Demet Tuncel Kimdir

Çocuklar Duymasın isimli dizide canlandırdığı Mary karakteri ile dikkatleri üzerine çeken Demet Tuncel, 1975’te İstanbul’da dünyaya geldi.
Demet Tuncel Kimdir

Demet Tuncel Biyografisi

Ortaokulu bitirdikten sonra eğitimlerine burslu olarak Amerika’da devam eden Demet Tuncel, üniversite eğitimini de Amerika’da aldı. Üniversitede siyasal bilimler ve tiyatro eğitimi aldı. Amerika’da kaldığı dönemlere pek çok başarılı işlere imzasını attı. Radyo programcılığı, yapıcılık gibi işlerle uğraştı. Daha sonra şan eğitimi aldı ve çeşitli müzikallerde yer aldı. Demet Tuncer evli ve bir çocuk sahibidir. 

2002’de Çocuklar Duymasın isimli dizide Mary Smith karakterini canlandırdı. Dizi, küçük bir modern bir aileye sahip olan Haluk ve Meltem’in yaşadıklarını anlatıyor. Dizinin başrollerinde ise Tamer Karadağlı, Pınar Altuğ, Furkan Kızılay ve Ayşecan Tatari yer aldı. Özellikle tiyatro kariyeri ile dikkatleri üzerine çeken Demet Tuncel, 2005’te Aşkın Yaşı Yok isimli oyunda sergilediği performansı ile Selim Naşit Tiyatro Ödülleri’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı.  

 

demet-tuncel3.jpg

 

Demet Tuncel, Amerika ve Türkiye’de çok fazla müzikalde yer aldı. Reklam, seslendirme, tiyatro projelerinde başarılı işlerde yer alan Demet Tuncel, 2009’da senaristliğini Cem Yılmaz’ın yaptığı Yahşi Batı isimli filmde Mary Ann karakterini canlandırdı. Film, Amerikan başkanına Osmanlı tarafından yollanan hediyeyi iletmekle görevli Aziz Efendi ile Lemi Bey’in yolculuk sırasında yaşadıklarını anlatıyor. Filmin başrollerinde ise Cem Yılmaz, Ozan Güven, Demet Evgar, Özkan Uğur, Zafer Algöz ve Kaan Öztop yer aldı. 

Çeşitli televizyon programlarında yer alan Demet Tuncel, 2015’te Benzemez Kimse Sana isimli yarışmada yer aldı. Sunuculuğunu Murat Başoğlu’nun yaptığı yarışmanın jüri koltuğunda ise Seyfi Dursunoğlu, Nükhet Duru ve Ümit Erdim yer aldı. Yarışmacılar arasında Mehmet Coşkundeniz, Eylül Öztürk, Deniz Özerman, Berrin Keklikler, Hakan Ka, Özgür Özberk ve Eser Eyüboğlu yer aldı. 
 


Dizileri : 

  • 2009 - Yahşi Batı (Mary Ann) (Sinema Filmi) 
  • 2004 - Kadın Terzisi (Sinema Filmi) 
  • 2004 - Arapsaçı (Sinema Filmi) 
  • 2002 - Çocuklar duymasın (Mary Smith) (Tv Dizisi) 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.