Ağız ve Diş Sağlığını Koruyan 2024'ün En İyi 5 Köpek Maması

Diş ve diş eti sorunları olan köpekler için en iyi oral maması markaları, çeşitleri ve fiyatları..
Ağız ve Diş Sağlığını Koruyan 2024'ün En İyi 5 Köpek Maması

Diş sağlığı, evcil hayvanınızın genel sağlığının korunması açısında oldukça önemlidir ve diş problemleri birçok kez diğer sağlık sorunlarına neden olabilir. Köpek ebeveyni olarak patili dostunuzun ağzını sağlıklı tutmak için diş ve diş etlerinin yılda en az bir kez veteriner hekim tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir.

Genellikle ağız kokusu, kırık veya oynayan dişler, renksiz ve tartar kaplı dişler, anormal çiğneme, salya akıtma, ağızda yiyecek bırakma, ağızda kanama, iştahsızlık, ağız etrafında şişlik ve ağrı gibi birçok semptomlarla kendini göstermekte olan dental sorunlar; kırık dişler, peridontal hastalıklar, apseler, enfeksiyonlar, kist veya tümörler, kırık çene, damak kusurları, maloklüzyon veya ısırıklara bağlı olarak meydana gelebilmektedir.

Köpeğinizde yukarıda belirttiğim gibi olası bir semptoma rastlamanız durumunda derhal veteriner kontrolüne götürmeniz gerekmektedir. Tüm bunların yanında köpeğinizin ağız ve diş sağlığı destekleyen kaliteli mamalarla beslenmeniz oldukça önemli bir konu. Köpeğinizin ağız ve diş sağlığını olumlu yönde etkileyen, sağlıklı bir diş yapısına sahip olmasına katkıda bulunan en iyi ağız ve diş hassasiyeti köpek mamalarını sıraladım.

En İyi Dental Köpek Maması Listesi

SıraMarkaIrk/Yaşneoldu Puanı
1Royal Canin Dental CareKüçük/Yetişkin10/9.8
2Hills Orta/Yetişkin10/9.9
3Bosch GoodiesOrta/Yetişkin10/9.5
4Nutri CaninTüm Irk/Yaş10/9.7
5N&D OceanTüm Irk/Yetişkin10/9.9
Petzzshop 
Fiyatlarını Gör
Petzzshop
 Fiyatlarını Gör
HepsiBurada 
Fiyatlarını Gör

En İyi Dental Köpek Maması Tavsiyesi

Omega 3, Omega 6 ve kalsiyum açısından zengin en iyi ağız ve diş sağlığı köpek mamaları:

1. Royal Canin

agiz-ve-dis-sagligini-koruyan-kopek-mamalari.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Royal Canin Mini Dental Care Yetişkin Köpek Maması, diş ve diş eti problemi olan köpekler için özel olarak üretilmiştir. Klinik araştırmalar sonucunda düzenli kullanılması durumunda %69'a kadar tartar oluşumunu azalttığı kanıtlanan bu ürün, köpeğinizin dişlerini çiğnerken hafifçe ovalayan özel bir dokuya sahiptir. Adeta her öğünde diş fırçalama etkisi sağlamak için belirli bir boyut, şekil ve dokuya sahip bir kibble ile yapılan Royal Canin Dental Care aynı zamanda kalsiyumu tutacak ve tartar oluşumunu sınırlamaya yardımcı olan kalsiyum şelatörlerine sahiptir. Küçük cins köpeklerin iyi diş hijyenini sürdürmelerine yardımcı olmak için beslenme açısından dengeli bir diyet imkanı sunan Royal Canin Mini Dental Care Yetişkin Köpek Maması, 10 kg'a kadar köpekler için kullanıma uygundur.

2. Hill's

agiz-ve-dis-sagligini-koruyan-kopek-mamalari-001.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Hills Tavuklu Orta Irk Yetişkin Köpek Maması , diş ve diş eti hassasiyeti olan 1-6 yaş arası köpeklerde ağız sağlığını korumak için özel bir formüle sahiptir. Aynı zamanda yağsız kas ve sağlıklı hayati organları desteklemek için formüle edilen bu ürün, klinik olarak kanıtlanmış antioksidanlar, yağsız proteinler ve omega 3 yağ asitlerine sahiptir. Tüm bunların yanında dengeli sodyum ve fosfor seviyeleri ile hayati organları korurken aynı zamanda köpeğinizdeki yağsız kasları desteklemek için yüksek kaliteli proteinler içermektedir. Optimum besin emilimi için sindirimi yüksek bileşenlerden oluşan Hills Tavuklu Orta Irk Yetişkin Köpek Maması , özellikle yaşa bağlı olarak giderek artış gösteren diş hastalıkları, eklem ve kemik hastalıklarını en aza indirgemek için özel bir içeriğe sahiptir.

