Dele Alli Kimdir

Dele Alli, 11 Nisan 1996’da İngiltere’nin Milton Keynes kentinde dünyaya gelen, kariyeri boyunca yer aldığı kulüp takımlarında ve İngiltere Milli Takımı’nda orta saha pozisyonunda görev alan futbolcudur.
Dele Alli Kimdir

Dele Alli Biyografisi

Dele Alli’nin Kulüp Kariyeri

Dele Alli, futbol kariyerine ilk olarak 2000’li yıllarda City Colts takımında başladı ve 2007 yılında doğduğu kentin etkili takımlarından biri olan Milton Keynes Dons’a transfer oldu. 5 sene boyunca burada oynadı ve genç takımlarda gösterdiği performans sayesinde as takıma dönemin teknik direktörü tarafından davet edildi.

2012 yılından 2015 yılına kadar 62 maça çıkıp 18 gol atan genç orta saha oyuncusu, oynadığı oyun ile dikkatleri üzerine çekti ve birçok Avrupa takımında transfer teklifleri aldı. Gelen teklifler arasından ülkesinin takımı olan Tottenham Hotspur ile anlaşmaya vardı ve 6,6 Milyon Euro karşılığında transfer oldu.

dele alli tottenham hotspur

Transfer olduğu ilk sezonda yapılan anlaşma gereği Milton Keynes Dons’a geri kiralık olarak gönderildi ve 2014-2015 sezonunu burada geçirdi. Sezon içerisinde takımı ile bütün alanlarda 47 maça çıkıp 16 kez fileleri havalandırdı.

Oynadığı oyun ile kendisini daha da çok geliştiren Dele Alli, 2015-2016 sezonunda Tottenham Hotspur’a geri döndü. Kariyerinde ilk kez Premier Lig karşılaşmasına çıktı ve ilk haftalardan itibaren ilk 11’de yer aldı.

Dele Alli’nin Milli Takım Kariyeri

Dele Alli, milli formayı kariyerinde ilk kez 2012 yılında İngiltere U-17 takımında giydi ve 9 maçta yer aldı. Bir sene burada oynadıktan sonra 2014 yılında İngiltere U-18, U-19 ve U-21 takımlarında görev aldı. Kariyeri boyunca genç takımlarda 17 maça çıktı. 2017 Avrupa U-21 Şampiyonası elemelerinde forma giydi. 2015 yılında İngiltere A Milli Takımı'na yükseltildi ve a milli formayı da 2 kez giyme fırsatını yakaladı.

NeOldu.com / Enes Som

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.