Deniz Denker Kimdir

Aşk ve Devrim isimli filmde canlandırdığı Leyla karakteri ile dikkatleri üzerine çeken genç oyuncu, 1 Ocak 1989’da İstanbul’da dünyaya geldi.
Deniz Denker Kimdir

Deniz Denker Biyografisi

Kamera karşısına ilk kez Mühürlü Güller isimli dizide canlandırdığı Elif karakteri ile geçen genç oyuncu, İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda tiyatro üzerine eğitim aldı. Mühürlü Güller’den sonra çeşitli dizi ve filmlerde rol aldı. 2003’te yayınlanmaya başlayan Mühürlü Güller isimli dizi, kötü geçmişleri olan üç kadın yaşadıkları her şeyi unutmak için bir kasabaya yerleşirler fakat hiçbir şey düşündükleri gibi olmaz. Dizinin başrollerinde Aydan Şener, İlhan Şeşen, Sevtap Çapan ve Funda İlhan yer aldı.

Deniz Denker, sinemaya ilk adımı Pars : Kiraz Operasyonu isimli film ile attı. Film, okullarda hızla artan uyuşturucu kullanımını anlatıyor. Narkotik polisleri ve uyuşturucu çeteleri arasında yaşanan çatışmaları anlatan filmin başrollerinde Mehmet Kurtulmuş, Nida Şafak, Selçuk Yöntem, Murat Daltaban ve Pelin Batu yer aldı. Daha sonra ise Canım Ailem isimli dizide Eda karakterini canlandırdı. Anne ve babalarını kaybeden yeğenlerine sahip çıkmak için İstanbul’a dönen Samim isimli bir adamın, gençlik aşkıyla karşılaşmasıyla sonrasında yaşananları anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Uğur Yücel, Şebnem Bozoklu, Ozan Güven, Funda Eryiğit, İlker Aksum ve Ezgi Mola yer aldı.

deniz-denker3.jpg

2011’de ise Aşk ve Devrim isimli filmde rol aldı. Gençliğin verdiği heyecanla politik görüşlerini ifade eden, bunu mücadelesini veren Kemal isimli genç bir çocuğun, yoldaşı Leyla’ya aşık olmasını ve yavaş yavaş önce devrim sonra da aşkından uzaklaşır. Filmin başrollerinde Gün Koper ve Deniz Denker yer aldı. Film, girdiği festivallerden ödülle döndü. Deniz Denker, filmde sergilediği performansıyla birlikte Altın Koza’da Umut Veren Genç Oyuncu Ödülü’nün sahibi oldu.

2013’te ise Özür Dilerim isimli filmde Hale karakterini canlandırdı. Film, kardeşinin düğününde evden kaçan otistik Selim isimli bir adamın, bulunamayışı ve ailenin içine düştüğü kaosu anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Güven Kıraç, Deniz Denker, Köksal Engür ve Köksal Kıraç yer aldı. 2014’te ise Urfalıyam Ezelden isimli dizide rol aldı. Dizi, düğününde vurularak öldürülen oğlunun intikamını almak yerine İstanbul’a yerleşen bir ailenin yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Bülent İnal, Settar Tanrıöğren, Öykü Gürman, Meral Çetinkaya, Dolunay Soysert ve Menderes Samancılar yer aldı.

Rol Aldığı Diziler ve Filmler:

  • Mühürlü Güller-2003
  • Zümrüt-2004
  • Kapıları Açmak-2005
  • Pars:Kiraz Operasyonu-2006
  • Canım Ailem-2008
  • Aşk ve Devrim-2011
  • Özür Dilerim-2013
  • Urfalıyam Ezelden-2014

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.