Defne Samyeli Kimdir

Podyumlardan televizyon ekranlarına geçiş yapan güzel spiker 17 Mart 1972’de İstanbul’da dünyaya geldi.
Defne Samyeli Kimdir

Defne Samyeli Biyografisi

Katıldığı güzellik yarışmasıyla dikkatleri üzerine çeken Defne Samyeli, Türkiye Güzellik Yarışması'nda ardından Avrupa Güzellik Yarışması’nda üçüncü oldu. Boğaziçi Üniversitesi’nde Kimya eğitimini yarım bırakıp, İş İdaresi Bölümü’nden mezun oldu. 1995’te Eren Talu ile evledi. Bu evlilikten iki kızı olan Samyeli, 2011’de Eren Talu’dan boşandı. Ardından Emre Alkin ile ilişki yaşamaya başladı. Televizyon dünyasında İyi Günler Türkiye isimli program sayesine tanınmaya başladı.

İlk televizyon denemesine gençlik programı sunarak başlayan Defne Samyeli, İyi Günler Türkiye isimli programla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Ardından Kanal D ve Show TV’de haber sunuculuğu yaptı. 2000’de rahim kanserine yakalandı ve tedavi olmak için Amerika’ya gitti. Tedavisini bitirip döndüğünde önce Kanal D’de sonra Show TV’de haber sunuculuğuna başladı. Ali Kırca ve ekibinin Show TV’ye transfer olmasıyla işsiz kaldı. 2009’da Güneş Gazetesi’nde köşe yazarlığı yaptığı sırada Emine Erdoğan ve Nimet Baş ile gittiği Katar gezisi sonrasında yadığı yazılar çok konuşuldu.

2010’da ATV’de Defne Her Şey Bambaşka isimli programı sundu. Ardından A Haber’de A3 Haber kuşağını sundu. 2013’te Cem Davran'la birlikte Babam Sınıfta Kaldı isimli dizide başrolü oynadı. 2015'te ise Kurtlar Vadisi Pusu isimli dizinin kadrosuna katıldı. Başarılı sunucu ve oyuncu dizide, Ajan Zeynep karakterini canlandırıyor. 

 

NeOldu.com / Özel Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış yorumlar onaylanmamaktadır.