Denis Suarez Kimdir

Denis Suarez, 6 Ocak 1994’de İspanya’nın Salceda de Caselas kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında İspanya Genç Milli Takımı’nda ofansif orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Denis Suarez Kimdir

Denis Suarez Biyografisi

Denis Suarez’in Kulüp Kariyeri

Denis Suarez, futbol kariyerine ilk olarak Celta Vigo’nun alt yapısında başladı. İki sene boyunca burada eğitimini tamamladıktan sonra 2011 yılında Manchester City ile anlaştı. İki sezon da Manchester City’nin alt yapısında futbol oynadıktan sonra 2013 yılında Barcelona’nın alt yapına geçiş yaptı.

denis suarez barcelona b takımı

Bir sezon burada forma giydikten sonra 2014 yılında A takıma yükseltildi ve profesyonel kariyerine geçiş yaptı. Barcelona ile tek bir maça çıkmadan ilk sezonunda kendisini geliştirmesi için Sevilla’ya kiralık olarak gönderildi. 2014-2015 sezonunda 45 maça çıkarken 6 gol attı ve bu performansının yanı sıra UEFA Avrupa Ligi’ni kazanma başarısını gösterdi. 2015-2016 sezonunda bir kez daha Sevilla’ya kiralandı.

Denis Suarez’in Milli Takım Kariyeri

Denis Suarez, milli formayı kariyerinde ilk kez İspanya U-17 takımında giydi ve burada 8 maçta 2 gol attı. Ardından gelen yıllarda sırasıyla U-18, U-19, U-20 ve İspanya U-21 takımlarına davet edildi. Kariyeri boyunca genç takımlarda 31 maça çıkarken 6 kez de fileleri havalandırmayı başladı. 2015 yılında Avrupa U-21 Şampiyonası’nda yer aldı ve 2 maçta sahne aldı.

Denis Suarez’in Başarıları

Sevilla

UEFA Avrupa Ligi: 2014-15

Milli Takım

İspanya

19 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası: 2012

 

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.