3. Bosch

agiz-ve-dis-sagligini-koruyan-kopek-mamalari-002.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Bosch Diş Sağlığı Köpek Ödülü Bisküvisi, diş ve diş eti problemi olan köpekler için özel olarak üretilmiş bir çeşit köpek ödül mamasıdır. Dişleri temizlediği ve sağlıklı diş etlerini desteklediği klinik olarak kanıtlanmış olan bu ürün, benzersiz bir şekle dişleri temizlemeyen ve nefesi ferahlatmaya yardımcı olan sert bir dokuya sahiptirler. İçeriğindeki aromasıyla köpeklerin severek tüketeceği Bosch Dental Care Diş Sağlığı Köpek Ödülü Bisküvisi, dental problemi olan köpekler için gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.

4. Nutri Canin

agiz-ve-dis-sagligini-koruyan-kopek-mamalari-003.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

Nutri Canin Tahılsız Somon ve Ördekli Köpek Konservesi, kuru mama çiğnemekte zorluk yaşayan veya diş ve diş etlerinde ki problemlerden dolayı kuru mama tüketemeyen köpekler için harika bir ıslak konserve köpek mamasıdır. İçeriğinde %50 ördek, %26 ördek sosu, %15 somon, %8 tatlı patates ve mineralleri barındıran bu ürün, 1-7 yaş arası yetişkin köpeklerin tüketimine uygun olarak hazırlanmıştır. Tüm köpek ırklarının severek tüketeceği Nutri Canin Tahılsız Somon ve Ördekli Köpek Konservesi, soslu parçalı et kıvamıyla patili dostunuzun midesini bayram ettireceğe benziyor.

5. N&D Ocean

agiz-ve-dis-sagligini-koruyan-kopek-mamalari-004.webp

Petzzshop
Fiyatını Gör
Petzzshop
Fiyatını Gör
HepsiBurada
Fiyatını Gör

N&D Ocean Alabalıklı ve Somonlu Köpek Konservesi, AAFCO Köpek Maması Besin Profilleri tarafından belirlenen beslenme seviyelerini karşılamak için formüle edilmiştir. Özellikle diş hassasiyeti olan köpeklerin tüketimine uygun olan bu ürün, son derece yumuşak taneli yapısıyla hemen her ırkın rahatlıkla çiğneyebileceği şekilde hazırlanmıştır. ND ıslak köpek mamaları arasında yer alan Ocean Alabalıklı ve Somonlu Köpek Konservesi, içeriğimde hem köpeğinizin kemik yapısına, hem cildine hem de vücut fonksiyonlarına iyi gelecek alabalık, somon, morina, ringa balığı, tatlı patates, karides, ringa yağı, A vitamini, D3 vitamini, E vitamini ve L-Karnitin bulundurmaktadır.


Benzer Tavsiye Önerileri
En İyi Köpek Maması MarkalarıKöpek Mama ve Su Kabı Modelleri

Hangi köpekler diş eti sorunları daha yatkın?

Kötü ağız hijyeni tüm köpeklerde diş eti enfeksiyonu riskini artırır ve bu özellikle küçük ırk köpekler için geçerlidir. Çenelerinin küçük olması nedeniyle diş eti hastalığına daha yatkındırlar ve bu da dişlerin aşırı zarar görmesine neden olur. Diş hastalığından daha fazla muzdarip olan küçük ırklar arasında; chihuahua, maltase, pug, shih tzu, yorkshire teriyer velhasa apsos yer almaktadır.

Köpeklerde diş eti hastalığının belirtileri nelerdir?

Köpek sahipleri için diş eti hastalığının erken belirtilerini fark etmek zor olabilir ve fark edildiğinde hastalık ilerlemiş olabilir. Köpeklerde diş eti hastalığının en yaygın belirtileri arasında:

Oyuncaklarla çiğnemeye veya oynamaya karşı ilgi kaybı
İştah veya kilo kaybı
Yiyecek konusunda daha titiz olmak
Su kabında veya çiğneme oyuncaklarında kan
Kızarık veya şişmiş diş etleri
Diş eti kanaması
Ağız kokusu
Ağzın bir tarafıyla çiğnemek
Hapşırma ve burun akıntısı diş enfeksiyonu belirtisi olabilir.

