Dell Inspiron 15 Kullananlar ve Özellikler - İnceleme

Uygun fiyatıyla piyasayı kasıp kavuran Dell Inspiron 15'in tüm özelliklerini detaylı bir şekilde yazımızda anlattık.
Dell Inspiron 15 Kullananlar ve Özellikler - İnceleme

Dünya’nın en değerli teknoloji firmalarından bir tanesi olan Dell'in, yeni ürünü olan Inspiron 15-3525 modelini detaylı bir şekilde inceledik. Sahip olduğu özellikler ile diğer dizüstü bilgisayar modellerini gerisinde bırakan Dell Inspiron 15, şık ve modern dış tasarımıyla dikkat çekiyor. Bu yazımızda sizler için Dell Inspiron 15'in fiyatını, kullanıcı yorumlarını ve teknik özelliklerini araştırdık.

Dell Inspiron 15 Teknik Özellikler

İşlemci:Ryzen 5 5625U
İşletim Sistemi:FreeDOS
Ekran:15.6 inç 1920 x 1080 120 Hz
Ekran Kartı:Radeon Graphics
Hafıza:8 GB
Hafıza yuvası:2 Slot
Maksimum Hafıza:Max 32 GB
Depolama:512 GB
Depolama Kapasitesi:2 x M.2 SSD
Pil Ömrü:6 Saat
Ağırlık:1.85 kg
Amazon
Fiyatını Gör
Dell
Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Dell Inspiron 15

ARTILAREKSİLER
Yüksek çekirdek sayısıKlavyede ışık yok
Yeni nesil işlemci
Geniş depolama
Şık tasarım
Uygun fiyat

Dell Inspiron 15 İnceleme

Ryzen 5'in en yeni işlemcilerinden birisini içerisinde barındıran Dell Inspiron 15, günlük işler için uygun bir modeldir. 8 çekirdekli işlemcisi sayesinde yapılan işlemler hızlı bir şekilde gerçekleştirilir. Bu işlemcinin içerisinde GPU bulunur. GPU ile birlikte grafik isteyen programlar rahatça açılabilir. 120 Hz ekranı, 512 GB depolama alanı ve 8 GB ramiyle hem ofis hem de okul işleri için kullanılabilecek bir bilgisayardır.

İşte yeni nesil işlemciye sahip Dell Inspiron 15'in özellikleri;

Dell Inspiron 15 Performans

Dell Inspiron 15

Okul'da projelerinizi gerçekleştirmek ya da iş hayatınızda size yardımcı olacak hafif ve performansı yüksek bir bilgisayar arıyorsanız Dell Inspiron 15'i tercih edebilirsiniz. Sahip olduğu özelliklere bakacak olursak uygun fiyata satılan bilgisayar ile birlikte istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz. Ryzen 5 işlemcisi ihtiyaç duyduğunuz her programda yüksek performans vererek sizleri tatmin edecektir.

Dell Inspiron 15 Ekran

Dell Inspiron 15

120 Hz ekranı olduğu için üstün akıcılık sunan Dell Inspiron 15, 15.6 inç ekrana sahiptir. Rakiplerine göre ekran konusunda iyi olan dizüstü bilgisayar IPS ekranıyla dikkat çekmektedir. IPS ekran sayesinde renkler daha canlı ve parlak gözükür. Full HD çözünürlüğünün bulunması da en ince ayrıntıları dahi kolayca görebilmenizi sağlayacaktır. Dell Inspiron 15'in ekranında renkler gerçeğe en yakın şekilde yansıtılmıştır. Kaliteli görüntünün tadını hissetmenize yardımcı olacak laptop, akıcı deneyim sunar.

