zeytinyağı Peelingi

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Malzemeler

Zeytinyağı

Zeytinyağını hafif bir şekilde ısıtın. Daha sonra deri çatlağının olduğu yere dökün ve ovalayın. Zeytinyağı, kan dolaşımını hızlandıracak ve hücrelerin yenilenmesini sağlayacaktır. Bu işlemi sorununuz geçene kadar devam ettirebilirsiniz.

10. Kakao Yağı Peelingi

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Malzemeler

Kakao yağı

Kakao yağı en iyi doğal nemlendiricilerden birisidir. Çatlakların yok olmasında büyük rol oynamaktadır. Kakao yağı ile deri çatlağının olduğu yerlere masaj yapın. İzlerin iyice azalmasını sağlayana kadar bu işlemi uygulayabilirsiniz.


Deri Çatlakları İçin 5 Bilimsel Tedavi Yöntemi

Deri çatlaklarını doğal yollarla onarmak mümkün olduğu gibi doktorlardan yardım alarak bazı tedavi yöntemleriyle de geçirebilirsiniz. İşte deri çatlakları için bilimsel tedavi yöntemleri...

1. Dermaterapi Yöntemi

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Dermaterapi yöntemi uzman doktorlar tarafından uygulanan ve son derece etkili olan bir deri çatlağı tedavisi yöntemidir. Bu yöntem, üzerinde 192 adet ince iğne yer alan silindir şeklinde bir aletle çatlak bölgede deri altına kanal açılarak yapılır. Bu kanallar sayesinde deri altına ve orta kısmına derinin yenilenmesini sağlayan ilaçlar uygulanır. Bu sayede derinin yenilenmesi sağlanır.

2. Karboksiterapi Yöntemi

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Kolajen oluşumu tetikleyen ve bu sayede deri çatlaklarını ortadan kaldıran bu yöntem, derinin kalınlığını arttırarak çatlaklardan arınmış yeni bir tabaka oluşmasını sağlar.

3. Pulse DYE Lazer Yöntemi

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Bir diğer çatlaklardan kurtulma yöntemi olan Pulse DYE Lazer Yöntemi henüz taze olan çatlaklar için iyi bir uygulamadır.

4. Platelet Rich Plasma Yöntemi

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Bu tedavi yönteminde hastaların kan hücreleri içerisinden özenle alınan ve cildin yenilenmesini sağlayan plateletler, serum haline getirilerek cilt çatlaklarının üzerine uygulanır. Bu sayede cilt çatlakları doğal yoldan tedavi edilir.

5. Fraksiyonel Lazer Tedavi Yöntemi

Doğal Deri Çatlağı Tedavileri

Deri çatlaklarının en yeni ve iyi tedavi yöntemlerinden biri olan Franksiyonel lazer tedavisi yöntemi, deri çatlağı üzerinde mikro gedikler açarak bu deliklerde kollajen ve epidermis oluşumunu gerçekleştirir. Bu sayede deri kendisini yenileyerek çatlaklardan kurtulmanızı sağlar.

Deri çatlaklarını bu yöntemler sayesinde tedavi edebiliriz. Fakat deri sarkması gibi bir durum varsa ne yazık ki bu yöntemler pek de etkili değil.

Deri Çatlaklarını Gideren Bakım Ürünleri

Deri çatlakları için kullanabileceğiniz doğal kürlerden ve tedavi yöntemlerinden yukarıda bahsettik. İçeriğimizin bu kısmında ise deri çatlaklarını kısa süre içerisinde onaran ürünleri inceleceğiz.

En İyi Deri Çatlağı Karşıtı Bakım Ürünleri Listesi

SıraMarkalarHacimneoldu Puanı
1Diamond Hair Scrub250 ml10/9.9
2Bioderma Atoderm Cream200 ml10/9.8
3New Essentials Kolajen Serum30 ml10/9.8
4DermaDerm SPF50100 gr10/9.7
5L'Oreal Paris250 ml10/9.8
Amazon
Fiyatlarını Gör
Deri Çatlağı
Giderici Ürünler
Aradığın
Fiyatları Gör

En İyi 5 Deri Çatlakları İçin Cilt Bakım Ürünü

Deri çatlaklarını anında giderek en iyi cilt bakım ürünlerini maddeler halinde inceledik ve listeledik. İşte çatlaklar için en iyi cilt bakım markaları.

1. Diamond Hair Scrub

deri çatlağı giderici ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Diamond Hair
Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize son zamanlarda bir hayli popüler bakım ürünü üreticisi olan Diamond Hair markasıyla başlıyoruz. Jojoba ve badem yağının besleyici yapısı sayesinde cildin besin ihtiyacını karşılayan ürün, bu sayede derinizdeki çatlakları onarıyor. Kan dolaşımını hızlandırarak daha kusursuz bir görünüme kavuşmanıza yardımcı olan scrub aynı zamanda cildi ölü derilerden arındırıyor. Bu sayede kısa süre içerisinde hem daha kusursuz hem de daha yumuşak bir cilde sahip olursunuz. Son olarak bu ürünün tüm cilt tipleri için uygun olduğunu söyleyelim.

2. Bioderma Atoderm Cream

deri çatlağı giderici ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Bioderma
Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Bioderma markasının ne kadar kaliteli bir cilt bakım ürünü üreticisi olduğunu hepimiz biliyoruz. İçerisindeki aktif bileşenler sayesinde cildin yatıştırılmasına yardımcı olan Bioderma Atoderm, ilk kullanımdan itibaren cildi nemlendiriyor. Cildin tüm besin ihtiyacını tek başına karşılayan ürün, bu sayede derilerdeki çatlakları onarıyor. Ek olarak tolerans seviyesini yükselten ürünün daha yumuşak ve dayanıklı bir cilde sahip olmamıza yardımcı olduğunu belirtelim.

