Deniz Akkaya Kimdir

Podyumlardan film ve dizi setlerine geçiş yapan manken, oyuncu Deniz Akkaya, 3 Ağustos 1977’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Deniz Akkaya Kimdir

Deniz Akkaya Biyografisi

Çeşitli dizi ve filmlerde rol alan Deniz Akkaya, 1997’de Best Model of Turkey’’de en iyi manken seçilmesiyle dikkatleri üzerine çekti. Uzun süre mankenlik yapan Deniz Akkaya, kamera karşısına ilk kez Mahalleni Muhtarları isimli dizide konuk oyuncu olarak geçti. Ardından daha fazla film ve dizilerde yer alarak mankenliği bıraktı. Efe Önbilgin’le yaşadığı ilişkiden bir çocuğu dünyaya geldi.

2003’de vizyona giren Doğu Yücel'in Hayalet Kitap adlı kitabından uyarlanan Okul isimli filmde canlandırdığı Alev karakteri ile sinemaya adım attı. Sinan Çetin’in yapımcılığını yaptığı film, arkadaşlarının alay etmesine içerleyen Gökalp, intihar eder ama ruhu onunla dalga geçenleri bırakmaz. Bir okulda yaşanan korku dolu saatlari anlatan dizinin başrollerinde Nehir Erdoğan, Sinem Kobal ve Berk Hakman yer aldı. Daha sonra ise Vizontele Tuuba’da Deniz Kızı rolünü canlandırdı. Filmin başrollerinde ise Tarık Akan, Yılmaz Erdoğan ve Tuba Ünsal yer aldı.

2004’te ise Metro Palas isimli dizide Yelda karakterini canlandırdı. Dizi Metropollerde yaşayan insanların yaşadıkları sıkıntıları komik bir dille anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Deniz Akkaya, Cansu Dere, Simge Selçuk, Tekin Temel, Tolga Tibet ve Kamil Güler yer aldı. Daha sonra ise Bendeniz Aysel isimli dizide Deniz karakterini canlandırdı. Film, Aslan isimli bir adam tarafından evililik vaadiyle dolandırılan Aysel’in intikamını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Aysel Gürel, Deniz Akkaya ve Şafak Sezer yer aldı.

Daha sonra ise 2009’da Altın Kızlar isimli dizide Doktor karakterini canlandırdı. Birbirlerine iyi arkadaş olan İnci, İsmet, Safiye ve Gönül’ün yaşadığı sorunları çözme şeklini anlatan dizinin başrollerinde Nevra Serezli, Hülya Koçyiği, Fatma Girik ve Türkan Şoray yer aldı.

Rol aldığı Bazı Film ve Diziler :

  • Maskeli Beşler: Kıbrıs (2007)
  • Vizontele Tuuba (2003) (Deniz Kızı)
  • Okul (2003) (Alev)
  • Metro Palas (2004) (Yelda)
  • Şarkılar Seni Söyler (2003) (Ayten)
  • Yeşil Işık (2002)
  • Hemşerim (1997)
  • Ölümle Dans

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.