Dell Inspiron 15 Tasarım ve Ağırlık

Dell Inspiron 15

Dell Inspiron 15 modelinin ağırlığı 1.85 kilogramdır. Hafifliği nedeniyle birçok kullanıcı tarafından tercih edilmektedir. Aynı zamanda ince bir yapıya sahip olduğu için taşıması oldukça kolaydır. Ekran gövde oranının düşük olması kullanıcıya ciddi oranda kolaylık sağlamaktadır. Ekranın ince olması nedeniyle çok fazla yer kaplamaz. Ürünün yan kısmında 1 adet HDMI port, 2 adet USB girişi, 1 adet Ethernet Lan bağlantı yeri ve kulaklık girişi bulunmaktadır.

Dell Inspiron 15 Soğutma Performansı

Dell Inspiron 15

Dell Inspiron 15'in alt kısmında bulunan 2 adet fanı bilgisayarı soğutmak için yeterlidir. Yoğun işlemlerde dahi sessiz bir şekilde çalışarak bilgisayarı derinden soğutan fanlar sayesinde sıcak hava asla içeride tutulmaz. Fanlar dışarıdaki soğuk havayı alır, içerideki sıcak havayı yanlardaki boşluklardan dışarı atar. İşlemciyle direkt olarak temas halinde olan termal borularla soğuk temas sağlanır. Bilgisayarınız en ağır çalışma şartlarında dahi her zaman serin kalır.

Dell Inspiron 15 Batarya

Dell Inspiron 15

Batarya konusunda gayet başarılı olan Dell Inspiron 15, kesintisiz 6 saat boyunca çalışabilmektedir. Barındırmış olduğu batarya 30 dakikalık şarj süresiyle 3 saatlik kullanım sunar. Kısa sürede dolabilen bataryası hiçbir şekilde ısınma yapmaz. Aynı zamanda şarjda takılıyken bilgisayarla uğraşsanız dahi pil yüzdesinde düşüş gibi sorunlar yaşanmaz. Dell Inspiron 15'in adaptörünün de oldukça hafif olduğunu söyleyebiliriz.

Dell Inspiron 15 Ses Seviyesi ve Mikrofon

Dell Inspiron 15

Dell Inspiron 15'te yan kısımlara yerleştirilmiş mikrofonlar bulunmaktadır. Bu mikrofonlar ile birlikte ses alımı artırılmış ve akıllı hale dönüştürülmüştür. Bir mikrofon sadece sizin sesinizi algılarken diğeri etraftaki sesleri filtreler. Toplantılarda, görüntülü konuşmalarda ya da canlı derslerde arkadaki gürültüler karşı tarafa iletilmez. Akıllı gürültü engelleme özelliğiyle sadece sizin sesleriniz duyulur.

Dell Inspiron 15 Depolama

Dell Inspiron 15

512 GB'lık depolama alanına sahip olan bilgisayarın okuma ve yazma değeri de oldukça yüksektir. Bu sayede depolama alanına yükleyeceğiniz programlar ya da aktaracağız dosyalar olduğundan çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşir. Yeni nesil SSD'si ile programların ve bilgisayarın açılma süresi saniyeler içerisinde olur. Depolama alanının geniş olması da kullanım rahatlığı sağlar.

Dell Inspiron 15 Bellek (RAM)

Dell Inspiron 15

Dell Inspiron 15'te 8 GB DDR4 bellek bulunmaktadır. Bu bellek 3200 MHz hızında çalışabildiği için programları açarken, internette gezerken hiçbir sorun yaşanmaz. Rakiplerine baktığımız zaman onlardan daha düşük ram kapasitesi olsa da kullanıcısını hiçbir şekilde mağdur etmez. Ram kapasitesi isteğe bağlı olarak artırılabilir. Ancak çok ağır işlemler yapmayacaksanız size günlük işlerinizde size yeterli gelecektir.

