Denton'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Denton ABD Teksas Eyaleti'nin köklü merkezlerinden biridir. Kent tarihi ve turistik açıdan da değerli mekanlarla doludur. İşte, Denton'un gezilecek görülecek yerleri...
Denton'da Gezilip Görülmesi Gereken Yerler

Denton Kenti Adliye Sarayı

1896 yılında kullanıma açılan kent adliyesi, yaklaşık 810 metrekare genişliğindedir. Romanesk ve Barok mimari tarzlarında oluşturulan nadide yapı, dönemin en meşhur mimarlarından Wesley Clark Dodson tarafından dizayn edilmiştir. Hickory Caddesi'nde bulunan tarihi adliye sarayı kentin en değerli sembolüdür. Denton gezi rehberinize kentin görkemli tarihi adliye binasını eklemeyi unutmayın.

denton-eski-adliye-sarayi.jpg

Bayless Selby Müze Evi

bayless-selby-muze-evi.jpg

19. yüzyılın sonlarında inşa edilen ev, 'Queen Anne' mimari tarzını yansıtmaktadır. Batı Mulberry Caddesi'nde bulunan kurum, Denton'un ilk tarihi müze evi olarak önemlidir. Geçtiğimiz yıllarda kapsamlı bir restorasyon süreci yaşayan Bayless Selby Müze Evi'nde 19. yüzyıl mobilyaları dahil olmak üzere yemek odası, müzik odası, Viktorya tarzı avizeleri, yine Viktorya tarzı duvar kağıtları, porselen, oyuncak gibi aksesuarlar sergilenmektedir. Ayrıca evin çevresi mükemmel bir Viktorya tarzı bahçe ve gül bahçesi ile süslenmiştir. Bu alan kesinlikle Denton'un gezilecek tarihi yerlerinden biridir.

Lewisville Gölü

lewisville-golu.jpg

1948 ve 1955 yılları arasında inşa edilen Lewisville Gölü tam 10 km uzunluğa ve 120 kilometrekarelik dev alana sahip olan bir rezervuar gölüdür. En derin noktası 20 metreye ulaşmaktadır ve ilk etapta birçok rezervuar gölü gibi taşkınları önlemek amacıyla oluşturulmuştur. Deniz seviyesinden 159 metre yükseklikte bulunan göl birçok farklı amaca hizmet etmektedir. Piknik, kamp, balıkçılık, doğa yürüyüşü, bisiklet gibi aktivitelerin yoğun şekilde yapıldığı göl, Denton seyahatinizin ilk duraklarından olmalı.

Eski Alton Köprüsü

eski-alton-koprusu.jpg

Hiskory Deresi üzerinde bulunan tarihi Alton Köprüsü, 1882 ve 1884 yılları arasında inşa edilmiştir. 44 metre uzunluğundaki köprü, beton ve çelikten yapılmıştır. 1988 yılında Amerikan Ulusal Tarihi Yerleri listesine eklenen meşhur köprü, kentin sembollerinden biridir. Denton'un turistik yerleri arasında bulunan Eski Alton Köprüsü, 2001 yılında kullanıma kapanmış ve yalnızca turizm için hizmet vermeye başlamıştır. Denton seyahatinizde kentin en önemli yapılarından biri olan köprüyü mutlaka görmelisiniz.

Küçük Orman Şapeli

kucuk-orman-sapeli.jpg

1939 yılında bölgeye gelen insanların dua etmelerini sağlamak için inşa edilmiş küçük bir ibadethanedir. Şapelin içinde birçok sanatsal çalışmalarla yanaşı mükemmel vitray pencerelere sahiptir. Lady Eleanor Roosevelt'e adanan tarihi ibadethane meşhur mimar O'Neil Ford tarafından dizayn edilmiştir. Aydınlatmaları, taş işlemeleriyle harika bir görüntü oluşturmaktadır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.