Depremde Hayat Kurtaran Yatak Üretildi

En ölümcül doğa olaylarının başında gelen depremler konusunda her geçen gün artan önlemler arasında anti-deprem yatak üretildi.
Depremde Hayat Kurtaran Yatak Üretildi

İlk insanoğlundan bugüne kadar insanların en büyük düşmanlarından biri depremlerdir. Bu depremler, çok eski zamanlarda da şimdilerde de can almaya devam ediyor. Bunun sebebi ise ansızın gelmesidir.

anti-deprem-001.jpg

İnsanoğlu kendini geliştirdikçe depremle mücadele etmeyi öğreniyor. Günümüzde deprem konusunda bilinçlendirilen ve teknolojik imkanlar sayesinde geliştirilen ekipmanlarla kişiler depreme karşı hayatta kalmayı başarıyor. Bu tedbirlerin en başında oturulan ev geliyor. Özellikle son zamanlarda yapılan binaların ilk önceliği depreme karşı dayanıklı olması. 

deprem-yatagi.jpg

Deprem şiddetine göre yıkıcı oluyor. Bu şiddetten dolayı depreme karşı dayanıklı olan yapılar da kimi zaman ciddi zarar görüyor, kimi zaman da yıkılıyor. En önemlisi de depremin sizi nerede, nasıl yakaladığıdır. En çaresiz kalınan durum şüphesiz gece uyku esnasında yakalanılan depremdir. Gece 2-5 arasında meydana gelen depremlerin ölüm oranı oldukça yüksektir. Depremlerde ölüm riskinin yüksek olduğu uyku sırasında sizleri koruması için Çinli girişimci Wang Wenxi özel tasarıma sahip bir yatak üretti.

deprem-erzak.jpg

Wenxi'n tamamen çelikten oluşturulduğu anti-deprem yatak, deprem başladığı sırada sensörler yardımıyla saniyeler içerisinde kişiyi kutunun içerisine çekiyor. En yıkıcı depremlere karşı yapılan testlerden dahi tam puan alan bu anti-deprem yatak, içerisinde temel yaşam desteği (su, oksijen maskesi, yiyecek tıbbi destek vb.) ekipmanları da bulunuyor. 

depremden-korunma-002.jpg

Günlerce güvende kalabilecek şekilde tasarlanan anti-deprem yatak üzerinde hala bazı sorunlar çözülmüş değil. Bu sorunların başında yatakta otururken deprem olursa yaşanabilecek sakatlanmalar, depremden sonra kutunun içerisinden nasıl çıkılacağı geliyor. Bu sorunlara çözüm bulunduğu takdirde anti-deprem yatak piyasaya sürülecek.

 

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.