Amazon
Fiyatını Gör
Inspiron 15
Laptop
Aradığın
Fiyatı Gör

Dell Inspiron 15 Kullanıcı Yorumları

👤 *** ***: Birkaç işi bir arada yapınca fan sesi çıkıyor ama aşırı değil. Diğer bilgisayarlarla aydı seviyede. Ekran 120 HZ görüntüsü güzel. 1 adet ekstra ram slotu var maksimum 16gb. Samsung marka aynı rami bulmak çok zor ama bigboy marka aldım uyum sağladı. 16gb ram oldu. 1 adet ekstra 2,5" 5400rpm harddisk ilave edebiliyorsunuz. Servis ile görüştüm. kırılma falan olmadıkça bunlar garantiyi bozmuyor. klavyede K-l harflerinin olduğu noktalarda hafif sıcaklık artışı oluyor. Günlük işlerde gayet güzel. Oyun oynamadığım için o konuda bilgi veremiyorum Genel olarak memnun kaldım. Dell asistan programı sürücü güncellemelerini otomatik yapabiliyor.

👤 *** ***: Ürün apu işlemcili ve 8 GB 3200mhz ile geliyor. ekranı 120 Hertz ve orijinal Windows 11 yüklü. ben aldığımda 9999tl idi ve fiyatına göre en iyi laptop piyasada buydu. günlük işlerinizi çok rahat görür ve oyun oynamak isterseniz de cihazı performans moduna Çekerek çok rahat oynayabilirsiniz

👤 *** ***: Tasarımı, inceliği ve hafifliği ile harika. Fiyat/ performans olarak tercih edilebilir. Kesinlikle öneriyorum.

👤 *** ***: Ben Office programlarını kullanmak, ders çalışmak, internette gezinip dizi izlemek için aldım. Bu işlevler için gayet yeterli, üst düzey bilgisayarlara 20 bin lira vermeye gerek yok. Windows 11 yüklü geldi ve kurulumu çok kolaydı. Dell müşteri hizmetlerini arayarak garanti başlangıcını güncellettim, çok yardımcı oldular. Şu an için hiçbir problem yok, umarım uzun yıllar güzelce kullanabilirim. Şarjı normal kullanımda 5 saate yakın gidiyor, harika değil ama benim için yeterli. Ara ara gelen hafif bir fan sesi ile yine hafif bir ısınma sorunu var ama bunlar rahatsız edici boyutta değil. Ben aldığıma çok memnun oldum, kesinlikle içime sindi. 

👤 *** ***: Özelliklerini araştırıp aldım. Bence bu fiyata çok güzel performans olarak AutoCAD kullanmayacağım göre her işimi görür. Tavsiye ediyorum gönül rahatlığıyla alabilirsiniz.

👤 *** ***:  İşlemcisi 2022 yılında üretilmiş güncel seri (11. nesil i7'den daha performanslı), Dell kaliteli güvenilir bir marka, ekranı IPS ve 120hz tazeleme hızına sahip, ram 8gb ve arttırılabiliyor bu özellikler benim icin önemliydi ve bu cihaz karşılıyor. Kullanımına gelirsek internette gezmek gibi basit işlerde sorunsuz ısınmadan çalışıyor, yazılım programlarında da sorunsuz çalışıyor. Oyun bilgisayarı olmamasına rağmen ben lol, valorant ve genshin impact oynuyorum ve lol'de yüksek ayarlarda 100+ fps, valorant düşük ve orta ayarlarda akıcı oynayış, genshin de ise düşük ayarlarda oynanılabilir seviyede ancak bilgisayar oyun amaçlı üretilmediği için oyunlarda fan sesi çok çıkıyor ama boşuna çalışmadığını da söyleyebilirim çünkü oyun oynamama rağmen rahatsız edici derecede ısınmıyor sanırım bilgisayar performansı arttırmak için işlemci ve fan hızını arttırıyor.