3. New Essentials Kolajen Serum

deri çatlağı giderici ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
New Essentials
Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemize New Essentials markasının serumuyla devam ediyoruz. Cildinizin tekrardan gergin ve enerjik görünüme kavuşmasını istiyorsanız bu serum tam size göre. Formülündeki Hidrolize Kolojen ile cildin ihtiyacını karşılayan ürün, içeriğindeki nemlendirici takviyesi sayesinde daha yumuşak ve canlı bir yapıya kavuşmamıza yardımcı oluyor. Eşsiz formülü sayesinde cildin protein ihtiyacını karşılayan serum aynı zamanda yaşlanma belirtilerini azaltıyor. Bu sayede düzenli kullanımlarda cildinizin eski gerginliğine ve güzelliğine tekrardan kavuşabilirsiniz.

4. DermaDerm SPF50 Leke Giderici Krem

deri çatlağı giderici ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Dermaderm
Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Tamamen bitkisel içeriğe sahip olan DermaDerm SPF50 Leke Giderici Krem, ilk kullanımdan itibaren cildin doğal nem dengesini sağlıyor. İçerisindeki bitki özleri sayesinde cildin ihtiyaç duyduğu bileşenleri takviye eden ürün, bu sayede deride oluşan çatlakları onarıyor. Eşsiz formülü sayesinde cildin melanin dengesini korumasına yardımcı olan krem aynı zamanda güneşin zararlı etkilerine karşı bizi koruyor. Böylelikle daha doğal ve yumuşak bir cilde kavuşuruz.

5. L'Oreal Paris Saf Kil Detoks Maskesi

deri çatlağı giderici ürünler

Amazon
Fiyatını Gör
Loreal Paris
Bakım Ürünü
Aradığın
Fiyatı Gör

Listemizi Loreal Paris markasının detoks maskesiyle bitiriyoruz. İçeriğindeki yoğun silikat içeren saf kil sayesinde cildi fazla yağlardan arındıran maske, kısa süre kullanımda bile etkisini gösteriyor. Vitamin ve mineraller bakımından zengin içeriği sayesinde cildin besin ihtiyacını karşılayan ürün aynı zamanda mıknatıs özelliğiyle ciltteki pürüzleri kendine çekiyor. Bu sayede deriniz kurumadan ışıltılı ve yumuşak bir cilde sahip olursunuz.

Deri çatlakları neden olur?

Aşırı kilo alıp verme veya hamilelik sebebiyle derinin dermis adı verilen tabakası aşırı gerinmeye karşı çıkamaz ve deri üzerinde bazı çatlaklar oluşur. Bu çatlaklar hormonal dengeye bağlı olarak da ortaya çıkabilmektedir.

Deri çatlakları geçer mi?

Çatlayan derilerin eski haline gelmesi fizyolojik olarak mümkün değildir. Ancak bazı doğal tedavi yöntemleri ve kimyasal uygulamalar sayesinde deri çatlaklarının önlenmesi sağlanabilir. Bunun yanı sıra cildi yenileyen vitamin ve mineraller, deri hücrelerini yenileyerek çatlak derinin yerine yeni derinin üretilmesini sağlayabilir.

Deri çatlakları ne zaman beyazlar?

Deri çatlaklarının beyazlaması yani deri ile aynı renge bürünmesi aylar alan bir süreçtir. Bu sürece kadar deri çatlakları kırmızı veya pembemsi bir renkte olacak ve görüntü kirliliğine sebebiyet verecektir. Ancak doğal çatlak tedavisi yöntemleriyle bu kötü görünümden kurtulmak mümkündür.

Cilt çatlaklarına ne iyi gelir?

Cilt çatlakları bazı doğal besinler sayesinde de ortadan kaldırılabilir veya oluşan kötü görünüm büyük oranda azaltılabilir. Çay ağacı yağı, kayısı, aloe vera ve badem gibi vitamin ve mineral oranı yüksek gıdalar cilt çatlaklarına iyi gelmektedir.

Doğumdan sonra karın bölgesinde çatlak oluşur mu?

Doğum sırasında aşırı gerinme kaynaklı olarak karın bölgesinde çatlakların oluşması mümkündür. Bu çatlakları geçirmenin bazı yolları vardır.

Gebelikte oluşan çatlaklar geçer mi?

Gebelik sırasında vücudun bazı yerlerinde çatlakların oluşumu gayet normaldir. Genellikle basen ve karın bölgesinde oluşan çatlakları doğal tedavi yöntemleri ile ortadan kaldırabilirsiniz. Ayrıca ılık su ile duş almak ve masaj yapmak, derinin güçlenmesini sağlayarak gebelikte oluşan çatlakları en aza indirir.

Karın bölgesinde çatlaklar neden olur?

Aşırı kilo almak veya hızlı kilo vermek karın bölgesinde oluşan çatlakların başlıca nedenleridir. Ayrıca hamilelik dönemlerinde de karın bölgesinde çatlaklar meydana gelmektedir.

Vücut çatlakları nasıl önlenir?

Bol su tüketimi, düzenli beslenme, yağlı yiyeceklerden uzak durmak ve vitamin takviyesi kullanmak vücut çatlaklarını önlemeye yardımcı olur. A vitamini derinin yenilenmesi ve cildin güzelleşmesi için doğal bir destektir. A vitamini deposu ürünlerini cilt çatlaklarını önlemek amacıyla kullanabilirsiniz.

<

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum