Denizin ve Güneşin Çocuklara Bebeklere Faydaları

Çocuğunuzu denize götürmüyorsanız ya da güneşe çıkartmıyorsanız bir kez daha düşünün. Aşağıda güneşin ve denizin ne kadar faydalı olduğunu anlayacaksınız.
Denizin ve Güneşin Çocuklara Bebeklere Faydaları

Deniz ve Güneşin Çocuklara Faydaları

Uzmanlar çocuklar için deniz, kum ve güneşin gelişimleri açısından çok yararlı olduğunu dile getirerek imkanlar dahilinde çocukların denize götürülüp mutlaka güneşe de çıkartılmaları gerektiğini vurguladılar. Çocukların evde bilgisayar başında tatillerini geçirmek yerine deniz, kum ve güneşle iç içe bir tatil geçirmeleri onlara olumlu katkılar sağlayacaktır.

İşte güneşin ve deniz suyunun çocuklara faydaları;

1. D Vitamini Sağlar

Deniz ve Güneşin Çocuklara Faydaları

D vitamini böbrek ve bağırsaklardaki kalsiyum emilimini uyarır. Çocukların gelişimi için son derece önemli olan D vitamini güneşte bol bulunur. Çocuklarınızı güneşe çıkarmanız çok önemlidir. D vitamini ilaçlarından bile etkili olan ve tamamen doğal D vitamini güneştir.

2. Kan Akışı Artar

Deniz ve Güneşin Çocuklara Faydaları

Çocuklarınızla kumsalda oyun oynayın. Özellikle henüz yüzemeyen küçük çocuklar için kumsalda oynamak çok yararlıdır. Deniz kumu çocuklar için çok faydalıdır. Islak kumda çocuklarınıza yürüyüş yaptırın.

Böylelikle kan damarlarının genişlemesini ve kanı yukarı doğru pompalayarak kan akışının artmasını sağlamış olursunuz. Ayrıca sadece çocuklarınız için değil yetişkinlerde de görülen romatizma ve kireçlenmeye de deniz kumu çok faydalıdır.

3. İsiliğe ve Tahriş Olmuş Bölgelere İyi Gelir

Deniz ve Güneşin Çocuklara Faydaları

Deniz ferahlamanın yanında şifa kaynağıdır aynı zamanda. Deniz suyu geçmişten bugüne tıpta da kullanılmaktadır. Bebeklerinizi denize sokun. Özellikle isiliğe karşı, bez kullanan bebeklerde tahriş olmuş bölgelerin iyileşmesine yardımcı olur.

4. İzleri Yok Eder

Deniz ve Güneşin Çocuklara Faydaları

Deniz suyu yaralara ve alerjik reaksiyonların oluşturduğu izlere çok iyi gelecektir. Ayrıca egzama, sedef ve rosacea gibi cilt rahatsızlarını tedavi etmede de çok iyidir. Ölü hücreleri yok eder. Hücrelerinizin yenilenmesini sağlar. Saçların yağlanmasını ve kepeklenmesini de önler.

5. Kasları Kuvvetlendirir

Deniz ve Güneşin Çocuklara Faydaları

Çocuklarınız artık bebek çağını geçtilerse yüzmeyi de mutlaka öğretmelisiniz. Yüzmek çocukların kaslarını kuvvetlendirip güçlendirir. Özellikle gelişim çağındaki çocukların yüzmesi onlara büyük fayda sağlar. Sadece fiziksel anlamda yüzmenin yararı yoktur. Çocukların bağımsızlığı ve özgüvenlerinin de gelişmesine yardımcı olur. Denge hislerinin gelişmesini sağlar.

6. Vücudu Besler

Deniz ve Güneşin Çocuklara Faydaları

Deniz suyunun içerisinde bulunan vanadyum, osmiyum, iyot, potasyum klörür, çinko ve daha bir çok yararlı madde bulunmaktadır. Deniz suyu içerdiği amino asitler sayesinde insan bedeni için tam bir vitamin deposudur. Özellikle çocuklar deniz suyundan faydalanmalıdır.

7. Sinüs Yollarını Temizler ve Astıma İyi Gelir

Deniz ve Güneşin Çocuklara Faydaları

Deniz suyu bütün sinüs yollarını temizler. Alerjik rinit ve kronik sinüzit tedavisinde etkili bir rol oynar. Sinüslerin ve burnun temiz olması, astım veya alt solunum yolu hastalarının tedavisinde olumlu sonuç vermiştir.

8. Hücreleri Yeniler

Deniz ve Güneşin Çocuklara Faydaları

Vücudu toksinlerden ve zehirli maddelerden arındıran deniz aynı zaman hücreleri yenileyerek vücudun daha pürüzsüz gözükmesini sağlar. Ölü hücreleri yok etmenin en etkili yollarından birisi de denize girmektir.

9. Kepeklenmeyi Yok Eder

Deniz ve Güneşin Çocuklara Faydaları

Saçlarınızda çok fazla kepek varsa mutlaka deniz suyu ile temas ettirmelisiniz. İçerdiği mineraller sayesinde saçların kepeklenmesini önleyen deniz suyu aynı zamanda yağlanmaya karşı koruma sağlar. Saçlarınızı yarım saat kadar deniz suyunda beklettikten sonra yıkamanız gerekir. Uzun süre tuzlu suya maruz kalan saçlarda kırılma oluşabilir.

10. Bağışıklık Sistemini Güçlendirir

Deniz ve Güneşin Çocuklara Faydaları

Denizin faydalarından birisi de bağışıklık sistemini güçlendirmesidir. Kandaki oksijen miktarını artıran deniz suyu aynı zamanda oluşabilecek üst ve alt solunum yolu hastalıklarını önlemektedir. Yılda 1 kere denize girmek sizi hastalıktan koruyacaktır. Dikkat etmeniz gereken bir husus vardır. O da denizin temiz olması gerektiğidir.

Deniz havası hangi hastalıklara iyi gelir?

Deniz havasında bulunan antioksidanlar sayesinde solunum yolları tamamen temizlenir. Soğuk algınlığı, alerjik etkiler deniz havasıyla birlikte etkisini azaltır. Aynı zamanda bromin ve lityum maddeleri beyindeki mutluluk hormonlarının seviyesini artırır.

Tuzlu deniz suyu neye iyi gelir?

Deniz suyunun tuzlu olması kolesterole iyi gelir. Düzensiz kalp atışlarını dengeleyen tuzlu su aynı zamanda yüksek kan basıncını azaltmaktadır. Kalp krizi, felç gibi hastalıkların oluşma ihtimalini düşürür.

Deniz suyu bebeklere iyi gelir mi?

Özellikle bebekler ve çocuklar deniz suyundan bol bol faydalanmalıdır. Denizin suyunda bulunan magnezyum sülfat, magnezyum klorür, potasyum klorür, sülfat, karbonat, kalsiyum gibi mineraller oldukça faydalıdır.

Deniz suyunda hangi vitaminler var?

Deniz suyunda nitrojen, fosfor, potasyum, sülfür, magnezyum ve kalsiyum gibi oldukça önemli mineraller bulunmaktadır. Minerallerin yanı sıra farklı çeşitlerde mikroorganizmalar da vardır. Denize girdiğiniz zaman cildiniz bu mineralleri emer, vücudunuzda depolar.

Güneşin olumlu etkileri nelerdir?

Vücutta kemiklerin sağlamlığı için gereken D vitamini sentezi güneş ile sağlanabilir. Bağışıklık sistemi daha da güçlenir, psikolojik anlamda iyi gelir, cildin bronzlaşmasını sağlar, saçları daha parlak ve canlı gösterir.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.