👤 *** ***:  Ekranı gerçekten güzel gözüküyor, 2 hoparlörü var ve ses kalitesi de yüksekliği de gayet iyi. Sadece şarjının 3-4 saat civarı gitmesini ve klavyesinde aydınlatma olmamasını eksi olarak sayabilirim bunlar dışında fiyat performans olarak çok iyi. Kasası plastik olmasına rağmen diğer plastik kasalar gibi kalitesiz hissettirmiyor ve kalitesiz gözükmüyor. Kargo 4 günde geldi ama paketlemesi bilgisayara zarar gelmemesini sağlayacak kadar iyiydi. Aynı fiyatta i5'li versiyonu da var ancak onda bir de ubuntu işletim sistemi var ben bu versiyonu tercih etmenizi öneririm çünkü işlemcisi hem daha yeni, iyi hem de benim gibi oyun da oynayacaksanız amd grafik kartı intelinkinden çok daha performanslı ayrıca lisanslı olarak Windows 11 ile geliyor sizi uğraştırmıyor.

👤 *** ***: Ürün gayet hoş güzel bu fiyata çok iyi performans yalnız ufak eksiklikleri var mesela 2 usb girişi var harici klavye ve mouse kullanıyorsanız başka bir usb girişi yok ve bir diğer eksik kablolu internet bağlantısı için cat5 girişi yok onun dışında severek rahatlıkla kullanıyorum oyun vs. de oynuyorum ramini de yükselttim daha da iyi tavsiye ederim.

👤 *** ***: İnanılmaz derecede hızlı işlem görüyor. Malzeme kalitesi çok iyi. şu ana kadar büyük hacimli çizim ve yazılım programları kurdum harika çalışıyor. birde 16" olaymış efsane olurmuş

👤 *** ***: Ürün çok güzel çalışıyor fakat fan sesi beni çok rahatız ediyor ve rahatsız olabilecek kişilerin almasını tavsiye etmem onun dışında her anlamda kullanılır ne açık olursa olsun yoğun bir fan sesi var sadece.

👤 *** ***: Ürün hızlı ve görüntüsü güzel. Tuş takımını kaplayan plastik malzeme, tuşlara basıldığında olması gerekenden çok daha fazla hareket ediyor. Plastik aksamı çok kaliteli hissi vermiyor yani. Ama benim gibi günlük işlerde kullanmak istiyorsanız, fiyat performans ürünü diyebilirim.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
En İyi Laptop ModelleriMSI Katana GF66 Kullananlar
Monster Abra A5 V17.2.3 YorumlarApple MacBook M1 Pro İnceleme
Huawei Matebook X KullananlarAsus Rog Strix G15 Özellikler
HP ProBook X360 Teknik ÖzellikleriHuawei Matebook D16 Yorumlar
Lenovo V15 Teknik Özellikler

Dell Inspiron 15 alınır mı?

Uzun pil ömrü ve üstün işlemci gücü sayesinde programlarda alışılmışın dışında bir performans sunan Dell Inspiron 15 kesinlikle alınabilecek bir bilgisayardır. Depolama kapasitesi çoğu kişiye düşük gelse de isteğe bağlı olarak artırılabilir.

Dell Inspiron 15 ne kadar?

Dell Inspiron 15'in fiyatı siteden siteye değişiklik göstermektedir. Ortalama fiyatı ise 13.000.00 TL'dir. Yukarıdaki bağlantılardan Dell Inspiron 15 modelinin en ucuz fiyatını öğrenebilirsiniz.

Dell Inspiron 15 kaç inç?

Dell Inspiron 15'in ekranı 15.6 inçtir. Ortalama bir ekrana sahip olmasına rağmen gövde oranı sayesinde kullanıcısına geniş bir alan sunmaktadır. Aynı zamanda ekranı renkleri çok daha canlı ve parlak gösterir.

Dell hangi ülkenin malı?

Dell markası ABD merkezlidir. Lenovo ve HP'nin ardından dünyanın en büyük üçüncü kişisel bilgisayar üreticisi olarak bilinmektedir. Dell'in ana ofisi Teksas'ta bulunur.

<

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum