Denizdeki Navigasyonunuz; OnCourse Goggles

Teknoloji geliştiricileri açık denizlerde kaybolma riskine karşı deniz navigasyonu üretti.
Denizdeki Navigasyonunuz; OnCourse Goggles

Yüzmek sağlıklı bir spor olmanın yanında aynı zamanda eğlenceli bir aktivitedir. Ancak yüzmek için denizin açıklarını tavsiye edenler kaybolma riskiyle karşı karşıya. Bu tehlike üzerine düşünen geliştiriciler deniz gözlüğü ile birleşik navigasyon üretti.

Açık denizde yüzerken yönünüzü kaybetme riskiniz vardır. Denizde yön kaybetmeye karşı çeşitli teknikler olsa da panik anında bu tekniklerin hiçbirini uygulayamazsınız. Ancak üretilen yüzme gözlüğü sayesinde artık kaybolmanız imkansız bir hal alacak.

OnCourse Goggles adını alan cihaz aslında bir yüzme gözlüğü. Bu deniz gözlüğü siz yüzerken nereye gittiğinizi ve nereye dönmeniz gerektiğini size bildiriyor.OnCourse Goggles

Akıllı yüzme gözlüğü olarak da adlandırılan OnCourse Goggles içerisinde pusula, ivme ölçer ve mikroişlemci barındırıyor. Sistemin çalışması ise çok basit bir şekilde işliyor. Denize girmeden önce gitmek istediğiniz yöne bakıp gözlük üzerindeki tuşa basmanız yeterli oluyor. Gözlük navigasyonu kendini o yöne doğru kilitliyor.

OnCourse Goggles

Gözlüğün cam kısmında iki adet LED bulunan OnCourse Goggles sizin belirttiğiniz yöne doğru yüzüp yüzmediğinizi kontrol ediyor. Eğer ilk baştaki yöne doğru yüzmüyorsanız gözlük camındaki iki LED size kırmızı ışık ile uyarı veriyor. Doğru yöne doğru yüzmeye başladığınızda ise ışıkların rengi yeşil oluyor.

Kikstarter üzerinden destek bekleyen proje beklediği bağışa ulaşacağı takdirde 2016’nın yaz aylarında raflardaki yerini alacak. OnCourse Goggles’ın fiyat etiketi ise 200 dolar olacak.

 

OnCourse Googles Nasıl Çalışıyor?

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.