Köpekler neden diş eti hastalığına yakalanır?

Diş eti hastalığı, köpekleri insanlara benzer şekilde etkiler. Tükürük, yiyecek ve sıvılar bir köpeğin ağzında birleştiğinde, bakterilerin büyümesi için ideal koşulların yaratılmasına yardımcı olurlar. Bu bakteri diş çürümesine ve diş eti hastalığına neden olan plak oluşturur.

Köpekler, diş eti hastalığından insanlardan daha fazla muzdariptir çünkü ağızlarında daha fazla alkali bulunur ve bu da plak oluşturan bakterilere yol açar. Bakteriler, diş minesini yok eden asitleri üretmek için yiyeceklerde bulunan şekeri kullanırlar. Yüksek düzeyde şeker içeren yiyecekler, diş minesinin daha hızlı parçalanmasına yardımcı olur ve bu da sonunda diş yüzeyinde bir boşluk (veya delik) oluşmasına neden olur.

Diş eti hastalığının farklı formları vardır. Ağız içindeki bakteriler diş etlerinin iltihaplanmasına neden olur ve diş eti hastalığının bu hafif formu Gingivitis olarak bilinir. Diş eti iltihabı diş etlerinin kızarmasına, şişmesine ve kanamaya neden olur.

Diş eti iltihabı tedavi edilmediğinde daha ciddi bir periodontal hastalığa dönüşebilir. Bu, dişleri destekleyen ve onları yerinde tutan dokuları etkiler. Diş eti iltihabı birçok kişi tarafından Periodontal hastalığın ilk aşaması olarak kabul edilir.

Köpeklerde sağlıksız diş etleri nasıl tedavi edilir?

Ağız kokusu, kırık veya oynayan dişler, renksiz ve tartar kaplı dişler, anormal çiğneme, salya akıtma, ağızda yiyecek bırakma, ağızda kanama, iştahsızlık, ağız etrafında şişlik ve ağrı gibi semptomlara sahip köpeklerin veteriner hekim tarafından kontrol edilmesi gerekmektedir. Köpeklerde sağlıksız diş eti sorunlarının tedavisi için: Anti-inflamatuar ağrı kesici, gargara, antibiyotikler ve diş temizliği sıklıkla tercih edilmektedir.

Köpek gargarası ne işe yarar?

Köpek gargarası, bir köpeğin ağız sağlığını iyi durumda tutmak için kullanılabilir. Köpekler için özel olarak formüle edilmiştir, böylece yutulması güvenlidir.Köpek gargarası, bakterileri en aza indirmede, nefesi iyileştirmede ve kalıcı plak oluşumunu ortadan kaldırmada yardımcı olur.

Köpeklerde diş ağrısı için anti-inflamatuar ağrı kesici ne işe yarar?

Bir veteriner, diş eti enfeksiyonunun neden olduğu herhangi bir ağrı ile başa çıkmak için steroid olmayan anti-inflamatuar ilaçlar reçete edebilir. Anti-inflamatuar ilaçlar ve antibiyotikler, gerekli herhangi bir ameliyattan sonra büyük olasılıkla tercih edilmektedir.

Köpeklerde diş ağrısı için antibiyotik nasıl kullanılır?

Köpeklerde diş eti problemlerine karşı kullanıcılacak olan antibiyotikler, kesinlikle veteriner tarafından reçete edilmiş olmalıdır. Antibiyotikler diş enfeksiyonu, özellikle periodontal hastalık nedeniyle oluşabilecek diş apseleri ile savaşmak için kullanılabilir. Şiddetli diş hastalığı olan köpeklere genellikle diş temizliğine kadar olan günlerde ve sonrasında antibiyotik verilir.

Köpekler için diş temizliği nasıl yapılır?

Diş temizliği, plak ve tartar oluşumunu gidermek için daha ciddi bir prosedürdür. Dişleri güvenli bir şekilde temizlemenin ve çıkarmanın tek yolu bu olduğundan, bir köpeğin anestezi altına alınmasını gerektirir. Anestezi altındayken bir veteriner, dişleri ve kemikleri etkileyen diğer sorunları ortaya çıkarabilecek röntgen çekebilir. Bu, periodontal hastalığın teşhisinde önemlidir, semptomların çoğu diş eti çizgisinin altında gizlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.